18.10.2011. / 14:36

Autor: Hina

"Josip Broz Tito" protiv preimenovanja trga

U današnjem priopćenju, koje je potpisao predsjednik Saveza društava "Josip broz Tito" Tomislav Badovinac, opetovano se osuđuju svi zločini počinjeni u vrijeme Drugog svjetskog rata, bez obzira tko ih je počinio, te poziva nadležna tijela da utvrde istinu

Izgrebana i pošarana ploča na Trgu maršala Tita (Pixsell)Izgrebana i pošarana ploča na Trgu maršala Tita (Pixsell)Osvrćući se na zahtjeve za promjenom imena zagrebačkog Trga maršala Tita, Savez društava "Josip Broz Tito" pozvao je građane da se odupru svakom pokušaju rušenja ustavnog poretka, povijesnog revizionizma i djela Josipa Broza Tita u koja spadaju narodnooslobodilačka borba, povrat Istre te gradova i otoka koji su u Drugom svjetskom ratu predani Italiji, sukob i razlaz sa staljinizmom, samoupravljanje kao alternativa neoliberalizmu te borba za mir putem pokreta nesvrstanosti.

U današnjem priopćenju, koje je potpisao predsjednik Saveza društava "Josip broz Tito" Tomislav Badovinac, opetovano se osuđuju svi zločini počinjeni u vrijeme Drugog svjetskog rata, bez obzira tko ih je počinio, te poziva nadležna tijela da utvrde istinu.

Smatraju kako je u 2011. nastao "pogrom na antifašizam".

"Ponovila se poznata sintagma prof. Ive Banca u svojstvu predsjednika Hrvatskoga helsinškog odbora da "antifašist može biti samo antikomunist" koju je izustio ministar unutrašnji poslova Tomislav Karamarko. On je pokrenuo lavinu protiv antifašizma, kao civilizacijske tekovine, u zamjenu za antitotalitarizam", ističe se priopćenju i naglašava da bi time bile poništene ustavne osnove temeljene na odlukama ZAVNOH-a na kojima se temelji državna suverenost Republike Hrvatske.

"O izjavama Karamarka nije se decidirano ogradila vlada, a niti drugi organi vlasti ili političke stranke, pa se može zaključiti da te izjave nisu samo njegove već da je Karamarko samo glasnogovornik onih koji nasrću na antifašizam", smatraju u Savezu društava "Josip Broz Tito".

"Dokaz za takvo zaključivanje je i način na koji se pronalaze grobišta i utvrđuju da se u njima nalaze žrtve komunističkog zločina, bez obzira tko se u njima nalazi i bez valjanih činjenica. Sve se to radi da bi se pod maskom osude komunističkih zločina osudio antifašizam, koji simbolizira NOB i SFRJ. To je dugoročan program jer se ne optužuju samo antifašistički borci za komunističke zločine, već se prijeti njihovoj djeci i potomcima", navodi se u priopćenju Saveza društava "Josip Broz Tito".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 18.10.11. 15:25

NE mijenjanju naziva Trga maršala Tita !!!


registracija
23/9/11

Ceraria, 18.10.11. 15:49

DA za promjenu naziva "Trg marsala Tita" u
"Trg Josipa Broza Tita"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika