14.10.2011. / 08:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Dobitnici 858 milijuna kn žele obogatiti druge

Par iz Wisbecha, u istočnoj Engleskoj, koji živi nevjenčano četiri godine, najavio je da će prirediti bogato vjenčanje, kuputi kuću u Portugalu za Angeline roditelje, preseliti se iz sadašnjeg jednosobnog stana, te dodijeliti novac za 15 ili 20 dobitnika

IlustracijaIlustracijaBritanski par koji je osvojio 101 milijun funti (858 milijuna kuna) u lutriji EuroMillions, objavio je kako će iskoristit svoj dobitak da se vjenča i učini milijunašima više od 20 rođaka i prijatelja.

Dave Dawes (47), šef smjene u proizvodnji hrane i njegova partnerica Angela Dawes, volonterka u dobrotvornoj prodavaonici, bili su jedini dobitnici trećeg po veličini 'jackpota' britanske lutrije, vrijednog 116 milijuna eura.

Na tiskovnoj konferenciji Dave Dawes je rekao da su se on i supruga "raspametili" dok su gledali izvlačenje uživo na televiziji i shvatili da su njihovi brojavi izvučeni.

"To je bilo ludo, nisam mogao vjerovati svojim očima", rekao je Dave Dawes. "Radili smo nekoliko provjera te noći - TV, web stranice ... Pogledao sam Angelu i rekao: 'Bože moj, mi smo jedini!'".

To je bio tek treći puta da je par igrao EuroMillions lutriju, a dobitne brojeve izabrao je nasumce. Jedini broj koji je Dave namjerno izabrao je 18, datum rođenja njegova najstarijeg sina.

Par iz Wisbecha, u istočnoj Engleskoj, koji živi nevjenčano četiri godine, najavio je da će prirediti bogato vjenčanje, kuputi kuću u Portugalu za Angeline roditelje, preseliti se iz sadašnjeg jednosobnog stana, te dodijeliti novac za 15 ili 20 dobitnika, uključujući Daveovo dvoje djece iz prvog braka, Angelinog sina iz prijašnje veze, te za odabrane prijatelje. Par je dio dobitka namijenio i dobrotvornim udrugama za djecu.

Vezane vijesti

Više dobitnika rekordnog američkog jackpota

Više dobitnika rekordnog američkog jackpota

Najveći jackpot u povijesti američke lutrije od 640 milijuna dolara osvojila su najmanje tri dobitnika koji su listiće kupili u američkim saveznim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika