17.10.2011. / 10:37

Autor: Totalsport

ATP Challenger Tiburon: Karloviću novi naslov

Nakon osvajanja turnira u Sacramentu Karlović je u finalu turnira istog ranga u kalifornijskom Tiburonu kao 2. nositelj opet otišao do kraja nadigravši u finalu 3. nositelja, Amerikanca Sama Querreya 6-7(2), 6-1, 6-4 za nešto manje od dva sata igre

Ivo Karlović Ivo Karlović Hrvatski tenisač Ivo Karlović nakon osvajanja Challengera u Sacramentu ponovio je taj rezultat i u Tiburonu svladavši u finalu domaćeg predstavnika Sama Querreya s 2-1 u setovima.

Ivi Karloviću očito pašu američki Challengeri. Nakon osvajanja turnira u Sacramentu Karlović je u finalu turnira istog ranga u kalifornijskom Tiburonu kao 2. nositelj opet otišao do kraja nadigravši u finalu 3. nositelja, Amerikanca Sama Querreya 6-7(2), 6-1, 6-4 za nešto manje od dva sata igre.

U prvom setu uistinu nije bilo mnogo igre, oba tenisača su čvrsto držala svoj početni udarac, a onda je u odlučujućoj igri Querrey potpuno dominirao i vrlo brzo riješio tu dionicu u svoju korist rezultatom 7-2.

Međutim, u nastavku susreta potpuno druga slika i preokret Karlovića koji s dva oduzeta servisa brzo rješava drugi set u svoju korist sa 6-1. U trećem setu Karlović je iskoristio jedinu priliku za obrat i dovršio posao mirno odserviravši do 6-4.

Ključni element ovog susreta svakako je bila realizacija prilika za oduzimanje servisa. Dok je "Div sa šalate" iskoristio 3 od 6 lopti, Querrey nije realizirao niti jednu od 7 prilika koje su mu se ukazale u meču.

Nakon što ga je prošlog tjedna pobijedio u polufinalu Challengera u Sacramentu, Karlović je trijumfom u Tiburonu izjednačio omjer protiv Querreya na 3-3, a treba reći i da se Amerikanac vraća nakon duže pauze zbog ozljede lakta.

Querrey je u siječnju bio 17. igrač na svijetu, a sada zauzima tek 120. poziciju. Karlovića također zasigurno očekuje novi pomak prema Top 50 na najnovijoj ATP ljestvici koja će biti objavljena u ponedjeljak.

ATP Challenger Tiburon, finale;

Karlović (2) - Querrey (3) 6-7(2), 6-1, 6-4

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika