13.10.2011. / 18:04

Autor: Hina , Nacional.hr

Portugal protiv BiH - drugi čin

"Razočaran sam, nismo imali sreće prilikom ždrijeba. Želio smo izbjeći Portugal, ali nismo se uplašili. Moji igrači su motivirani, možemo se s njima nositi, uostalom to pokazuju naši posljednji rezultati," kazao je Sušić

Ilustracija (Pixsell)Ilustracija (Pixsell)Nakon što su odmjerili snage u dodatnim kvalifikacijama za posljednje svjetsko nogometno prvenstvo, Portugal i Bosna i Hercegovina će igrati međusobno i u 'baražu' za Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Prije dvije godine slavili su Portugalci koji su u Lisabonu i u Zenici slavili 1:0. Tada je na klupi BiH sjedio hrvatski stručnjak Miroslav Blažević, a sada momčad vodi Safet Sušić.

"Razočaran sam, nismo imali sreće prilikom ždrijeba. Želio smo izbjeći Portugal, ali nismo se uplašili. Moji igrači su motivirani, možemo se s njima nositi, uostalom to pokazuju naši posljednji rezultati," kazao je Sušić.

Reprezentacija BiH nije izgubila već šest utakmica, a u nedavnom susretu protiv Francuske je dominirala veći dio utakmice.

"Portugal je odlična momčad i oni su u prednosti. Ali, mi imamo bolju momčad od one koja im se suprotstavila prije dvije godine," dodao je Sušić.

BiH će u prvom susretu na svom terenu igrati bez trojice važnih igrača - Saše Papca, Borisa Pandže i Mensura Mujdža. "Izvukli smo pouku iz utakmica koje smo protiv Portugala igrali prije dvije godine. Sada smo snažniji i iskusiji," dodao je veznjak Darko Maletić.

Portugalski izbornik Paulo Bento je bio zadovoljan nakon ždrijeba u Krakowu, posebice što će Portugal uzvrat igrati pred svojom publikom.

"Najvažnije je da brinemo o svojoj igri i da odigramo najbolje što znamo. Imamo dobru i kvalitetnu ekipu. Moramo proučiti sve njihove kvalitete, ali i mane. No BiH zaslužuje najveći mogući respekt," smatra Bento.

Portugalski napadač Hugo Almeida smatra kako će ključ prolaza biti uzvrat u Portugalu. "Svi suparnici koje smo mogli dobiti su jednako snažni i opasni. BiH ima odlične igrače, ali i mi imamo vrhunske igrače. Nije lako igrati protiv Ronalda i Nanija," istaknuo je napadač Bešiktaša.

Vezane vijesti

Lučić prošla 1. kolo, Tomljanović predala

Lučić prošla 1. kolo, Tomljanović predala

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić postavljena je u kvalifikacijama za Wimbledon za 12. nositeljicu. U 1. kolu pobijedila je Rumunjku Elenu Bogdan… Više

Komentari

registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 13.10.11. 21:36

Bosno moja ...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika