18.10.2011. / 15:44

Autor: Totalsport

Kostelić: Moje je koljeno u savršenom redu

- Zato je prva utrka dobra prilika za otkrivanje razine forme, posebice uz perspektivu dolazećih utrka. Nakon toga, uvijek znate na čemu ste i na čemu morate raditi - rekao je 32-godišnji hrvatski skijaš

Ivica KostelićIvica KostelićNajbolji svjetski alpski skijaši u nedjelju će u austrijskom Söldenu veleslalomskom utrkom započeti novu sezonu Svjetskog kupa. Bit će među njima i branitelj naslova Ivica Kostelić.

- Naravno da je uvijek nešto posebno u prvoj utrci Svjetskog kupa. Nikad u takvim situacijama ne znate gdje ste u odnosu na konkurenciju. Zato je prva utrka dobra prilika za otkrivanje razine forme, posebice uz perspektivu dolazećih utrka. Nakon toga, uvijek znate na čemu ste i na čemu morate raditi - rekao je 32-godišnji hrvatski skijaš u intervjuu za službene internetske stranice dobavljača svoje skijaške opreme, Fischera.

- Odradio sam ranije dva dana treninga u Söldenu. Staza nije naročito promijenjena u odnosu na prijašnju. Volim takve, tehnički izazovne staze. Do srijede treniram u Hintertuxu. Nakon toga putujem za Sölden i nadam se da ću stići još jedan dan iskoristiti za trening. Što očekujem od zeldenskog veleslaloma? Da završim među prvih 20 u poretku.

*Prošle ste godine eksplodirali u siječnju, dakle relativno kasno. Imate li slične planove za ovu sezonu?

- Teško mi je u ovom trenutku govoriti u kontekstu planiranja. Ili jeste u dobroj formi, ili niste. Uvijek dam od sebe koliko god mogu. Nekad to da rezultata, nekad ne. Imao sam operaciju i nisam mogao na skije do srpnja, čime sam prilično zakasnio s rasporedom treninga u odnosu na protekle godine. Možda će ove sezone moja prava forma doći čak i kasnije.

*Je li moguće da vrijeme propušteno na snijegu kompenzirate svojim iskustvom?

- Nesumnjivo je iskustvo vrlo važno. No, meni treba trening na snijegu da bih bio uistinu dobar. Zato sam se trudio nadoknaditi propušteno intenzivnijim fizičkim treninzima.

*Ima li raznovrstan skijaš poput vas, sposoban biti pri vrhu poretka u svim disciplinama, uopće još ikakvog prostora za napredak?

- Naravno da ima. Uvijek možete učiti iz iskustva koje imate, baš kao i popravljati tehniku. Tehniku vidim kao ključnu komponentu, pogotovo kad su u pitanju spust i superveleslalom. Moguće je da svake sezone u brzim disciplinama načinite vrlo malen, ali i iznimno važan iskorak.

*Kakve ciljeve imate za sljedeću sezonu?

- Želim ostati na vrhu. Plus što želim napredovati u brzim disciplinama.

*Koljeno ste operirali u ožujku. Nemate više s njim nikakvih problema?

- Ne, koljeno je u savršenom redu. Uspijem li ostati spreman i zdrav, ne vidim razloga da mi promakne još jedna uspješna sezona.

Vezane vijesti

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Andre Myhrer, 29-godišnji švedski skijaš, osvojio je mali Kristalni globus u slalomu ove sezone Svjetskog kupa. U posljednjoj utrci godine doslovno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika