17.10.2011. / 16:37

Autor: Hina

U Sloveniji 12,7 posto siromašnih

Kao limit koji određuje prag siromaštva u Sloveniji vrijedi mjesečni neto dohodak od 587 eura za odraslog člana kućanstva, a postotak onih koji ga ne dostižu znatno je povećan u zadnjih nekoliko godina

ArhivaArhivaU Sloveniji se broj ljudi koji žive ispod granice siromaštva zadnjih godina stalno povećava, a prema podacima za 2010. takvih je 12,7 posto od ukupnog broja stanovništva, odnosno oko 254.000, objavio je u ponedjeljak slovenski ured za statistiku.

Kao limit koji određuje prag siromaštva u Sloveniji vrijedi mjesečni neto dohodak od 587 eura za odraslog člana kućanstva, a postotak onih koji ga ne dostižu znatno je povećan u zadnjih nekoliko godina. U 2009. taj prag nije dostizalo 11,3 posto odraslih.

Unatoč tome, prema indeksima nejednakosti po statističkom dohotku stanovnika, Slovenija vrijedi za jednu od najmanje socijalno raslojenih država, odnosno društava u Europi, a i udio onih koji žive u siromaštvu u njoj je znatno niži od europskog prosjeka koji prelazi 16 posto, objavio je slovenski statistički zavod povodom 17. listopada koji je u UN-u 1992. proglašen Danom borbe protiv siromaštva.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika