18.10.2011. / 11:35

Autor: Totalsport

Stogodišnjak istrčao maraton u Torontu

Zanimljivo, Singh je maraton počeo trčati u dobi od 89 godina, a vlasnik je brojnih britanskih rekorda kao najstariji čovjek koji je najbrže istrčao dionice na 200, 400, 800, 3000 metara

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaStogodišnji Indijac s britanskom putovnicom Faujas Singh ušao je u nedjelju u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija osoba koja je uspjela istrčati maraton.

Dogodilo se u to na maratonu Toronto Waterfront na kojem je Singh dionicu istrčao u vremenu 8h11:06, što je bilo za više od šest sati sporije od vremena pobjednika Kenijca Kennetha Mungera.

Na ciljnoj ravnini Singha su dočekali rodbina, prijatelji i brojni navijači, te su svi zajedno proslavili novi podvig vitalnog starca.

Zanimljivo, Singh je maraton počeo trčati u dobi od 89 godina, a vlasnik je brojnih britanskih rekorda kao najstariji čovjek koji je najbrže istrčao dionice na 200, 400, 800, 3000 metara.

Sing također ima potporu i svjetski renomiranog proizvođača sportske opreme Adidasa u čijoj je reklamnoj kampanji sudjelovao 2004. godine uz nogometaša Davida Beckhama i umirovljenog boksača Muhammada Alija.

Vezane vijesti

Drugi najmanji čovjek na svijetu u Parizu

Drugi najmanji čovjek na svijetu u Parizu

Nepalac Khagendra Thapa Magar, drugi je najmanji čovjek na svijetu. Devetnaestogodišnji Magar ovih dana boravi u Parizu i promovira francusku inačicu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika