15.10.2011. / 10:25

Autor: Hina , Nacional.hr

Sabor HDZ-a

Dajte mandat, trebamo ga!

Naglasila je da se HDZ zalaže za borbu protiv korupcije koja mora ići dalje u svim smjerovima, bez obzira na ime, prezime i pripadnost stranci te da HDZ-u treba novi četverogodišnji mandat kako bi se borba protiv korupcije nastavila

Photo: Marko Jurinec/PIXSELLPhoto: Marko Jurinec/PIXSELLPredsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i premijerka Jadranka Kosor izjavila je u Varaždinu kako je vodstvo HDZ-a složno, vjerno stranci i domovini te će zato HDZ pobijediti na izborima.

Jedno ali vjerno

„Vodstvo HDZ-a je složno. Radimo kao jedno, međusobno se podupiremo kao obitelj, znamo se dogovoriti i vjerni smo stranci i domovini, i zato ćemo pobijediti na parlamentarnim izborima u prosincu“, rekle je Kosor na Saboru HDZ-a 3. izborne jedinice, održanom u varaždinskoj Gradskoj sportskoj dvorani.

Naglasivši kako oporba više od dvije godine vrijeđa HDZ i želi srušiti Vladu, predsjednica HDZ-a je pred članovima stranke i visokim stranačkim dužnosnicima poručila kako neće dopustiti da bilo tko vrijeđa i ponižava stranku i članove HDZ-a.

Krivo namjeravanje

Na krive su se namjerili. To neće proći i taj film neće gledati“, dodala je Kosor.

U travnju ove godine nitko osim nas i partnera u vladajućoj koaliciji nije vjerovao da ćemo završiti pregovore (s EU) do kraja lipnja. Oporba je opstruirala završetak pregovora jer nisu glasovali za zakone koji su bili ključni za otvaranje i zatvaranje poglavlja, naglasila je premijerka Kosor.

Čorba protiv korupcije

Dodala je kako je jedan od tih zakona i Zakon o sprečavanju sukoba interesa kojeg oporba ustrajno pokušava srušiti pa još nije izglasano povjerenstvo koje bi ga trebalo oživotvoriti.

Naglasila je da se HDZ zalaže za borbu protiv korupcije koja mora ići dalje u svim smjerovima, bez obzira na ime, prezime i pripadnost stranci te da HDZ-u treba novi četverogodišnji mandat kako bi se borba protiv korupcije nastavila.

440 tisuća zaštitničkih ruku

Predsjednica HDZ-a također je kazala kako će HDZ pobijediti na izborima te dodala: "Kad se skupi nas više od 220 tisuća, to je snaga koja ide u pobjedu i koja je spremna i dalje čuvati Hrvatsku“.

Osim predsjednice stranke okupljenima na Saboru HDZ-a 3. izborne jedinice obratili su se i ministar unutarnjih poslova i koordinator za 3. izbornu jedinicu Tomislav Karamarko, predsjednici Županijskih organizacija HDZ-a Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije - Tomislav Kezelj, Vladimir Ivković i Milivoj Škvorc, kao i čelni čovjek varaždinske prehrambene tvrtke Vindija Dragutin Drk.

Prije Sabora HDZ-a u varaždinskoj Sportskoj dvorani, predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor je u Gornjem Knegincu nazočila obilježavanju početka radova na izgradnji Trafostanice Kneginec te je posjetila varaždinsku Slobodnu zonu.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 15.10.11. 10:42

Hrvati i Hrvatice, stanje uredovno, pokrali smo skoro pa sve, nepopravljivo uništili i opljačkali, članovi vlade na broju, raportira dežurni krivac, Brigadirka JACA.


registracija
3/6/11

skaraica, 15.10.11. 10:58

Trebaš ga ti trebaš i to pod hitno.


registracija
5/3/10

starimudrac, 15.10.11. 11:25

skaraica, kaj joj je stvarno potreban? ja sam mislio da se to uredbom rješava. i da ga ima.


registracija
29/4/09

florenz, 15.10.11. 11:46

A što očekujete od osiromašenih, opljačkanih, građana. Hvalite se USKOK-om i DORH-om koji rade samo svoj posao, a simbolično je da je preko 90% procesuiranja sa liste HDZ-a. Sve "časni i pošteni" ljudi. "Posvojili" ste Hrvatsku i sve njene resurse, radnike pretvorili u "oruđa koja govore", a kad nešto i kažu, završe na ulici. Kako bi bilo da se i dalje bavite samo "pjevuljicama" i "pljeskanjem", brinete o preponama i "štangama", a vođenje Hrvatske prepustite onima koji će konačno brinuti o ljudima. Vaše "idemo dalje" vodi nas u život bez budućnosti zbog dugova, zanemarene ekonomije, posebno primarne proizvodnje koju ste uništili, a poljoprivredu doveli do sloma zbog povlaštenika uvoza hrane. Za vas, po meni, nema dalje od mandata u Remetincu.


registracija
11/1/10

fluid, 15.10.11. 11:47

Kosor ne laže.Oni su zaista vjerni samo stranci i domovini.Stranka im je potrebna da bi ,kao formalna skupina bili jači u namjerama(čitaj otimačini) a domovina im je potrebna da bi imali gdje ostvarivati svoj naum-pljačke.Sve se slaže.Da bi članovi HDZ-a bili ,nedajbože,privrženi građanima te svoje domovine,e to nebude išlo.Građani su glupi,arogantni,vrijeđaju predstavnike samo HDZ-a i nje osobno,puno zanovijetaju i koješta još čine a što je nedopustivo u jednoj pravnoj državi-domovini po njihovoj mjeri.Zato Kosorica ne laže i jedini je problem u kritičnoj masi građana koji mogu to promijeniti te na taj način stvoriti i sebi dobro u toj domovini.A ne samo njima.


registracija
24/3/10

bagsy, 15.10.11. 11:52

zadbjih nekoliko godina je borba protiv terorizma bila in,mesić je bio jedan od velikih pobornika borbe protiv terorizma,sada je in borba protiv korupcije,i za to bi im trebalo 4 godine,ja bi to riješio za 30 dana sam,možda da im netko prišapne da je borba protiv siromaštva hrvata in.


registracija
3/12/10

Yoda, 15.10.11. 12:34

Treba njima dati mandat, ali poduži, u Remetincu.
Dok narod gladuje, kopa po kontejnerima, otplaćuje kredite u švicarcima, obilazi burze rada, itd. ona pleše na skupovima...


registracija
29/7/11

posejdon, 15.10.11. 13:21

Sve ovo sto se pise i lamentira o korupciji,sudovima,pljacki,otimacini od strane politicara i menadzera je bez ikakvih posljedica za sudionike tih djela. Zasto nasi politicari a i oporba nisu dali prijedlog Zakona da se u cjelosti oduzima nezakonita stecena imovina, a koja jestecena na korupciji i pljacki ovog naroda, kao sto je to ucinjeno u Srbiji, i provodi se u djelo u vise od desetina slucajeva.Za kriminalce i takve politicare je najveca kazna u potpunosti oduzimanje takve njihove imovine, koju su stekli ratnim profiterstvom (Todoric,Cermak,Kerum,Jambo,i stotine drugih i ne samo njih vec i "generala" kojima nije problem srusiti i napraviti kucu na istom mjestu (Cosic-Rojs) izgraditi kucu u Bosni za vrijeme bjezanije (glavas) . Ovako opljackaju i ugrade na desetine miliona kuna, budu eventualno osudjeni od jedne do 5 godina,smjesteni u zatvore sa potpunim konforom,hranom donosenom iz hotela i sl. slobodnim vikendima, kao nas konobar,general i ubica Norac ("Svi smo mi Norac"!!!, dok za to vrijeme svakog petka dolazi "Mercedes" po njega, vozi ga na vikend sa kojeg se vraca nakon 3 dana, za vriijeme odsluzenja kazne ozeni se, napravi ogromnu kucu i t.d.. Ovo je nasa gorka stvarnost i sami smo za to krivi jer smo birali takve kriminalce i lopuze da nas vode.


registracija
15/11/06

rimaz, 15.10.11. 17:16

Ogovori velike premijerke na neka pitanja.

Pitanje: "Zašto niste osudili Đakićeve tvrdnje da su oporbenjaci Srbi?". Jaca odgovara:"A zašto vi niste osudili oporbu kad nas nazivaju banditima?".

Pitanje:"Zašto niste osudili napad Đurđice Sumrak na Milanovića da je sklon nasilju?".Jaca odgovara:"A zašto vi niste osudili Milanovićeve tvrdnje da nisam platila svoj stan?".

Pitanje:"Zašto među koordinatorima izbornih jedinica nema Ivana Jarnjaka?".Jaca odgovara:"A zašto vi takvo pitanje niste postavili Zoranu Milanoviću?".

Pitanje:"Je li bilo uspjeha na investicijskom forumu?".Jaca odgovara:"Da niste izbacili dijelove mog nastupa u kojem objašnjavam rezultate, onda biste vidjeli o čemu se radilo"

Jesu li ovo odgovori zdravog razuma ili ulice?


registracija
9/8/09

vinko12, 15.10.11. 18:09

naprijed premijerko, samo ih deri, jos vise i jos jace.
Ta crvena boljsevicka gamad napada i trbaih tuci njihovim oruzjem. Bez milosti.
Pokazi im da izlijecena bivsa komunjarka moze biti Kraljica Hrvata a ne neka vjecno crvena Savka.


registracija
31/1/10

STTony, 15.10.11. 18:12

vinko12, hitno na liječenje iako se bojim da je već prekasno.


registracija
12/10/11

hiperborejac, 15.10.11. 18:55

vinko - vaša premjerka je članica KPJ i potvrdila je prijem 1972. godine kada su hrvatske članove partije izbacivali iz partije 1971 i zatvarali po kazamatama. mnogi su i napustili Hrvatsku kako bi izbjegli hapšenja. Jadranka je tada potvrdila svoju odanost KPJ i kasnije kao članice pokreta za Jugoslaviju od 1990. tek 1995 je ušla u HDZ i to odmah za dopredsjednicu. Neš mi ti desne stranke . Mala je strašno pouzdana i karakterna , a o vjernosti da i ne govorim. MRŠ.


registracija
3/12/10

Yoda, 15.10.11. 18:55

@vinko12 - crvena boljševička gamad su članovi hdz-a... Malo bolje se informiraj o svojim ljubimcima prije nego im povjeruješ na riječ.
"izlijecena bivsa komunjarka", ha, ha, ha... Koji dobar vic.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 15.10.11. 19:01

"Dajte mandat"
--------------------------

Jaco, piši u Remetinec, tam je čovjek koji Ti je dal mandat !
Lepo ga prosi pak buš opet predsjednica HDZ-a ali, Vladu zaboravi !


registracija
8/11/10

matem, 15.10.11. 19:08

dali u programu hdz-saborovanja imaju u planu posjetiti đakovštinu? damo ih željno očekuju


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 15.10.11. 21:42

Vise bi odgovarala parola :" Dajte nam mandat za jos 4 godine pljackanja.".Nadam se da sitnozubi vise nije toliko naivan.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika