18.10.2011. / 09:53

Autor: Hina , Nacional.hr

Nestali nautičar naišao na kanibale?

Policija je u pepelu logorske vatre pronašla kosti, zube i rastopljene zubne plombe, a istražitelji vjeruju da je "ljudsko tijelo raskomadano i spaljeno"

Stefan Ramin (screenshot: Youtube)Stefan Ramin (screenshot: Youtube)Četrdesetgodišnji Stefan Ramin iz Hamburga, nestao je prošloga mjeseca nakon što je doplovio na udaljeni tropski otok Nuku Hiva u Francuskoj Polineziji.

Nakon višetjedne potrage, pougljenjeni ljudski ostaci i odjeća pronađeni kraj logorske vatre u jednoj nepristupačnoj dolini otoka, što je potaklo strah da su ga možda napali i pojeli kanibali, izvijestio je u ponedjeljak britanski dnevni list The Telegraph.

Ispitivanjem u Parizu treba biti utvrđeno pripada li pepeo Raminu, a očekuje se da će to potrajati nekoliko tjedna.

Postrojba od 22 policajca sada na otoku traga za Henrijem Haitijem, lokalnim vodičem koji je poveo Ramina u lov na divokoze u planinama Nuku Hive a vjeruje se da je on posljednje osoba koja ga je vidjela živog.

Nakon otkazivanja lova, Haiti se vratio i rekao Raminovoj djevojci Heike Dorsh (37), da se dogodila nesreća i da je Ramin ozlijeđen. Kada je ona pokušala podići uzbunu, Haiti ju je navodno napao, vezao za drvo i pobjegao. Dorsh se nakon par sati oslobodila i upozorila vlasti, a potrazi se kasnije pridružila i vojska.

Ramin i Dorsh su 2008. iz Njemačke krenuli na putovanje života, a 16. rujna su svojim katamaranom doplovili na Nuku Hiva. Na otočju Francuske Polinezije namjeravali su provesti nekoliko mjeseci.

Policija je u pepelu logorske vatre pronašla kosti, zube i rastopljene zubne plombe, a istražitelji vjeruju da je "ljudsko tijelo raskomadano i spaljeno", prema pisanju Daily Maila.

Glasnogovornik njemačkog ministarstva vanjskih poslova kazao je kako su "upoznati sa slučajem i u kontaktu s lokalnim vlastima".

Nuku Hiva ima nešto preko 2000 stanovnika i povijest kanibalizma, no vjerovalo se da je ta praksa prekinuta. Otok se pojavljuje u pričama Hermana Melvillea, autora poznatog romana Moby Dick.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika