15.10.2011. / 10:40

Autor: Hina , Nacional.hr

UN optužuje

Izraelska provokacija s naseljima

"Glavni tajnik duboko je zabrinut neprestanim nastojanjima oko planiranja novih izraelskih naselja u okupiranom istočnom Jeruzalemu", izjavio je glasnogovornik UN-a Martin Nesirky

ArhivaArhivaGlavni tajnik UN-a Ban Ki-moon optužio je u petak Izrael da provocira međunarodnu zajednicu nakon informacija o planu izgradnje novog naselja u pripojenom istočnom Jeruzalemu.

"Glavni tajnik duboko je zabrinut neprestanim nastojanjima oko planiranja novih izraelskih naselja u okupiranom istočnom Jeruzalemu", izjavio je glasnogovornik UN-a Martin Nesirky, ocjenivši "neprihvatljivim nedavni razvoj događaja" po tom pitanju i podsjetivši na apel bliskoistočnog Kvarteta da se odustane od "provokacija".

Izrael namjerava izgraditi novu četvrt u pripojenom istočnom Jeruzalemu, prvi put nakon 14 godina, koja bi obuhvatila 1700 izraelskih stanova, objavila je u petak nevladina organizacija koja se zalaže protiv naseljavanja - Mir sada.

"Zakonski postupak vezan uz novu četvrt Givat Hamatos započet je. Tisuću sedamsto stanova izgradit će se na državnom zemljištu dok će još 910 stanova izgrađenih na privatnom palestinskom zemljištu u istom sektoru biti namijenjeno Palestincima iz susjedne četvrti Beit Safafa", izjavila je Hagit Ofran, jedna od čelnica Mira sada.

Vlasti su odobrile rok od 60 dana za sve one koji se žele pravno suprotstaviti tom projektu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika