15.10.2011. / 20:58

Autor: Hina

Šeksova dosad neviđena snaga

Kosor je rekla kako je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks imao snage za ispriku, što nikada nitko drugi nije učinio

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da je vladajuća parlamentarna većina "kompaktna" te je optužila oporbu za opstrukciju i nerad u Saboru.

"Što se tiče oporbe tu nema ništa novoga, sve je već viđeno - to su dvije godine opstrukcije i nerada oporbe u Hrvatskom saboru. Mnogi oporbeni zastupnici, uz samog njihovog šefa, dopuštaju si da danima ne dolaze u Sabor i da ništa ne rade, a primaju plaću", rekla je Kosor odgovarajući na novinarska pitanja u Mariji Bistrici gdje je prisustvovala 11. hodočašću branitelja i njihovih obitelji.

Kosor je dodala da oporba nije glasala za ključne zakone za završetak pregovora s EU, koji su bili mjerila za završetak pregovora i zaključivanje poglavlja. "Što se tiče oporbe mi nikada na bismo završili pregovore", ustvrdila je.

Na pitanje novinara hoće li Sabor dostojanstveno završiti svoj rad, Kosor je rekla da hoće. "Vladajuća većina je kompaktna, naravno da će se izglasati svi ključni zakoni i donijeti odluke. Tu ne vidim ni jednog razloga za bilo čiju zabrinutost", kazala je.

Rekla je kako je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks imao snage za ispriku, što nikada nitko drugi nije učinio. "Ne znam zašto ne pitate Zorana Milanovića hoće li se ispričati za ono što je i on, zajedno sa svojim kompanjom Željkom Jovanovićem, rekao za HDZ", kazala je Kosor upitavši se "imaju li oni snage za ispriku?".

"Nemaju, jer nemaju hrabrosti, i to je temeljna razlika između nas, i što se ne bore protiv korupcije, a mi da", odgovorila je premijerka Kosor.

Dodala je kako se oporba protivi donošenju Zakona o sukobu interesa u Saboru koji je nužan za zaključenje Poglavlja 23. "Zašto se boje prihvatiti taj zakon? Što to oni imaju na računima ? U čemu se voze i kakve brodove imaju? Čega se boje? Što je s njihovim računima u inozemstvu?", upitala se Kosor najavivši da će o računima SDP-a u inozemstvu tražiti očitovanje nadležnih institucija.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
7/9/07

Vinogradar, 15.10.11. 21:11

Glup, gluplja!


registracija
5/3/10

starimudrac, 15.10.11. 21:12

gospođo kosor, ovo stvarno više nema smisla. imate u zatvorima što članova što podupiratelja dovoljno da bi zatvore mogli proglasiti posebnom izbornom jedinicom, a vi ste ih napunili. pitate za milanovićevu plaću, a ne pitate za plaću dragog ive. jedino ako mu remetinec računate u terenski rad sa simpatizerima i članovima stranke. što mislite što vas ćeka kad se milanović primi posla? zato, ne laprdajte, odradite mandat do kraja, pa kako bog dade i sreća ako je imate. nadam se da nemate.


registracija
9/8/09

vinko12, 15.10.11. 21:14

Komunjare iz HDZea jos imaju morala i mogu se izviniti. Boljsevici iz sdpea su stoka bez morala, cobani i spadala, bez kucnog odgoja koje vodi samo ideologija.


registracija
9/8/09

vinko12, 15.10.11. 21:18

Premijerko, samo deri tu crvenu stoku, opali malo po boljsevicima i lopovima iz sdpe, malo po kmeru josifovicu i boljevickom fasiti mesicu..


registracija
26/12/06

capica, 15.10.11. 21:25

Kako podlo želi uvući sve članove HDZ-a u svoju prljavu rabotu. Jovanović je rekao "vrh stranke", a ne svi članovi. A vrh stranke je zna se tko. Baš bi mi bilo drago da Jovanoviću skinu imunitet , da dokaže s kakvim se prljavim novcima financirala Jacina kampanja, koliko su potrošili, a koliki je iznos ona potpisala, zašto su držali torbu s prljavim novcima u stranci, a kad ga nisu uspjeli uvaliti u banku kao "čist" tek onda su torbu odnijeli u DORH. Što je sve Jaca potpisala na štetu Hrvatske, pa postoje dokumenti! Ona je ta čiji potpis stoji na punomoći Polančecu za ugovor s MOL-om, aaah ima toga još.


registracija
11/1/10

fluid, 15.10.11. 21:32

Ovo je čisto prenemaganje Kosorice.Šta ima prozivati i Čačića i bilo koga iz oporbe za raune ili kriminal?Ako su institucije te koje dobro rade,a Kosorica kaže da dobro rade jer pohapsiše sve HDZ-ovce iz vrha vlasti i okolo nje,tada neka uhapse i Čačića i Milanovića kao i sve one za koje imaju te dokaze o kriminalu.Ako je sa Sanaderom bilo moguće,što to ne funkcionira i sa oporbenim liderima koje proziva? Ili samo blebeće a u stvari nema ničega-A čisto sumnjam da Karamarko nebi do sada povukao poteze hapšenja ili drugog progona prema oporbenjacima da ima elemenata na koje se poziva Kosorica.Dakle ili hapsite ili zašutite više o tome i trpite svoj beskonačni smrad lopovluka.


registracija
11/1/10

fluid, 15.10.11. 21:36

Dobro,ako je Šeks sada ispao hrabar što se ispričao za svoje ispade,što je onda bio kada je te ispade činio?Sada je hrabar a u incidentnim situacijama je ili neuračunljiv ili arogantan.Nema tu vrlina ni milimetar.On je jednostavno osoba koja nesmije biti tu gdje je.On je opasan i podmukao.Takav ugrožava već 20 godina cijelu državu.


registracija
15/11/06

rimaz, 15.10.11. 21:51

c/p
Pitanje: "Zašto niste osudili Đakićeve tvrdnje da su oporbenjaci Srbi?". Jaca odgovara:"A zašto vi niste osudili oporbu kad nas nazivaju banditima?".

Pitanje:"Zašto niste osudili napad Đurđice Sumrak na Milanovića da je sklon nasilju?".Jaca odgovara:"A zašto vi niste osudili Milanovićeve tvrdnje da nisam platila svoj stan?".

Pitanje:"Zašto među koordinatorima izbornih jedinica nema Ivana Jarnjaka?".Jaca odgovara:"A zašto vi takvo pitanje niste postavili Zoranu Milanoviću?".


registracija
26/12/06

capica, 15.10.11. 22:24

Tašta, neuka, často i vlastohlepna voditeljica imperija HDZ -a je u panici.


registracija
20/5/09

BXLCRO, 16.10.11. 10:22

A sta pa ti Titova kurvo a poslije Tudjmanova od oporbe i ocekujes!!! A la KPJ dizanje ruku za HDZ u Saboru!?


registracija
10/10/11

brankoju, 16.10.11. 19:16

Pa koji vam je klinac Hrvatski narode,pa zar niste svjesni tko je do sada najviše napravio za hrvatsku.
Naša vlada na čelu sa Premijerkom J.Kosor, napravila je do sada najviše,a što je najbitnije premijerka je razotkrivanjem i bezkompromisnom borbom sa lopovima, ne gledajuči niti ime a niti prezime, napokon stala na kraj daljnjem širenju korupcije i lopovluka.A sada pred izbore, samo lopovi iz oporbe su najglasniji protiv Premijerke,
Vlade i HDZ-a općenito, jer ako HDZ opet dobije na izborima,oporbenjaci su svjesni da će i lopovi i iz njihovih redova promijeniti mjesto boravišta za ''remetinec'' pa sada zbog toga svim sredstvima i svim ponižavajućim podmetanjima,prozivanjima i nazivima žele omalovažiti Premijerkin posao koja nas je uz pomoć Vlade uvela u EU.
A vi branitelji dobro razmislite za koga će te dati glas, jer sjetite se samo koalicije kada je bila na vlasti i ondašnjeg ministra Hrvatskih branitelja i partizanskog glasnogovornika Pančića koliko je štete i boli nanio Hrvatskim braniteljima a za razliku od vrlo poštovane gđe.Jadranke Kosor koja je branitelje uvijek i u svakoj prilici apostrofirala branitelje kao stvaraoce države nam Hrvatske i uvijek ih je držala kao kap vode na dlanu.Stoga budite uvjereni da će u slučaju da koalicija na čelu sa Milanovićem i Čaćićem ponovo dobije više glasova u roku manjem od godine dana,spisak branitelja biti umanjen za najmanje 150.000.
Da dobro ste pročitali, manji za sto pedeset tisuća.
Pošto sam slavonac,kada odem u slavoniju uvijek odem i u Mađarsku jer sam tamo i operiran nakon ranjavanja tako da ponekad u restoranu ili na tržnici u Šiklošu,Harkanju ili Maria Djudu čujem da se po kuloarima priča kako Čačić priča o svojoj prometnoj nesreči a za koju svi znamo kako je završila sa tragičnom posljedicom...pa šta ti Mađari hoće??? Ponudio sam im petsto tisuća EUR-a odštete ali da potpišu da ja nisam kriv,a oni hoće još više,pa jesu oni blesavi,dat ću im koliko sam im ponudio i ni centa više,ma boli me ona stvar što njihovi odvjetnici hoće da me oderu,a da je kojim slučajem neki Mađar ubio nekog iz Hrvatske tko bi mu ponudio toliko, pa šta si oni zamišljaju...i tako u tom stilu.
A pred Hrvatskom javnosti taj isti Čačić glumi skrušenog jadnička koji žali tugujuću Mađarsku obitelj i koji će se odreći političke karijere ako ga Mađarski sud proglasi krivim...ma kome on to maže oči.
A brane ga Milanović i njegovi istomišljenici po vokaciji, dakle ''crveni'' kojima nitko ništa ne može.
Dakle, u SDP-u glumac do glumca.
Dobro razmisli Hrvatski narode komu češ dati glas jer opet naglašavam, ako kojim slučajem čujete sve glasnije i glasnije kukurikanje, ne krečite za tim zovom, jer sjetite se samo što nam je prije osam godina bivša koalicija na čelu sa SDP-om ostavila u naslijeđe! Samo tugu jad i bijedu.
Sadašnja Premijerka Kosor koja je započela sa radom tek prije dvije godine, napravila je u tih dvije godine više nego ijedna dosadašnja vlada.
Konsolidirala je redove, kako u Vladi tako i u HDZ-u,najavila rat širokih razmjera kriminalu i korupciji
dovela nas u Evropsku Uniju, a još i dan danas neda da se bilo kojem branitelju uskrate ili nedaj bože uzmu njegova stečena prava i ne boji se pred Evropom pozdravljati generale koji su nepravedno u zatvorima,dovodi strane ulagaće koji će oporaviti naše gospodarstvo, dakle otvara vrata novim investicijama a ako svi mi ponovo ukažemo povjerenje HDZ-u to bi u samo prvoj godini značilo novih tridesetak tisuća novih radnih mijesta.
Narode moj, razmisli dobro samo o jednoj i to neporecivoj činjenici a ta je, da u dvadeset godina postojanja Hrvatske države, da nikada nije više napravljeno za Hrvatsku nego u zadnje dvije godine i sada kada se konture neke nove, jače,naprednije i ljepše Hrvatske naziru jasnije kao nikada do sada, sada kada bi trebali nastaviti u tom smjeru, smjeru boljitka za sve nas, sada kukuriku koalicija zajedno sa nekim jadnim strankama samo zbog pohlepe za vlasću pljuju po premijerki, pljuju po vladi, a pljuju i po HDZ-u općenito, ne razmišljajući pri tom da je to bila jedina stranka koja je imala petlju bivšoj Jugi reči u facu NE i koja je u največem dijelu zaslužna da imamo svoju državu.
Nemojte sve lijepo što naš čeka u budućnosti pod sadašnjim vodstvom samo tako odbaciti zbog nekakvog kukurikanja.
Nemojte,pokajat će te se,ali bit će Vam kasno moj narode.
Lijep pozdrav svima koji su shvatili bit svega gore napisanog, a onim drugima neka se bog smiluje.
Branko J.iz Pule


registracija
14/11/07

laufer, 16.10.11. 22:04

U ovoj zemlji ima ljudi koji bi glasali za HDZ i da im se isti pokenja na glavu.
A to uredno i radi - s malim prekidom - već 20 godina.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 16.10.11. 22:46

Brankoju,

niste napisali koliko nas je premijerka zadužila u svojem dvogodišnjem mandatu, koliko je radnika ostalo bez posla, koliko je poduzeća likvidirano itd. Pregovori sa EU nisu započeli dolaskom Kosorice na vlast već davno prije.
Pamflet koji ste napisali izašao je iz HDZ-ovske radionice. Rat je davno završio i takvi pamfleti nam više ne trebaju.


registracija
16/6/10

nosonja, 18.10.11. 08:23

Brankoju, taj tvoj promidžbeni proglas ti ništ ne vrijedi kad svi znamo da je to sve skupa što si napisao- obična LAŽ!!!
Ha,ha,ha....sad sam skužio......................
ma to si ti Jaco ,nemoj nas zafrkavati, inaće ,kako ste, gospođo Predsjednice naše dične Vlade???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika