14.10.2011. / 14:25

Autor: Totalsport

VN Južne Koreje: Rosberg kažnjen ali ne zbog sudara

Međutim, Mercedesov vozač se nije izvukao nekažnjeno jer su ga suci odlučili kazniti zbog prekasnog dolaska na razgovor s njima. Naime, Rosberg nije došao na razgovor "čim je mogao" već je davao uobičajene intervjue poslije utrke, a suci su zaključili da je prvo trebao doći do njih

Nico Rosberg (Wikipedia)Nico Rosberg (Wikipedia)Nijemac za volanom Mercedesa, Nico Rosberg, koji je imao incident na drugom slobodnom treningu za VN Južne Koreje, šesnaeste utrke Svjetskog prvenstva u Formuli 1, sa Jaimeom Alguersuarijem (Toro Rosso) kažnjen je sa 10.000 Eura.

Iako su suci odlučili da Rosberga ne kazne zbog incidenta sa Toro Rossovim vozačem kod izlaska iz boksa jer nije prije kažnjavan te je blokirao kotače na svom bolidu kada je Alquersuari izlazio iz boksa i učinio sve da izbjegne sudar, te nije ugrozio duge vozače zaustavivši bolid odmah nakon sudara, ipak su ga kaznili sa 10.000 Eura. A kazna se odnosi na Rosbergovo kašnjenje na razgovor sa sucima utrke na kojeg su ga pozvali nakon incidenta. Odluka sudaca o sudaru izgleda ovako:

- Suci na utrci su, uzevši u obzir sve relevantne činjenice u vezi izlaza iz boksova, mokre staze i podataka iz telemetrije bolida koja je pokazala da je vozač bolida broj 8 (Rosberg) maksimalno kočio od trenutka kada je uočio bolid broj 19 (Alguersuari) te dosadašnje nekažnjavanje gospodina Rosbera, odlučili da ga ne kazne.

Međutim, Mercedesov vozač se nije izvukao nekažnjeno jer su ga suci odlučili kazniti zbog prekasnog dolaska na razgovor s njima. Naime, Rosberg nije došao na razgovor "čim je mogao" već je davao uobičajene intervjue poslije utrke, a suci su zaključili da je prvo trebao doći do njih. Polovica kazne od 10.000 eura će Rosbergu biti vraćena ukoliko u slijedećih 12 mjeseci ne zaradi kaznu od strane sudaca na stazi.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
24/4/10

fiorano, 15.10.11. 10:35

www.info-posao.com.hr


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika