17.10.2011. / 08:25

Autor: Hina

Njemački ministar financija

Otpisati više grčkog duga

Njemačka i Francuska su rekle da će na summitu čelnika Europske unije u Bruxellesu 23. listopada predstaviti plan rješavanja krize

IlustracijaIlustracijaGrčka dužnička kriza ne može se riješiti bez otpisa duga koji će najvjerojatnije biti veći od onoga dogovorenog ovoga ljeta, rekao je u nedjelju njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble i dodao da se nada da će europske vlade surađivati s vladama na tom planu.

U srpnju su europske banke pristale otpisati 21 posto grčkog duga. Upitan u razgovoru za televiziju ARD hoće li doći do otpisa i do 50-60 posto grčkog duga Schaeuble je dogvorio da "trajno rješenje za Grčku nije moguće bez otpisa duga" te da će taj "vjerojatno biti veći od onog razmotrenog ovoga ljeta".

Njemačka i Francuska su rekle da će na summitu čelnika Europske unije u Bruxellesu 23. listopada predstaviti plan rješavanja krize. "Sad se raspravlja o pojedinostima. One ne moraju sve biti spremne do summmita EU-a ali načela moraju biti jasna", rekao je njemački ministar.

"Naravno da bismo htjeli, ako je moguće, dogovoriti (sudjelovanje privatnog sektora) s bankama. No jasno je da mora postojati razina sudjelovanja koja je dovoljna za postizanje trajnog rješenja za Grčku. To je strahovito složeno", rekao je Schaeuble.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika