18.10.2011. / 11:00

Autor: Nacional.hr

Guverneru, zašto niste dali ostavku?

Rohatinski je izbjegao odgovor i počeo govoriti o tečaju švicarskog franka i kreditima u toj valuti

Željko RohatinskiŽeljko RohatinskiGuverner HNB-a Željko Rohatinski, odbio je u HTV-ovoj emisiji Puls Hrvatske odgovoriti na novinarsko pitanje zašto nije dao ostavku kada je otkriveno da je Agrokor Ivice Todorića kupio tvrtku njegove supruge.

Rohatinski je izbjegao odgovor na način da je počeo govoriti o tečaju švicarskog franka i kreditima u toj valuti. Dodao je kako je uvodni prilog u emisiju bio pun netočnih tvrdnji osvrnuvši se na tvrdnju stručnjaka u prilogu kako su banke pogodovale profitu umjesto građanima. U emisiji Branimira Bilića većinu se vremena raspravljalo o tome da li su kamate u Hrvatskoj previsoke.

"Kamate u Hrvatskoj su niže nego u zemljama Europske unije koje nisu u eurozoni. Kada uzmemo u obzir cijenu novca, premiju, obaveznu pričuvu i operativnu maržu kamate su začuđujuće niske", rekao je direktor Hrvatske udruge banaka Zoran Bohaček.

"Stabilnost tečaja je osnovni preduvjet da bi se štednja i alokacija štednje mogli odvijati na optimalan način. Čim imate inflaciju i deprecijaciju, gubi se sustav vrijednosti, iskrivljuju se parametri i u takvim uvjetima nema razvoja", kazao je guverner.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika