14.10.2011. / 11:51

Autor: Totalsport

Dva McLarena najbrža na drugom slobodnom treningu

Prva polovica slobodnih treninga se vozila na stazi kraj Yeonghama po laganoj kiši te su svi vozači koristili polu-kišne gume (Intermediate)

Lewis HamiltonLewis HamiltonNa drugom slobodnom treningu za utrku Svjetskog prvenstva u Formuli 1 za Veliku nagradu Južne Koreje najbrži je bio Lewis Hamilton ispred momčadskog kolege Jensona Buttona u McLaren-Mercedesu, a slijedi ih Sebastian Vettel u Red Bull-Renaultu.

Prva polovica slobodnih treninga se vozila na stazi kraj Yeonghama po laganoj kiši te su svi vozači koristili polu-kišne gume (Intermediate). Najbrže vrijeme je postavio Jenson Button i držao ga do polovice treninga. Tada se staza počinje sušiti i u vodstvo prelazi njegov momčadski kolega Lewis Hamilton sa vremenom 1:50.828. Poredak u vrhu se nije mijenjao do kraja drugog slobodnog treninga, koji je obilježilo mnoštvo izlijetanja koja nisu imala nikakvih posljedica, osim zabave za gledatelje, sve do 20 minuta prije kraja kvalifikacija. Tada je Nico Rosberg proklizao na ulasku u zavoj i udario u bolid Jaimea Alquersuarija (Toro Rosso) te je Nijemac tom prililikom ostao bez prednjeg krila, dok je Toro Rosso prošao bez značajnijih oštećenja.

Aktualni svjetski prvak, Sebastian Vettel, završio je trening na trećem mjestu ispred Ferrarijevog Španjolca Fernanda Alonsa i momčadskog kolege Marka Webbera. Šesto mjesto je ugrabio vrlo dobri Jamie Alguersuari (Toro Rosso) koji je pri kraju treninga izašao na stazu na tvrđoj komponenti guma za suho ali taj "izlet" je izgledao kao pravo mučenje. Kao sedmi na treningu završava Felipe Massa (Ferrari) ispred Nice Rosberga u Mercedesu. Zadnja dva mjesta među najboljom desetoricom pripala su drugom Toro Rossu Sebastiena Buemija te Paulu di Resti u Force Indiji. Vodeći na prvom slobodnom treningu, Michael Schumacher završio je drugi trening na četrnaestom mjestu sa 4,2 sekunde zaostatka.

Za grand prix vikend dobavljač guma u Formuli 1, talijanski Pirelli, osigurao je dvije mješavine i to super meku (super-soft) i meku (soft). Za sutrašnji slobodni i kvalifikacijski trening najavljeno je suho vrijeme pa ćemo tek tada vidjeti pravi omjer snaga na stazi.

Rezultati 2. slobodnog treninga - VN Južne Koreje - Yeongham:

1. Lewis Hamilton (VBr/ McLaren-Mercedes) 1:50.828

2. Jenson Button (VBr/ McLaren-Mercedes) +0.104

3. Sebastian Vettel (Nje/ RBR-Renault) +1.818

4. Fernando Alonso (Špa/ Ferrari) +1.946

5. Mark Webber (Aus/ RBR-Renault) +2.221

6. Jamie Alguersuari (Špa/ Toro Rosso)+2.574

7. Felipe Massa (Bra/ Ferrari) +2.879

8. Nico Rosberg (Nje/ Mercedes) +3.086

9. Sebastien Buemi (Švi/ Toro Rosso) +3.120

10. Paul di Resta (Vbr/ Force India) +3.129

...

Ukupni poredak vozača:

1. Sebastian Vettel (Nje/ RBR-Renault) 324

2. Jenson Button (VB/ McLaren-Mercedes) 210

3. Fernando Alonso (Špa/ Ferrari) 202

4. Mark Webber (Aus/ RBR-Renault) 194

5. Lewis Hamilton (VB/ McLaren-Mercedes) 178

6. Felipe Massa (Bra/ Ferrari) 90

7. Nico Rosberg (Nje/ Mercedes) 63

8. Michael Schumacher (Nje/ Mercedes) 60

...

Ukupni poredak konstruktora:

1. RBR-Renault 518

2. McLaren-Mercedes 388

3. Ferrari 292

4. Mercedes 123

5. Renault 72

6. Force India-Mercedes 48

7. Sauber-Ferrari 40

8. STR-Ferrari 29

....

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika