19.10.2011. / 10:49

Autor: Totalsport

NHL liga: Najbolji start Washingtona u klupskoj povijesti

Golove za Capitalse zabili su Marcus Johansson, Aleksander Semin i Jason Chimera, dok je vratar Tomaš Vokoun protiv svoje bivše momčadi skupio 20 obrana

Igrači Washington CapitalsaIgrači Washington CapitalsaU noći s utorka na srijedu u NHL ligi odigrano je deset utakmica. Pobjednički su niz i stopostotan učinak u novoj sezoni nastavili hokejaši Washington Capitalsa domaćom 3-0 pobjedom nad Florida Panthersima.

Golove za Capitalse zabili su Marcus Johansson, Aleksander Semin i Jason Chimera, dok je vratar Tomaš Vokoun protiv svoje bivše momčadi skupio 20 obrana. Washington i Detroit zasad su jedine momčadi u novoj NHL sezoni sa stopostotnim učinkom, a Capitalsima je omjer pobjeda i poraza 5-0 najbolji start u klupskoj povijesti. Valja reći da su četiri od spomenutih pet pobjeda Capitalsi ostvarili na domaćem ledu, što im je također rekordno ostvarenje na startu sezone.

Aktualni prvaci Boston Bruinsi doživjeli su četvrti ovosezonski poraz (u šest utakmica) na domaćem ledu od Carolina Hurricanesa s 4-1. Cam Ward zaustavio je 33 udarca prema svojim vratima, a branič Joni Pitkanen upisao je gol i dvije asistencije predvodivši tako Hurricanese do trijumfa. Bostonu je ovo treći ovosezonski domaći poraz u četiri odigrana susreta.

Najefikasnija utakmica večeri odigrana je u Ottawi gdje su domaći Senatorsi izgubili od Philadelphia Flyersa 7-2. Philadelphijin rookie Matt Read upisao je gol i dvije asistencije u prvoj trećini u kojoj su gosti stvorili četiri gola prednosti i kasnije lako došli do pobjede.

Los Angeles Kingsi i New York Rangersi upisali su uvjerljive pobjede ne primivši niti gol, pa su tako Kingsi slavili kod kuće protiv St. Louisa 5-0, dok su Rangersi nadigrali Vancouver u gostima s 4-0.

Junak u pobjedi Kingsa bio je Simon Gagne s dva gola i asistencijom, dok su po gol i asistenciju upisali Slovenac Anže Kopitar, te Jarret Stoll i kapetan Dustin Brown. Junak visoke pobjede Rangersa bio je vratar Henrik Lundqvist s 40 obrana. Iako je Vancouver uputio samo 19 udaraca u okvir vratiju Vancouvera, čak su četiri završila u mreži, a točku na i postavio je Slovak Marian Gaborik.

NHL liga, utorak:

Washington - Florida 3-0

Boston - Carolina 1-4

Columbus - Dallas 2-3

Minnesota - Pittsburgh 2-4

Montreal - Buffalo 1-3

Ottawa - Philadelphia 2-7

Calgary - Edmonton 2-1

Phoenix - Chicago 2-5

Vancouver - NY Rangers 0-4

Los Angeles - St. Louis 5-0

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika