17.10.2011. / 18:00

Autor: Nacional.hr

Papa smjenjuje biskupa Milovana

Mons. Kutleša dobit će posebne ovlasti, što znači da biskup Milovan neće imati punu jurisdikciju i pravo upravljanja

Biskup Ivan Milovan Biskup Ivan Milovan Papa Benedikt XVI. imenovao je svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije i sadašnjeg djelatnika Kongregacije za biskupe mons. Dražena Kutlešu biskupom koadjutorom s posebnim ovlastima Porečke i pulske biskupije. Već danas će on preuzeti potpuno povjerenje u novoj službi.

Riječ je, piše Večernji list, o praktički tihoj smjeni biskupa Ivana Milovana iako će on i dalje ostati porečkim i pulskim biskupom. Mons. Kutleša dobit će posebne ovlasti, što znači da biskup Milovan neće imati punu jurisdikciju i pravo upravljanja. Posebne ovlasti ticat će se i 'slučaja Dajla'. Biskup Milovan obratit će se javnosti tokom dana.

"Zahvalan sam papi Benediktu XVI. na velikom povjerenju koje mi je iskazao, dajući mi ovu odgovornu zadaću u služenju narodu Božjem koji boravi u Porečko-pulskoj biskupiji s dijecezanskim biskupom Ivanom Milovanom kojeg srdačno pozdravljam", rekao je mons. Kutleša.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

registracija
16/9/11

Brkoni, 17.10.11. 18:22

*'bo te sveti otec.


registracija
7/7/11

gadovi, 17.10.11. 18:55

Hajde veliki thompsonoliki svećenički hrvati , točnije hrvatine. lako je bilo tuđim kurcem gloginje mlatiti i pametovati iza fasade od oniksa. Hajde da vas sada čujem tuđinski slugani.
J _ _ o vas P _ _ a i B _ _ _ _ _ Ć


registracija
14/11/07

laufer, 17.10.11. 23:33

Strana država (Vatikan) preko svojih agenata (svećenstva) krčmi nekretnine i zemljište u Hrvatskoj, a država Hrvatska još plaća harač toj državi i izdržava njene agente na svom teritoriju.

Očekuju se žestoki protesti braniteljskih udruga, HSP, Hrvatske straže i ostalih uobičajeno glasnih zaštitnika hrvatske neovisnosti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika