13.10.2011. / 09:37

Autor: Nacional.hr

Značajni činbenik Domovinskog rata

U zamišljenoj postrojbi koju bi sastavljali pričuvni časnici političari, Jadranki Kosor bi tek manji broj HDZ-ovaca mogao zapovijedati. Među njima bi bili generali bojnici Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak.

ArhivaArhivaJadranka Kosor je osoba s najvišim pričuvnim činom od svih dužnosnika kojima je bivši predsjednik dodijelio ovu čast. Prema pisanju Jutarnjeg lista, premijerka Kosor 1997. godine dobila je čin pričuvne brigadirke obrazovne struke, a dodijelio joj ga je tadašnji predsjednik Franjo Tuđman.

U to vrijeme oko 50 osoba je od Tuđmana primilo pričuvni čin. Među njima su bili i Hloverka Novak Srzić, tada glavna urednica HTV-a, i Milan Ivkošić, kolumnist Večernjeg lista koji su čin počasnog bojnika dobili na prijedlog Markice Rebića, tadašnjeg pomoćnika ministra obrane.
Pretpostavlja se da je Kosor čin dobila na račun svojih radijskih emisija o prognanicima.

Doduše, valja napomenuti kako je u tom trenutku dvije godine imala člansku iskaznicu HDZ-a.
U zamišljenoj postrojbi koju bi sastavljali pričuvni časnici političari, Jadranki Kosor bi tek manji broj HDZ-ovaca mogao zapovijedati. Među njima bi bili generali bojnici Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak.

U istom rangu po činu s premijerkom su Luka Bebić, Mate Granić, Nikica Valentić i Antun Vrdoljak, a na dugoj listi onih kojima bi Kosor bila nadređena su pukovnici Sanader, Hebrang, Vekić i Ivić Pašalić.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 13.10.11. 10:03

Već sam pisao o toj lakrdiji sa činovima.I ponovo izlazi na vidjelo sva sprdačina koju je Tuđman sprovodio za svoje vladavine a odnosi se na domovinski rat i dodjelu činova svima i svakome.Dodjela činova u Hrvatskoj,je izgubila svaki smisao i kriterije te je zaista sprdačina prvoga reda.Istinski borci ili zaslužnici koji su dobili činove za svoja ratna djelovanja,zaista se moraju osjećati ponosito uz svoje zaslužene činove.Naročito kada se uspoređuju sa ,na primjer;Kosoricom,Sanaderom,Rojsom i sl.generalima i pukovnicima.Bilo bi interesantno vidjeti spisak onih koji u Hrvatskoj imaju činove.Pričuvne ili redovne,svejedno.Mislim da ni Kina nema toliko vojnika sa visokim činovima,kao Hrvatska.Kupovanje lojalnosti pojedinaca činovima,Tuđmanov je apsurd između mnogih.Na taj je način omalovažio i sebe osobno i ostale stvarno zaslužne za takvu dodjelu i raspodjelu činova.A sam čin dodjele činova,je srozao na bižuterijsku raspodjelu odličja.Nešto slično kao što to čini Kosorica sa svojim broševima za svaku prigodu.Živio domovinski rat i sveta nam mati Hrvatska.


registracija
16/2/11

pro, 13.10.11. 10:36

samo da joj je još plava titovka i crvena marama bila bi kompletna na slici


registracija
29/4/09

florenz, 13.10.11. 15:54

Jadno naše obrazovanje. A što to brigadirka obrazovne struke može pokazati svojim primjerom? Kradi pa onda sudi? Školu pjevanja i "cupkanja"? Kako se sve polažu kameni temeljci i otvaraju već otvoreni objekti? Kako svečano otvoriti lift? Fobiju od crvene boje? Kako obećavati "brda i doline"? Kako ubjeđivati ljude da im je sjajno, i kada sami najbolje znaju da to nije istina, a sve samo zato da ostane u fotelji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika