13.10.2011. / 12:55

Autor: Nacional.hr

Eho u Saboru

Nitko se ne želi igrati s HDZ-om

Odlučeno je tako na sastanku nakon ispada HDZ-ovaca tijekom jučerašnje rasprave Mandatno-imunitetnog povjerenstva i zbog 'crnila, blata i prljavštine koje HDZ širi u Saboru'

Foto: IlustracijaFoto: Ilustracija

Saborski zastupnici iz SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a, stranaka Kukuriku koalicije, neće više sudjelovati u radu Hrvatskog sabora, a time ni u, kako su danas izjavili njihovi predstavnici, HDZ-ovom narušavanju dostojanstva i ugleda parlamenta.

Odlučeno je tako na sastanku nakon ispada HDZ-ovaca tijekom jučerašnje rasprave Mandatno-imunitetnog povjerenstva i zbog 'crnila, blata i prljavštine koje HDZ širi u Saboru'. Podsjetimo kako je SDP jučer pozvao čelnike HDZ-a da datum izbora pomaknu prije 4. prosinca.

"U situaciji u kojoj je komunikacija u Saboru dovedena na razinu bacanja flaša i papira, kao u nekoj birtiji, smatramo da je to situacija u kojoj više ne možemo sudjelovati u radu Sabora", izjavila je predsjednica Kluba HNS/HSU-a Vesna Pusić na konferenciji za novinare u Saboru.

I Slavko Linić je, u ime Kluba SDP-a, naglasio da oporba više ne želi "biti samo ukras u parlamentu koji ne vodi brigu o situaciji u zemlji", već neophodnim smatra da se aktualni saziv Sabora raspusti i građanima prepusti da na izborima odluče o tome tko će ih u Saboru predstavljati u idućem sazivu.

Upitan što će se dogoditi ako Sabor, zbog izostanka zastupnika iz Kukuriku koalicije, neće više imati kvorum za donošenje odluka, pa tako ni one o privremenom financiranju u prva tri mjeseca iduće godine, Linić je odgovorio da je na predsjedniku Republike da, ne bude li Sabor funkcionirao, postupi u skladu sa svojim ovlastima.

Silvano Hrelja iz HSU-a rekao je da će zastupnici Kukuriku koalicije nastaviti dolaziti u Sabor, ali neće sudjelovati u njegovu niti radu saborskih radnih tijela.

Zastupnici SDP-a, HNS-a i Stranke umirovljenika odlučili su bojkotirati sjednice Hrvatskog Sabora.

"Danas, deset dana prije kraja saziva Sabora, oni odlučno odlaze. Odlazim i ja iz Sabora, ali ne zbog podrške Kukuriku koalacije nego zbog bezobraznog i skandaloznog ponašanja HDZ-a u parlamentu", kazao je zastupnik Hrvatske stranke rada, Dragutin Lesar rekavši kako je već ranije tražio raspisivanje izbora i bio uz građansku peticiju.

Vezane vijesti

Trebamo se lišiti negativne prtljage

Trebamo se lišiti negativne prtljage

Bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i jedan od utemeljitelja HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je danas kako Hrvatsku u budućnosti vidi kao demokratsku,… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 13.10.11. 14:56

Šteta za Lesara što se okružio mediokritetima. Inače je on sasvim OK.


registracija
17/8/11

foringas, 13.10.11. 15:05

pa što tu ima lošeg za Lesara? rekao je da se več prije zalagao za prijevremene izbore. ali ga nitko nije htio slušati jer su svi isti: kukuriku,sdp, ids,....
nitko nije bio uz njega jer su se več tada bojali konzekvence, koje bi donjeli izbori.
Lesar se iskazao u pravilnoj procjeni svega, čega se prihvatio.


registracija
20/5/09

BXLCRO, 13.10.11. 19:28

Pa sta samo Lesar? Sa svojih 5% glasova ce on kisti i oblaciti u Saboru !!?? Zaradit ce sebi Saborsku penziju!!! TOCKA!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika