17.10.2011. / 12:55

Autor: Hina

Tjedan štrajkova u Grčkoj

Protiv barbarske ofenzive na društvene stečevine

Nacionalni savez pomoraca izrazio je zadovoljstvo "potpunim uspjehom" štrajka protiv "barbarske ofenzive na društvene stečevine", i objavio da namjerava produžiti štrajk sve do petka

ArhivaArhivaGrčka je u ponedjeljak ostala bez povezanosti s otocima zbog 48-satnog štrajka pomoraca, na početku tjedna štrajkova koji će uključivati i opći štrajk u srijedu i četvrtak protiv vladinih sve strožih mjera štednje.

Nijedan brod nije napustio ili doplovio do luke Pirej, blizu Atene, od 6 sati ujutro, objavilo je ministarstvo trgovačke mornarice.

Nacionalni savez pomoraca izrazio je zadovoljstvo "potpunim uspjehom" štrajka protiv "barbarske ofenzive na društvene stečevine", i objavio da namjerava produžiti štrajk sve do petka.

Pravosudni službenici i suci odlučili su danas završiti s poslom u 12 sati, tri sata prije kraja radnog vremena.

Prosvjedujući protiv novih proračunskih rezova, poreznici i carinici također su u ponedjeljak počeli štrajkove različitih trajanja.

Neki javni mediji, među kojima televizijska postaja Net i nacionalna novinska agencija Ana, štrajkaju već peti dan.

Tjedan prosvjeda trebao bi kulminirati u srijedu i četvrtak općim štrajkom na koji su pozvale dvije najveće sindikalne središnjice Adedy i GSEE, koje predstavljaju pola grčke radne snage. Štrajk, koji će paralizirati veći dio zemlje, održava se istodobno s predviđenim parlamentarnim glasovanjem o novom paketu mjera štednje 20. listopada.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika