13.10.2011. / 16:22

Autor: Nacional.hr

Berlusconi pozvao na glasovanje o povjerenju vladi

Glasovanje je na parlamentarnom rasporedu u petak

Silvio Berlusconi Silvio Berlusconi Talijanski premijer Silvio Berlusconi pozvao je na glasovanje o povjerenju vladi, rekavši kako bi pad njegove koalicije desnog centra bio katastrofa za zemlju i njenu ekonomiju.

U obraćanju parlamentu kazao je kako nema nikakve konkretne alternative njegovoj vladi i ako njegova vlada padne sad, jedina alternativa bili bi prijevremeni izbori. Naglasio je kako je njegova koalicija 'jedinstvena' uprkos povremenim 'incidentima'. Medijski magnat ponovo je optužio ljevičarsku opoziciju kako ga nastoji 'opsesivno' smijeniti s vlasti. Većina zastupnika opozicijskih stranaka nije slušala premijerov govor, ali su se vratili na kasniju raspravu.

Analitičari tvrde kako u slučaju da vlada i dobije povjerenje, pitanje je mjeseci kad će Italija održati prijevremene parlamentarne izbore. Glasovanje je na parlamentarnom rasporedu u petak.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika