15.10.2011. / 10:58

Autor: Hina , Nacional.hr

SAD poručio

Manje MMF-a u Europi!

Glavni protivnici većeg angažmana ostatka svijeta u borbi protiv europske dužničke krize kroz MMF bili su američki, kanadski i australski ministri finacija

Barack Obama (arhiva)Barack Obama (arhiva)Prijedlog za osiguranje dodatnih sredstava za Međunarodni monetarni fond (MMF) kako bi ostali dio svijeta sudjelovao s većim sredstvima u izvlačenju europskih zemalja iz dužničke krize naišao je na otpor kako SAD-a tako i drugih zemalja, pokapajući tako prijedlog i ostavljajući glavninu tereta borbe s krizom na Europi.

Obrisi plana, koji je imao potporu nekoliko velikih zemalja, pojavili su se u trenutku dok se u Parizu održavao sastanak ministara financija i guvernera središnjih banaka G20 posvećen svjetskoj ekonomiji i utjecaju europske krize na nju.

Glavni protivnici većeg angažmana ostatka svijeta u borbi protiv europske dužničke krize kroz MMF bili su američki, kanadski i australski ministri finacija.

Međunarodni monetarni fond u ovom trenutku osigurava oko trećine potrebnih sredstava za pomoć Grčkoj, Irskoj i Portugalu.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 15.10.11. 15:02

Znaju oni da je to vreća bez dna.
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika