16.10.2011. / 16:08

Autor: Hina , Nacional.hr

HDZ na Saboru

U ništa

„Čuli smo od šefa Kukuriku koalicije da neće sudjelovati u radu Sabora, ali u protekle 4 godine on nije ni sudjelovao u Saboru, raspravljao je – nula puta, što bi Sinjani rekli 'u ništa'“, rekla je Kosor. Dodala je da je ona, dok je bila saborska zastupnica, bila proglašena najmarljivijom zastupnicom u Saboru

Photo: Tino Jurić/PIXSELLPhoto: Tino Jurić/PIXSELLPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je na današnjem izbornom saboru stranke za 10. izbornu jedinicu odbacila medijske napise da će HDZ povući iz Sabora Zakon o ništetnosti koji se odnosi na hrvatske branitelje za koje se optužnice za ratne zločine došle iz Srbije.

„Nećemo povući taj zakon iz Sabora“, rekla je Kosor obraćajući se nazočnima u Športskom centru Gripe.

Milijardu puta bolji susjedi

Kosor je zamjerila oporbi što, kako je rekla, ne nalazi primjedbe optužnicama iz Srbije koje su rađene na temelju dokumenata bivše JNA i ističe da to nije u duhu dobrosusjedskih odnosa, a protivi se donošenju zakona u Hrvatskoj kojim se želi onemogućiti jurisdikcija druge države, to jest Srbije, nad Hrvatskom.

„Mi smo svoje dobrosusjedstvo dokazali milijardu puta“, kazala je Kosor. Po njenim riječima Hrvatska ima pravo tražiti da se kao „nulto pitanje“ sa Srbijom riješi nepoznanica o nestanku 999 hrvatskih branitelja i civila.

U ništavilo

Kosor je u svojem opširnom govoru više puta kritizirala ponašanje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. „Čuli smo od šefa Kukuriku koalicije da neće sudjelovati u radu Sabora, ali u protekle 4 godine on nije ni sudjelovao u Saboru, raspravljao je – nula puta, što bi Sinjani rekli 'u ništa'“, rekla je Kosor. Dodala je da je ona, dok je bila saborska zastupnica, bila proglašena najmarljivijom zastupnicom u Saboru.

„Kad ja kažem da su zauvijek prošla vremena da neki hrvatski premijer ili premijerka idu u Beograd po mišljenje, onda Milanović kaže da su to nacionalističke izjave. Ništa oni ne razumiju“, kazala je Kosor. Dodala je kako njezina Vlada neće prodavati HEP (Hrvatsku elektroprivredu), za razliku od Milanovića.

Proširivanje prostog

Osvrćući se na nedavni izalazak iz Sabora, kako je rekla, „gospode iz oporbe“, Kosor je podsjetila da pri tomu „gospođa Pusić govori o strašnim prostotama“ u Saboru. „Kad njezin zastupnik Goran Beus Richembergh napada HDZ i HSS onda ona ne kaže da je to prostota“, istaknula je Kosor, rekavši kako kao predsjednica HDZ-a neće dozvoliti nijednu uvredu na račun niti jednog člana HDZ-a.

Zalutali meci

„Ni jednu stranku u Hrvatskoj ne doživljavam kao neprijatelja, imam poštovanje za svakoga, ali nikomu nećemo dopustiti da HDZ, kojeg je utemeljio Franjo Tuđman, naziva zločinačkim“, poručila je Kosor. Ponovila je kako se u borbi protiv korupcije „HDZ najviše izložio i najteže je pogođen“.

Oštro je kritizirala oporbu što, po njezinim riječima, prihvaća borbu protiv korupcije, ali samo ako ide u smjeru HDZ-a, a protivi se kad se ide „prema njihovim vratima“.

Ne zakonito

„Oni smatraju da ne smijemo govoriti protiv gradonačelnika Dubrovnika zato što nije radio po zakonu“, dodala je. Također je rekla da je "zamjenik šefa stožera Kukuriku koalicije nepravomoćno osuđen", ali nije precizirala na koga misli.

Također je zamjerila oporbi da „nije htjela prstom maknuti“ i pomoći Hrvatskoj u pregovorima s Europskom unijom, te da oporba nije htjela glasovati za zakon o sukobu interesa jer se plaše pokazati što njihovi dužnosnici imaju.

Kosor je najavila da će do kraja listopada biti isplaćeno 820 miljuna kuna nove rate duga umirovljenicima, dodavši kako je do sada vraćeno 8,5 milijardi kuna tog duga.

Transparentno

Posebice se zahvalila generalu Damiru Krstičeviću što je došao na HDZ-ov skup u Gripe podržati nju i HDZ, nakon čega se prolomio buran pljesak. Pljeskom je popraćena i njezina zahvala splitskom HDZ-u što je istaknuo veliki transparent na kojem piše da se zahvaljuju velikom heroju Vukovara Blagi Zadri.

Koordinator HDZ-ove liste za 10. izbornu jedinicu Branko Bačić je istaknuo da je vlada, zahvaljujući i premijerki Kosor, u tu izbornu jedinicu, koja obuhvaća veći dio Splitsko-dalmatinske i cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju, investirala devet milijardi kuna.

Maršal vs. general

Povjerenik HDZ-a za Splitsko-dalmatinsku županiju Ante Sanader je optužio SDP da „nije spreman osuditi komunizam“, unatoč rezolucijama Europskog parlamenta i Vijeća Europe po kojima su komunizam, nacizam i fašizam tri najveća zla. Također je zamjerio predsjedniku SDP-a Milanoviću što se između Tita i Tuđmana opredjeluje za Tita. Pozvao je stranačke kolege da se za svaki glas na izborima bore "u kafićima, na poslu i u školama'.

Govornici na današnjem HDZ-ovom skupu su u svojim istupima isticali zasluge Jadranke Kosor za njen doprinos završetku pregovora sa EU-om te njeno zauzimanje za borbu protiv korupcije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
15/8/09

vergilia, 16.10.11. 16:48

Kosorica je bila najmarljivija zastupnica - a oko čega se ona tako trudila?? Očito oko toga da se njezinom tadašnjem dragom vođi Sanaderu i vrhu HDZ-a omogući nečuvena pljačka vlastitog naroda..:) Sve ovo što sad trkelja stoga je jedno veliko i isprazno - ništa. Nula. Što više priča i trudi se, to je "ništa" sve veća i veća rupa. Njezina marljivost je stoga - promašena - maše metlom 24 sata, a produktivnost je - nula, uza sav trud ništa suvislo nije rekla, a još manje učinila. To se zove - mlaćenje prazne slame. Osim toga - predsjednica HDZ-a kritizira rad oporbenih zastupnika, dok je većina HDZ-ovskih zastupnika u Saboru samo mašina za glasanje - ljudi bez vlastitog mišljenja koji su tu samo zbog dizanja ruku za nešto što vrh HDZ-a odluči. Ma - fuj!


registracija
3/12/10

Yoda, 16.10.11. 17:34

Još 48 dana, a onda...


registracija
23/10/09

spinner, 16.10.11. 17:37

Bal vampira...


registracija
23/10/09

spinner, 16.10.11. 17:37

Bal vampira...


registracija
7/9/07

Vinogradar, 16.10.11. 17:38

Na svim dosadašnjim izbornim saborima
Jacinog HDZ-a
jednoglasno je podržan njezin temeljni program :
BORBA PROTIV OPORBE
I OPORBENIH ČELNIKA,
najodgovornijih krivaca za sadašnju bijedu hrvatskih građana.
I zato
treba glasati za
LIDERICU JUGOISTOČNE EUROPE JADRANKU KOSOR,
ZA NAJMARLJIVIJU ZASTUPNICU U SABORU,
ZA OSOBU ZAHVALJUJUĆI KOJOJ JE U SPLITSKO-DALMATINSKU I DUBROVAČKO-NERETVANSKU ŽUPANIJU
ULOŽENO 9 MILIJARDI KUNA
ZA STRANKU ČISTIH,POŠTENIH I ČASNIH LJUDI,
ZA PREMIJERKU KOJA SE UMJESTO PRAVOSUĐA
BORI PROTIV KORUPCIJE.
P.S.
Glupost je neizlječiva.


registracija
2/12/09

gromco, 16.10.11. 18:24

jaca yebo tebe i tvoje zakone!. boli me qurac i za tebe i za poreznu. nazasluzujete ni crno pod noktom poshtovanja. zgubidansko mafijashqa organizacija. jednom kad hadeze zavrshi po zatvorima tce ti konatcno biti jasno da se NEMORA RADIT PO ZAKONU!.


registracija
13/2/11

urednik, 16.10.11. 18:39

Bunga bunga party.


registracija
24/7/11

mrvek, 16.10.11. 18:50

upravo tako možemo nazvati vašu vlast zadnjih 20 godina. NIŠTA. Sve što ste napravili je to da ste pokrali i unazadili našu Hrvatsku. Zato sada budite spremni na debakl i raspad komunističke utvrde pod nazivom HDZ.


registracija
9/8/09

vinko12, 16.10.11. 19:22

Premijerko dobro radis-vidis koliko crvena kmerska dezurna stoka gore vristi.
Dobro si ih opalila,samo ih deri, deri, deri i stalno deri.
Zaposlili su svoje boljsevicke novinare i post-are da cataju sami sa sobom. Ja opet malo zalutao u ovo boljsevicko gnjezdo, da vidim kako napredujes i odmah odlazim iz ovoga smrada.

Imam jednu vaznu poruku za tebe premijerko, znam da ces me cuti.
Rijetko kada je u hrvatskoj povijesti bio tako vazan trenutak kao sada i potez koji ti moze donijeti slavu, pobijedu i mjesto u povijesti.

Sada je, prije izbora, jedinstveni trenutak da skines zlocinca tita s njegovog carskog boljsevickog trona. Skini ga i optuzi mesica i josipovica za velicanje i zastiti zlocinca i biti ces Kraljica Hrvata i vjecno zapisana u hrvatskoj povijesti. To je tvoje biti ili ne biti, sada ili nikada.


registracija
25/6/10

vidra, 16.10.11. 20:26

Promašila profesiju, rođena glumica, i dobro pleše. Što bi ovi kamenjari više, nego obožavati je.


registracija
5/10/11

sjeverozapad, 16.10.11. 21:10

Koji jadan govor, sramota, ni rijeći o programu, što nude, samo uvrede, samohvala, prošlost, nema sa takvima budučnosti


registracija
22/4/11

www, 16.10.11. 21:10

Veliki vođa hdzOVACA


registracija
5/10/11

sjeverozapad, 16.10.11. 21:18

Dalmatinci kukaju da su im poduzeća uništena i da će na desetke tisuča radnika ostati bez posla, isto tako kukaju i slavonci da su zapostavljeni, i gle sad,to su dvije najjače utvrde hdz, nadam se i jedine.Tko tu koga jebe u zdrav mozak? dal je to normalno?Ima li tamo itko pametan?


registracija
9/3/11

ajme3meni, 16.10.11. 21:21

Umjesto da se primi posla, paradira od jednog mjesta do drugog, pljujući po pojedincima i supinama.Lapača kakvoj nema premca u Hrvatskoj a i šire. Niti jednu suvislu rečenicu od nje ne možemo čuti. A o programu da i ne govorimo.


registracija
9/8/09

vinko12, 16.10.11. 21:30

evo izviru novi jednoumni spd skojecvi ili oni s dvostrukim imenim. Dobar znak premijerko, dobro radis, samo nastavi tako.
Deri, samo deri stoku i neka im pioniri samo vriste po postovima.


registracija
15/11/06

rimaz, 16.10.11. 21:30

Ode na teret vlade otvoriti javni WC, a usput održi mini samit svojih pristalica. Ovo mi je više ličilo na skup neke sekte.


registracija
14/11/07

laufer, 16.10.11. 21:51

Žena bez stida i morala, kao i stranačka bratija koju vodi.


registracija
11/1/10

fluid, 16.10.11. 21:54

Dobar program nema šta !Jedina mu je svrha dokazivanje da gluposti nema kraja.Neznam šta su nazočni čuli od Kosorice a da bi onako pljeskali no nemogu vjerovati da su svi u dvorani prirodno gluhi !? Rekoh gluhi ne glupi,mada je lingvistička razlika vrlo mala tako da može biti i jedno i drugo.


registracija
24/7/11

mrvek, 16.10.11. 22:17

vinko12 ugrizi mi govno. Kad vidim na tv koji su tamo sve likovi jasno je zašto smo u kurcu. Svi skupa imaju jednocifreni IQ. Samo im pogledajte face. A još dovuku članove iz drugih gradova kao da ih ima. To sam vidio jednu babu iz mog grada na skupu u Karlovcu a nije ni blizu Karlovca. JADNO!
A ti Vinko12 ne trudi se pisati jer svi već znamo da si glup kao JACA SRPKINJA!!!


registracija
17/12/10

zmaj, 16.10.11. 22:23

Sad ti moj Vinko tamo s Nove ide bombardiranje Hercegovine i žestoka ofenziva na lažne branitelje, redukcija Hercegovaca u Lijepoj Našoj, zabrana rada HDZ-u i nastaje od njega par malih, marginalnih stranaka, Šeks ide u Haag, Jarnjak isto, Jaca se vraća u svoj stan od 30 kvadrata pa će i ona iza posjetit Uskok i Državno odvjetništvo, Nadan neće biti više zemljoposjednik, Kerum će se vratiti izvornoj raboti - prodavanju robe Karitasove, Kaljmeta ide na vješanje, Bačić isto vjerovatno, Milinović već sada bunca, Jandroković se vraća svom Ivu, još ga nije prebolio pa će nastavit trljat njih dvojica, Marasović, barba Luka...... jednostavo sve će biti na svom mjestu. Znam zajebano, zato već sada počnite kopat tu po 'Ercegovini i okolo tražit ove što nisu davno umrli pa da nabacite još koji dodatni poen ako je moguće ikako!


registracija
9/3/11

ajme3meni, 16.10.11. 22:34

Kao što premijerka prilikom javnih istupa ne izgovori niti jednu suvislu rečenicu tako isto Vinko 12 ne napiše Vidi se da pripadaju istom stadu.


registracija
24/4/10

fiorano, 16.10.11. 22:44

Premijerko pogledaš li kada snimke svojih nastupa.....mene je sram tebe radi....


registracija
24/4/10

fiorano, 16.10.11. 22:51

zamislite da je Milanović umjesto Sanadera pretvorio Hrvatsku u svoju privatnu samouslugu kako bi tek onda jaca bila pogana.Živi u stanu radi kojeg se netko ubio radi posao na koji ju postavio osobno sanader i ona mlatara rukama i dijeli lekcije.Jesmo Hrvati ali nismo budale opasno si nas podcijenila Jadranka....još malo....


registracija
30/12/10

putusvemir, 16.10.11. 23:14

Ta bagra ne bi bila nikada na vlasti da nas nije opljačkala i sa tim novcem kupovala glasove onih koji su se dali kupiti, a takvih ima sigurno puno ( kao npr. Vinko ). Znači imali su pomagače u narodu koji nisu domoljubi nego pljačkaši svog naroda. Ali svemu dođe kraj prije ili kasnije. Sve dođe na naplatu i laž i krađa i otimačina i ubojstvo. Ne zaboravite to nikada izdajice čestitih građana Hrvatske.


registracija
12/7/10

Cassini, 16.10.11. 23:42

Damir Krsticevic, jos jedan mega lopov koji je naplatio i jos uvijek naplacuje svaku minutu provedenu u odori.


registracija
25/10/09

sunce55, 17.10.11. 00:55

Sramim se što mi je Jaca premijerka. To su nastupi
kao na utakmicama,sliče mi na Mamića. Deri se,
optužuj sve po redu, a ja sam onda najbolji-a.
No,nadam se da je nećemo još dugo gledati, samo
do 4. prosinca. A tada zbogom, zauvijek.


registracija
19/4/11

sinopek, 17.10.11. 07:25

kaže da nikad nije sudjelovao u raspravama u saboru. ako je to istina to je zabrinjavajuče. nakon tuđmana i sanadera treba li nam i treći narcis na čelu vlade?


registracija
29/4/09

florenz, 17.10.11. 08:37

Dvije su zanimljivosti istupa premijerke u Splitu: pšriznanje da su radom USKOK-a najviše pogođeni, samo je propustila reći da je to zato što su najviše krali (pa su za druge stranke ostavili malo), te "bolesna" opsjednutost g. Milanovićem, od njegovih prepona pa do broja rasprava u Saboru. Sama se hvali kako je u Saboru, kao zastupnica bila vrijedna, ali nije rekla da je baš to bilo vrijeme zbog kojega su HDZ "najviše izloženi" radu USKOK-a. A u sadašnjoj vladi - da je malo manje radila - Hrvatskoj bi bilo bolje (od ZERP-a do Piranskog zaljeva i granica sa susjedima). Pregovori sa EU iza zatvorenih "vrata" kao i sadašnje "informiranje" građana samo o pozitivnim elementima (prešućujući one druge) "uvalila" nas je u poziciju kolonije a živjet ćemo prema propisima i pravilima korporativnog globalizma - kao njihovo tržište bez konkurencije, a građani će biti ponovo Gastarbeiteri sa svim "ljepotama" života u tuđini gdje će se rađati i njihova djeca - nova emigracija Hrvata, dok će političari i takuni uživati u "Lijepoj njihovoj". Odradila nam je "sjajnu" budućnost u dužničkom ropstvu barem tri naredne generacije. I još se time hvali. Pa tko je tu pametan?


registracija
2/6/11

stereo, 17.10.11. 09:18

Bojim se da su svi profesori u toku tvojeg školovanja 'trpali' U NIŠTA, ono što si vidjela i šula kasnije oko sebe također je bilo U NIŠTA i sada na kraju hoćeš povući za sobom čitavu Državu U NIŠTA.
Pogledaj iza sebe sve ovo što ste napravili bilo je U NIŠTA, kao što je rekao bivši Predsjedni Države 'Hrvatske bi bilo da je konduter tramvaja bio na vlasti', a u EU bi tak i tak ušli da je i Kumica sa Dolca bila predsjednica vlade (inač svaka ČAST Kumicama).


registracija
22/3/11

vferari, 17.10.11. 10:44

vinko
jesili mislio na stoku sitnog zuba ili onu na derneku


registracija
27/8/09

Lujo1, 17.10.11. 21:56

O budalaste li babetine, o sramote li za ovu lijepu zemlju!


registracija
14/7/11

Trinity, 18.10.11. 12:07

Lost in space!! Ako je ikada i bila na zemlji. Jer bolest od koje boluju ona i njezini pripuzi nije izlječiva! Srećom, još malo pa gotovo !


registracija
9/5/10

lolobrigita, 18.10.11. 12:33

Split,propalo:
Jadrantekstil,Jugovinil,Jugoplastika,Koteks,Dalmacijavino,Dalma,Dalmastroj,Termofriz,Škver,Slobodna Dalmacija,Prerada,Željezara....uz to i tisuće radnih mijesta.
Izgrađen jedan kat osnovne škole Sućidar i tridesetak crkava.
HVALA HDZ.


registracija
29/4/09

florenz, 18.10.11. 14:19

Premijerka se ponaša u svom stilu: Ja, pa Ja. Još ali nije rekla da je i Jadran dobio ime po njoj. Ja mislim, da je pametnije "uništa" nego li "u svašta". Uostalom to je bilo i vrijeme najvećih potkradanja države. Konačno, zašto bi g. Milanović i trošio vrijeme na nastupanje u Saboru kao zastupnik, kad HDZ ionako njihove istupe "ne šljivi" već ih ignorira ili vrijeđa tjerajući po svome.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika