14.10.2011. / 14:42

Autor: Hina

Nema dogovora, nema SDSS-a

Naglasio je da u svakom natjecanju, od boksa do govorništva, postoje pravila igre, da se u boksu zna koje su vrste udaraca dopuštene, a u govorništvu, posebno u parlamentarizmu, koje su riječi dopuštene

Milorad PupovacMilorad PupovacHrvatski sabor nije danas pristupio glasovanju niti je uopće provjeravano ima li vladajuća većina kvorum u sabornici, već je, nakon najave predsjednika Kluba SDSS-a Milorada Pupovca da njegova stranka neće sudjelovati u radu Sabora dok se ne postigne dogovor na koji način će se završiti zasjedanje, današnja sjednica zaključena.

Pupovac je sa saborske govornice iznio stav SDSS-a po kojemu aktualne okolnosti u kojima zadnjih tjedana zasjeda Sabor nisu one u kojima bi parlament treba zaključiti zasjedanje u šestom sazivu.

"Mi u Hrvatskoj za sebe s punim pravom mislimo i predstavljamo se kao civilizirano europsko društvo. No, u saboru se u proteklo vrijeme, ne samo prije dva dana, nego i proteklih tjedana, kumulirala atmosfera u kojoj se te vrijednosti ozbiljno narušavaju", poručio je zastupnicima HDZ-a i HSS-a te troje "manjinaca" koji su bili u sabornici.

Naglasio je da u svakom natjecanju, od boksa do govorništva, postoje pravila igre, da se u boksu zna koje su vrste udaraca dopuštene, a u govorništvu, posebno u parlamentarizmu, koje su riječi dopuštene.

Sukladno tome, rekao je Pupovac, SDSS smatra kako je neophodno da predsjednik Sabora Luka Bebić sazove sjednicu Predsjedništva proširenu s predsjednicima klubova, gdje bi se klubovi dogovorili na koji način zaključiti zadnje zasjedanje aktualnog saziva, "da nitko nema štete i da izglasamo sve što je potrebno".

"Što je najvažnije, da mi kao parlamentarci ne dajemo materijala kojega ne bi trebali davati nikome, posebno ne onima koji ne drže do parlamentarizma", rekao je.

Dok se takav dogovor ne postigne, naglasio je, SDSS smatra svojom dužnošću ne sudjelovati u radu Sabora, ali će učiniti sve da Predsjedništvo takav dogovor postigne.

Predsjednik Sabora Bebić najavio je da će se konzultirati s predstavnicima klubova te sazvati sjednicu Predsjedništva, s ciljem i željom da ovo zasjedanje završi i donesu se odgovarajuće odluke, te kako bi se 4. prosinca mogli pristupiti izborima.

"Vjerujem da će tome pridonijeti i istup Vladimira Šeksa", kazao je Bebić te zaključio današnju sjednicu, koju će Sabor nastaviti idući tjedan.

Pupovac je novinarima ispred sabornice izjavio kako izlazak SDSS-a iz sabornice ne smatra demonstrativnim. "To je u skladu s dogovorom koji smo sinoć imali na klubu", rekao je Milorad Pupovac.

U sabornici su, prije završetka sjednice, sjedili zastupnici HDZ-a, među kojima i Marko Turić i Branko Vukelić koji zbog bolesti, odnosno liječenja, već duže vrijeme ne dolaze u Sabor, zatim svih šest zastupnika HSS-a, zastupnici nacionalnih manjina Zdenka Čuhnil, Deneš Šoja i Nazif Memedi, a među nazočne je bila upisana i nezavisna zastupnica Đurđa Adlešič.

Zastupnici oporbenih stranaka Kukuriku koalicije, koji su jučer proglasili bojkot rada Sabora izražavajući tako, kako su rekli, prosvjed zbog HDZ-ovog narušavanja ugleda i dostojanstva parlamenta, okupili su se ispred sabornice gdje su na televiziji pratili događaje u sabornici.

U sabornici nisu bili ni zastupnici HDSSB-a i HSP-a, ali ni preostala dva SDSS-ovca Ratko Gajica i Mile Horvat, manjinski zastupnici Furio Radin i Šemso Tanković, kao niti nezavisni zastupnici Ivan Čehok i Zlatko Horvat.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 14.10.11. 15:08

Ma bravo Pupavče. Deset dana prije raspuštanja cirkusa, sjetio si se nekih pravila koja su cijelo vrijeme prisutna u normalnom životu.


registracija
1/4/07

ulomax, 14.10.11. 15:15

pupavac gubar kao i uvjek


registracija
28/4/10

Zvonko, 14.10.11. 16:28

Sramota nad sramotama!

Neće nama dijaspora određivati, koja je sudjelovala aktivno u obrani Hrvatske, kako ćemo mi u Hrvatskoj živjeti, ali nam zato reformirani i zabranjeni SDS, koji je dijelom aktivno sudjelovao u rušenju Hrvatske, hoće!

Ovo mora već jednom stati jer to nije ni Srbima u interesu! Njihova podrška Miloševiću je koštala i nas i njih!


registracija
27/7/09

verina, 14.10.11. 17:28

O, Zvonko, a dosad je podrška SDSS-a bila poželjna i prihvatljiva!?


registracija
11/1/10

fluid, 14.10.11. 18:31

i reče jednom Pupovac,inače doktor, kako je politika umijeće mogućeg.To je točno ali i te mogućnosti MORAJU imati moralne kriterije.Bez toga je politika ljiga u kojoj samo ljigavci dobro plivaju.Gdje se vi osjećate da pripadate doktore?Politika nije dvoličnost već mudrost.Svi koji drža lojtre lopovu,su lopovi.Bez obzira na razloge.Povijest pamti i vrednuje moralne političare a ne ljige.Politika danas ovako a sutra može i dijametralno suprotno,samo potvrđuje dvoličnost onih koji se tom metodom služe.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika