15.10.2011. / 10:53

Autor: Hina

Dalmacija na nogama zbog velikog požara

Na gašenje požara, za što su angažirane sve raspoložive zemaljske snage s tog područja, upućena je i pomoć iz Šibensko – kninske županije te su angažirane i državne intervencijske postrojbe iz Splita, Zadra, Šibenika i Dubrovnika

Ilustracija (Pixsell)Ilustracija (Pixsell)Šumski požar što je buknuo sinoć u 22,30 sati iznad Gornje Podgore nedaleko od državne ceste Makarska - Vrgorac, nošen jakom burom, brzo se proširio sve do Podgore, a širi se i dalje istočno od mjesta i na zapadnom dijelu prema Tučepima, no kuće su obranjene, doznaje se od županijskoga vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.

Na gašenje požara, za što su angažirane sve raspoložive zemaljske snage s tog područja, upućena je i pomoć iz Šibensko – kninske županije te su angažirane i državne intervencijske postrojbe iz Splita, Zadra, Šibenika i Dubrovnika. Prema požarištu je upućena pomoć u ljudstvu i tehnici iz 10 županija s kontinenta. Iz Dubrovnika je u Podgoru poslano 50 – tak vatrogasaca s opremom. Na požarište su poslana i tri Canadaira, dva helikoptera s uređajem za gašenje te AirTractor, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Kuće u Gornjoj Pogori su obranjen kao i dio kuća u gornjem predjelu Podgore do kojih je došla vatra, kazao je zapovjednik Glavina, koji vodi akciju gašenja požara.

Po prvim procjenama, u velikom šumskom požaru kod Podgore izgorjela je borova šuma, masline i nisko raslinje na površini od oko 700 hektara.

Državna cesta D8 od sinoć u 23,30 sati zatvorena je za promet pa se iz pravca Dubrovnika prema Splitu vozi zaobilazno od Ploča prema Vrgorcu te autocestom prema Splitu i u suprotnom smjeru.

Cesta Makarska - Vrgorac također je do jutros bila zatvorena za promet, ali na tom pravcu valja voziti s dosta opreza zbog vatrogasnih vozila na prometnici, doznaje se u policiji.

Zbog vatre, prema informaciji Gradskog centra Osejava iz Makarske, isključen je dio elektrovodova i 35 kW dalekovod prema Podgori, pa je dio mjesta od Tučepa do Živogošća i dalje bez električne energije

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 15.10.11. 14:14

A da se postave video kamere koje snimaju promet ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika