14.10.2011. / 11:29

Autor: Hina , Nacional.hr

Volej u primozak

Sumrak dragih bogova

"Hvala ti Bože da ih nema. Treba čuvati Hrvatsku, to svi poručuju, ali to će se pobrinuti ova vlada i HDZ. I dragi Bog je s nama", poručila je Sumrak

Photo: Robert Anić/PIXSELLPhoto: Robert Anić/PIXSELLHDZ-ovi zastupnici prozvali su danas oporbene zastupnike, koji bojkotiraju rad Sabora, da nesudjelovanjem u raspravi o zakonu o odnosima Hrvatske s Hrvatima izvan domovine pokazuju manjak domoljublja, što su, kazao je Dragan Vukić (HDZ), pokazivali svaki put kada je Sabor donosio važne odluke za Hrvatsku i Hrvate.

Vukić je, u pojedinačnoj raspravi, pozvao oporbu da se vrati i sabornicu i podrži zakon na koji Hrvati izvan domovine čekaju već 20 godina, a kako bi ti ljudi, naglasio je, znali da o njima skrbe i desnica i ljevica, odnosno cijela Hrvatska.

Kad je nešto važno, desna ruka lupa snažno

"Nažalost, lijeva strana sabornice danas je prazna, što je samo potvrda da se događa nešto važno, jer kada god se u ovih 20 godina događalo nešto važno, oporbe nije bilo", poručio je Vukić.

Kvorum s teško bolesnim zastupnicima

Naglasio je da odnosi Hrvatske i Hrvata izvan domovine moraju biti "iznad međustranačkog prepucavanja".

Sumrak domoljublja

Vukićev su stav, u brojnim replikama, podržali njegovi stranački kolege, i to, kako je rekla Đurđica Sumrak, iz domoljubnih razloga.

"Naravno da ih (oporbe) nema jer njihova glavna uzdanica Vesna Pusić je davno Hrvate u BiH proglasila 'personama non grata' i to u vrijeme Domovinskog rata kada su pomogli obrani Hrvatske. Ovako im zahvaljuju", poručila je Sumrak.

Bogovi su spali na Sumrak

"Hvala ti Bože da ih nema. Treba čuvati Hrvatsku, to svi poručuju, ali to će se pobrinuti ova vlada i HDZ. I dragi Bog je s nama", poručila je Sumrak.

I Boris Kunst (HDZ) rekao je kako ne treba žaliti što oporbenih zastupnika, koje je nazvao "kukurikavcima", nema u sabornici, "jer njih očito ne interesiraju Hrvati izvan Hrvatske, a posebno Hrvati u BiH".

Bolest u preponama

"Oni kolektivno boluju od 'bolesti njihova predsjednika, od bolesti prepona', ali sigurno se neće odreći dijela plaće za svoj nerad jer ih plaćaju hrvatski radnici", poručio je Kunst.

Oporba, dodao je, svojim postupcima pokazuje da ne uvažava Sabor, "jer su očito opijeni samo jednom željom - da dođu na vlast".

Hrvatska - agresor u BiH

"Njih ne interesira sudbina malih ljudi, oni se interesiraju samo za sebe i samo ih brine kako će doći na vlast, gazeći preko lešina", poručio je Kunst.

Njegov stranački kolega Stjepan Milinković kazao je kako se Hrvatska dobro sjeća kako su se Hrvati iz cijelog svijeta odazvali pozivu slobode kada je najviše trebalo, ali i "skanadalozne ocjene da je Hrvatska bila agresor u BiH".

HDZ je i od klubova jedini sudjelovao u raspravi, u ime kolega je Ivan Bagarić izrazio zadovoljstvo i zahvalio vladi što je predložila zakon i tako, rekao je, pokazala čvrsto opredjeljenje za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan domovine.

Odgoj budućih Hrvata

Istaknuo je da do sada nije postojalo jedinstveno zakonsko rješenje za sustavnu skrb Hrvatske prema Hrvatima izvan domovine, a HDZ, dodao je, posebno podupire upravo taj termin "Hrvati izvan Republike Hrvatske", jer termin dijaspora nije u tom smislu bio zadovoljavajući niti korektan prema tim ljudima.

Bagarić je naglasio da tim zakonom Hrvatska pokazuje čvrsto zalaganje za unaprjeđenje položaja Hrvata u Srbiji, da u potpunosti ostvaruju manjinska prava, te u BiH, gdje Hrvati moraju živjeti kao punopravan i jednakopravan konstitutivan narod "što nažalost danas nisu".

HRT, kao nacionalni javni servis, pozvao je na stvaranje međunarodnog višejezičnog televizijskog programa namijenjenog ne samo Hrvatima izvan Hrvatske, nego i njihovim potomcima, koji, nažalost, u velikom dijelu ne govore materinji jezik. "Nije dobro da sliku o Hrvatskoj stvaraju neke druge televizije", rekao je.

Ideologija unutrašnjih izroda

Zakonom će se, naglasio je Bagarić, pokušati utjecati i na one koji Hrvate izvan domovine ne smatraju Hrvatima, ali i poslati poruka onima koji "baštine ideologiju zbog koje su Hrvati i napuštali svoju domovinu".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/3/11

hm2011, 14.10.11. 12:01

Izgleda da HDZ mrtvace ne vodi samo na birališta. Neke odvedu i u Sabor.

PS
jedanput je Amerikanac upućen u hrvatsku politiku rekao "only dead people vote for HDZ, plain dead and the brain dead."
Sumrak spada u obje kategorije.


registracija
9/1/10

vallone, 14.10.11. 12:03

Koja je razlika između Sudnjeg dana i HDZ-ovog mandata?
Nikakva, posljedice su jednake!
Amen


registracija
7/4/11

ivanovac, 14.10.11. 12:06

Sumrak zdravog razuma i pameti...
Uvalio bi joj vibrator u prkno ali i on bi krepao od stida kad bi je vidio a posebno kad bi čuo gluposti i bezvezarije koje ova lupeta.
Ona je dobra prijateljica sa Jacom te je njihova svaka sličnost i pričanje bljuzgarija čisto slučajna.
U svakoj normalnoj državi ovakve individue ne bi mogle
ni primirisati parlament a kamoli sjediti u njemu i govoriti
besmislice.
Ropotarnica povijesti će učiniti svoje.


registracija
14/11/07

laufer, 14.10.11. 12:26

Svi ljigavci u Hrvatskoj su se skupili u tom HDZ.
I kad čovjek pomisli da ne mogu niže pasti, neki od njih otvore usta i dokažu da nije tako.
Za njih dno nema granica.


registracija
3/6/11

skaraica, 14.10.11. 12:59

Problemi s orgazmom.


registracija
12/12/10

112131, 14.10.11. 13:10

Pa ovo sve je odlično, toliko gluposti u jednom satu, što više to bolje. To je stvarno intelektualna jad i bijeda, sramota za Sabor, državu, ali za HDZ nije. To je njihov mentalni sklop i ako oni pobjede na izborima stvarno smo zaslužili da propadnemo i da nestanemo s lica zemlje.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 14.10.11. 14:32

Sa Kunstom, Milinkovićem, Sumrakicom, Bagarićem i ostalim šekso-kosorskim individuama
HDZ
sigurno pobjeđuje :
ZDRAVU P A M E T


registracija
11/1/10

fluid, 14.10.11. 14:58

Da Hrvatska nije pod HDZ-om dosegla svoje dno te su sve pretvorili u čistu propast,bilo bi gotovo interesantno sa strane promatrati te jadnike koji su gospodari života i smrti svojih građana.Razobličeni i goli,batrgaju se u svom dreku pokušavajući uhvatiti malo zraka.Još samo oni koji jedu iz njihove zdjele i ruke,namjerno zatvaraju oči pred istinom.Bolnom,sramotnom i veleizdajničkom.


registracija
29/4/09

florenz, 14.10.11. 16:15

Kamo sreće da s ovim sazivom Sabora i Vlade odu i dugovi koje su napravili. I jedni i drugi su na "Aminu", ali ćemo ih zbog dugova, koji nam ostaju, još dugo spominjati ova period njihova "žmikanja" Hrvatske. I nekoliko "koljena" naših pokoljenja imat' će gorak okus i sjećanje, na žalost i na sve koji su im povjerovali a oni nas sve "preveslali".


registracija
9/5/10

lolobrigita, 14.10.11. 16:47

Čak je i Zvonko odustao od njih.


registracija
5/3/10

starimudrac, 14.10.11. 20:21

lolobrigita, nije zvonko odustao, nego je otišao po mišljenje u središnjicu!


registracija
24/4/10

fiorano, 14.10.11. 23:05

Dabogda ih voda odnijela....ovakvu vladu nitko ne zaslužije čak ni mi naivci


registracija
20/5/09

BXLCRO, 15.10.11. 07:44

Sumrak je pocetak pomrcine u HDZu!? Haha!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 15.10.11. 10:20

Ekipa,vidim da smo na istom tragu.Sad treba samo izaći na izbore i povesti rodbinu.Udarimo bandi zadnji čavao.Za razliku od njih,legalno.


registracija
5/10/11

sjeverozapad, 15.10.11. 10:27

Halo Vukiću nama je drago što lijeva strana nije bila sa vama kad ste pljačkali, a to je za nas bio važan događaj i na izborima čemo vam pokazati koliko važan, i ti i ova kreatura Sumrak nestat će sa političke scene i neće vam ni bog pomoći


registracija
24/4/10

fiorano, 15.10.11. 10:32

www.info-posao.com.hr


registracija
5/10/11

sjeverozapad, 15.10.11. 10:33

E moj Kunst, od sindikalnog vođe si za sitne novce postao najomraženiji zagovornik lopovskog hdz a, kako te nije sramota prodana dušo, možeš li tim ljudima koji su te slijedili pogledat u oći, naravno da nemožeš, draži su ti lopovi jer nude privilegije, gadiš mi se FUUUUUJJJJJ


registracija
29/7/11

posejdon, 15.10.11. 13:02

Da mi je samo znati tko je izabrao ovu ludacu Sumrakicu u Sabor i koja joj je izborna baza, te tko je za nju glasovao???!!!!,jer ta ne bi mogla biti ni zapisnicarka na sastanku Vatrogasnog drustva.Fuj, i takvi sjede u Saboru i predstavljaju hrvatski narod.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 15.10.11. 14:48

Sjeverozapad,
nije on za sitne novce postao HDZ-ovac, već zbog toga da ne završi u zatvoru. Naime, "uvaženi" zastupnik Kunst optužen je 2007. za malverzacije sa kreditnim karticama Zagrebačke banke. Da ne završi u zatvoru, čovjek se priklonio HDZ-u i te iste godine izabran za saborskog zastupnika, čme je stekao imunitet. Tko će o čemu, lopov o moralu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika