15.10.2011. / 13:23

Autor: Nacional.hr

Potpora prosvjedu

Anarhosindikalisti & osuda kapitalizma

Mreža anarhosindikalista, organizacija koja u svojoj srži ima utkanu direktnu demokraciju, daje podršku i uzima aktivno učešće u narodnim gibanjima najavljenim za 15. listopada, stoji u priopćenju

IlustracijaIlustracijaMreža anarhosindikalista podržala je današnji globalni prosvjed protiv bankara, financijaša i političara, koji se smatraju odgovornima za uništenje gospodarstva i osuđivanje milijuna na siromaštvo i težak život zbog svoje pohlepe. Anarhosindikalisti pozivaju 'simpatizere i sličnomišljenike' da izađu na prosvjed 'koji odiše jasnim antikapitalističkim i direktnodemokratskim tendencijama'. Podsjetimo, prosvjedi u Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu počinju u 18 sati. Priopćenje Mreže anarhosindikalista prenosimo u cijelosti:

Osuda kapitalizma

Za 15. listopada pozivamo sve simpatizere i sličnomišljenike da izađu na ulice Hrvatske i doprinesu svojim sposobnostima i snagama globalnom prosvjedu 15.O, prosvjedu koji odiše jasnim antikapitalističkim i direktnodemokratskim tendencijama, koje bujaju iz dana u dan i primaju svoj korijen diljem svijeta. Smatramo da kao anarhisti moramo svojim sudjelovanjem podržati 15.O i pomoći osigurati beskompromisnost, spontanost, demokratičnost te autonomiju i neiskvarenost političkim strankama. Jednostavno moramo stati rame uz rame s hrabrim ljudima koji se organiziraju kroz tisuće gradova, bez obzira na nacionalne granice, složni u osudi kapitalizma i parlamentarne „demokracije".

Sada je prilika za izgraditi solidarne i kvalitetne globalne veze, prilika za umrežiti se sa svima koji se usuđuju zahtijevati slobodniji i drugačiji svijet, svijet bez eksploatacije i podčinjavanja čovjeka po čovjeku, svijet gdje ne postoji sitna elita koja priječi razvoj zdravstva i obrazovanja dostupnih svima, slobodan protok informacija, elita koja nam donosi glad i žeđ pored masovnog bacanja hrane i čiste vode, nezaposlenost pored toliko mogućnosti za raditi, ratove pored toliko toga za skladan život - sve zbog profita. Sada je vrijeme da povučemo liniju i jasno kažemo: „Dalje nećete proći, nećemo plaćati vašu krizu!"

Kultura otpora

Kultura otpora i solidarnosti moraju primiti korijena među svim narodima svijeta, kako bi zajedno obranili socijalna prava i bili ih sposobni proširiti, ne unutar kaveza kapitalističke proizvodnje za zadovoljavanje profita manjine, niti unutar parlamentarne prevare, kojom jedino dajemo legalni pečat na vlastito ropstvo - već unutar naših mogućnosti, za svijet u kojem ne postoji privilegirana manjina, za svijet ravnopravnih ljudi.

Hrvatskoj - koja se iz dana u dan uništava privatizacijama i deindustrijalizacijom, u kojoj se prisiljavaju „stezati remen" svi izuzev odgovornih - očajnički nedostaje borbeniji radnički, seljački i studentski pokret. Pokret koji bi moljakanje, štrajkove glađu i samosažaljevanje zamijenio borbenošću na direktnodemokratskim principima, stoga je 15.O savršena prilika za unijeti novi duh u ovu regiju.

Mreža anarhosindikalista, organizacija koja u svojoj srži ima utkanu direktnu demokraciju, daje podršku i uzima aktivno učešće u narodnim gibanjima najavljenim za 15. listopada.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 15.10.11. 15:00

Osim osude trebamo i zahtijev kojim se kreće ka rješenju:
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika