17.10.2011. / 16:39

Autor: Hina , Nacional.hr

'Školarine se ne naplaćuju do izbora'

Studenti su na upit bi li se nakon te kompromisne odluke mogla deblokirati fakultetska referada, koja je danas treći tjedan pod blokadom, odgovorili da će o tome odlučiti studentski plenum danas u 18,30 sati

ArhivaArhivaNa izvanrednoj sjednici vijeća Filozofskoga fakulteta u Zagrebu danas je dogovoreno da se studentima druge i treće godine neće naplaćivati školarine do parlamentarnih izbora, a očekuje se da će ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa do tada pronaći taj novac.

"Na temelju rasprave sa studentima i članovima vijeća zaključujemo da ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa treba pronaći novac za plaćanje II. i III. godine do parlamentarnih izbora", izjavio je za Hinu nakon četverosatne sjednice vijeća dekan Damir Boras. Ministarstvo treba omogućiti studentima da ne plaćaju školarine i zato ih do tada fakultet neće naplaćivati, kazao je.

Kad se govorilo o financiranju školstva, u ministarstvu su rekli da je osiguran novac i zato ih pozivamo da to i pokažu, rekao je dekan i dodao da je to za filozofski fakultet oko pet milijuna kuna.

Studentski predstavnici, koji su nazočili sjednici, kazali su kako je vremena sve manje, a financijski udari na studente sve veći. "Nadamo se da će ministarstvo napokon početi djelovati u interesu građana i svoga resora, studenata i sveučilišta, te izvršiti svoje obveze", poručuju studenti. Dodaju da će u suprotnom "uprava i fakultetsko vijeće, a i plenum, kao tijelo studentskog odlučivanja, znati reagirati".

Studenti su na upit bi li se nakon te kompromisne odluke mogla deblokirati fakultetska referada, koja je danas treći tjedan pod blokadom, odgovorili da će o tome odlučiti studentski plenum danas u 18,30 sati.

Izvanredna sjednica vijeća održana je danas na zahtjev studentskog plenuma i sindikata "Akademska solidarnost". Na dnevnom redu bila je tematska rasprava o zahtjevu studenata o ukidanju plaćanja participacija u školarinama i svih drugih oblika studentskog plaćanja.

Vezane vijesti

Đava te odnija taku ludu!

Đava te odnija taku ludu!

Vijećnici HDZ-a napustili su jutros sjednicu splitskoga Gradskog vijeća ocjenjujući da je ona "još jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom", jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika