Objavljeno u Nacionalu br. 831, 2011-10-18

Autor: Sandra Bartolović

Osoba tjedna - Milorad Pupovac

Vuk sit, partije na broju

Pupovac je jednim udarcem istovremeno usrećio oba ljuta suparnika. I dao im razloga za brigu, bude li i nakon izbora, kao u petak, sve ovisilo o njemu

'Ok, mogli smo prijeći preko svega do sada, ali ako se ni sada ne budu izjasnili – kada će?, zavapili su u petak ujutro u Saboru u Kukuriku taboru, iščekujući, jednako nervozno kao i HDZ, odluku SDSS-ova Milorada Pupovca o tome hoće li se pridružiti opozicijskom bojkotu Sabora.

I dok su njegovi klupski kolege Ratko Gajica i Mile Horvat najavili kako se toga dana neće pojaviti na glasanju i držati kvorum vladajućoj koaliciji čiji su još uvijek formalni dio, Pupovac je, krajnje dosljedno sebi, do zadnjeg trenutka davao nedorečene, dvosmislene izjave o svom pojavljivanju na glasanju. Pedantno vodeći računa da vuk bude sit, ali i sve ovčice na broju, Pupovac apelom o dogovoru oko nastavka rada Sabora vladajućima jest minirao kvorum i onemogućio glasanje u petak, što je zadovoljilo kukurikavce, ali je to ipak bio manevar u dogovoru s HDZ-om kada su osvijestili da kvoruma neće biti, iako su izvlačili ljude iz bolesničkih postelja.

U kombinaciji sa Šeksovom iznuđenom isprikom, HDZ-ovci uz pomoć Pupovca nisu baš do kraja oblatili obraz. Damage control akcija, uz asistenciju SDSS-ovca, bila je nužna, s obzirom na rastuću ljutnju na Šeksa unutar HDZ-a zbog toga što je njihovu kampanju samoinicijativno skrenuo u neželjene vode, a izostanak kvoruma osigurao je i da se ne izglasa "zakon o ništetnosti", kojim su također mnogi HDZ-ovci nezadovoljni, a brojne domaće i inozemne reakcije upućuju na to da bi još više nego za HDZ štete moglo biti za državu. Pupovac je tako jednim udarcem istovremeno usrećio oba ljuta suparnika. I dao im razloga za brigu, bude li i nakon izbora, kao u petak, sve ovisilo o njemu.

Vezane vijesti

Pupovac: Nikolićeve izjave štetne i nedopustive

Pupovac: Nikolićeve izjave štetne i nedopustive

Izjave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u vezi Vukovara i Srebrenice nisu samo štetne, već i nedopustive te se nadamo da će formiranjem… Više

Komentari

registracija
14/1/11

kutuzov, 18.10.11. 11:26

Pupovac je oduvijek bio hrvatski opredjeljen kao Hrvat pravoslavne vjeroispovijesti. On se još na popisu 1971. opredijelio kao Hrvat. Uostalom, tko je omogućio da u SDSS na čelno mjesto dođe jedan Slobodan Platiša? Tko je u SDSS doveo Milu Horvata? Baš taj Pupovac. Tko je u tom potencijslno opasnom SDSS-u uspješno marginalizirao srpske ekstremističke elemente iz Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema? Isti taj Pupovac. Ide mi na živce da svi u njemu gledaju negativca.


registracija
21/4/11

Milankn, 18.10.11. 11:53

Nevjerojatna je i neodrživa situacija da o većini bilo čega, bilo koje vlasti, odlučuje nekoliko zastupnika manjinske stranke koji su u Sabor ušli sa podrškom od svega nekoliko stotina glasova. Da Pupovac ima imalo mozga, odbio bi u tome sudjelovati, neovisno tko vlada. Da Hrvati imaju imalo mozga, SDSS nikad ne bi ni došao u položaj da može o tome odlučivati.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 18.10.11. 12:18

Ne mogu se oteti dojmu da je Pupovac,bez topova,napravio više štete Hrvatskoj ekonomiji podržavajući ovu vlast,nego svi Miloševićevi četnici u ratu zajedno.


registracija
24/7/11

mrvek, 18.10.11. 12:35

lolobrigita
ja već godinama govorim da je sve ovo planski napravljeno. Srbi su izgubili rat, pobjegli traktorima u nedođiju a sad se preko srba + Jace srpkinje svete na ovaj način. Uništiti Hrvatsku je cilj. Nisu mogli vojnom silom sad će ekonomski. To treba suditi za veleizdaju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika