16.10.2011. / 20:31

Autor: Hina

Josipović

Ne dajte da vam nametnu kompleks Splita

„Nedajte da vam itko nametne kompleks Splita, jer Split je uspješan grad“, rekao je Josipović obraćajući se nazočnima na svečanom domjenku

Arhiva (Pixsell)Arhiva (Pixsell)Predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelujući večeras u splitskom Hotelu Park obilježavanju 20. obljetnice postojanja informatičke tvrtke Enel Split d.o.o., pozvao je Splićane da ne dopuste da im se nametne kompleks toga grada.

„Nedajte da vam itko nametne kompleks Splita, jer Split je uspješan grad“, rekao je Josipović obraćajući se nazočnima na svečanom domjenku.

Dodao je kako Split i tvrtke poput Enela mogu u budućnosti biti motor razvoja Hrvatske te kako nema nikakvog razloga da Splićani i Splićanke ne budu najuspješniji u gospodarstvu i da se ravnopravno natječu sa Zagrebom, Osijekom ili bilo kojim drugim gradom u Hrvatskoj.

„Ništa se vi ne bojte što ste iz Splita, nije vam to nikakav minus jer Split je poznat po talentiranim i uspješnim ljudima u svim oblastima“, istaknuo je Josipović.

Pri tomu je kao uspješne Splićane spomenuo glazbenike Tijardovića, Radicu i Paraća te košarkaše nekadašnje Jugoplastike.

„U nogometu Hajduk će opet biti prvak, kad-tad, u to sam siguran“, dodao je Josipović nakon čega se prolomio buran pljesak.

Za informatičku tvrtku Enel Split d.o.o. je rekao kako 20 godina njenog postojanja pokazuje da se i u najtežim trenucima u Splitu može biti uspješan osloncem na vlastitu pamet.

„Mi danas ulazimo u novo ozračje koje karakterizira kriza, ali i ulazak u Europsku uniju gdje će konkurencija biti sve oštrija. Moramo biti sve pametniji, sposobniji želimo li uspjeti na tom tržištu, jer bez utakmice na tom tržištu nema budućnosti“, kazao je Josipović.

Državni tajnik za e-Hrvatsku Igor Lučić istaknuo je da se tijekom 20 godina postojanja splitska tvrtka Enel razvila u respektabilnu informatičku tvrtku s više od 40 zaposlenih stručnjaka. Ta tvrtka nudi niz kvalitetnih softverskih usluga svojim korisnicima, dodao je.

Član Uprave tvrtke Enel, Mario Jerončić, je istaknuo kako nije lako opstati u softverskoj industriji jer se u njoj ubrzano događaju promjene na koje treba reagirati, a i globalna konkurencija je sve veća.

„Ulaskom Hrvatske u EU spremni smo pomoći poslovne procese“, kazao je Jerončić.

Predsjednik Josipović će večeras u splitskom HNK-u nazočiti koncertu 7. Runićeve večeri.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 16.10.11. 21:06

oni su uspješni samo u HDZ-u


registracija
12/10/11

hiperborejac, 16.10.11. 21:22

Vidim da su Sanaderovi miljenici još na pozicijama iako su totalni nestručnjaci poput Igora Lučića. Gdje je god radio nije se dugo zadržao. Ni novac mu nije mrzak, kao ni prijevare poput slučaja "Parking Split".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika