19.10.2011. / 16:21

 

Njemačka nagrada za imidž za 2011. godinu dodijeljena Volkswagenu

Detaljna sadržajna analiza njemačkih i međunarodnih medija znanstveno je potkrijepila da nijedan drugi top menadžer u proteklim mjesecima nije pokazao bolji medijski imidž od Winterkorna

IlustracijaIlustracijaMeđunarodni žiri renomiranu «Njemačku nagradu za imidž za 2011. godinu» (Deutscher Image Award 2011.) dodijelio je predsjedniku upravnog odbora, prof. dr. Martinu Winterkornu i Stephanu Grühsemu, generalnom opunomoćeniku i voditelju koncernovske komunikacije Volkswagena. Stručnjaci u žiriju svoj su odabir opravdali «dosljednošću, uspjehom i realističnim stavovima koje Martin Winterkorn predstavlja na sasvim poseban način». Nadalje je «za jasno profiliranje i vjerodostojnu komunikaciju zaslužan voditelj komunikacije Stephan Grühsem i njegov tim». Nagrada je dodijeljena u Wiesbadenu u ime instituta FAZ, PRIME research internationala i Udruge Deutsche Public Relations Gesellschaft (DPRG).

Detaljna sadržajna analiza njemačkih i međunarodnih medija znanstveno je potkrijepila da nijedan drugi top menadžer u proteklim mjesecima nije pokazao bolji medijski imidž od Winterkorna. Žiri je osim toga objasnio da popularnost predsjednika upravnog odbora Volkswagena nije trenutačna budući da je u proteklih pet godina Winterkorn konstantno pozicioniran među najuspješnijim javnim osobama koje za svoj rad zaslužuju najveće poštovanje novinara. No ovo priznanje Martin Winterkorn ne zaslužuje samo kao medijski predstavnik nego i kao čovjek. Na svojem putu ka vrhu uvijek je najveću važnost pridavao iskrenosti, dosljednosti, lojalnosti i preuzimanju društvene odgovornosti.

Za to da se ovakva postignuća na odgovarajući način prikažu i u javnosti, zaslužan je voditelj komunikacije Stephan Grühsem. Zajedno sa svojim timom uspio je kroz medije nadasve jasno pozicionirati predsjednika upravnog odbora. Grühsemova komunikacijska strategija prema mišljenju žirija ima odlike izbalansiranog i harmoničnog pozicioniranja.

Vezane vijesti

Rekordna godina za Volkswagen

Rekordna godina za Volkswagen

Predsjednik uprave Volkswagena Martin Winterkorn je imao razloga biti zadovoljan dok je predstavljao poslovne rezultate koncerna kojem je na čelu.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika