Objavljeno u Nacionalu br. 370, 2002-12-18

Autor: Arijana Čulina

GOGE BJONDINA O OVIM I ONIM STVARIMA - Arijana Čulina

Sačuvaj me bože silikona, umetaka i botoxa

Lipota je relativna: prije su bile moderne žene velikih sisa i bokova, napredne i nazadne a la Ava Gardner, a danas su moderne štakice ravne ka daska: zato, žene moje, oprez, ljubav je slipa, a kad slipilo prestane, bilje tražit drugog slipca nego sebe minjat

I kod botoxa postoji zajeb: ako ga uštrcate u donji dio lica, postoji opasnost da vam se faca obisi ka čarapaI kod botoxa postoji zajeb: ako ga uštrcate u donji dio lica, postoji opasnost da vam se faca obisi ka čarapaNedavno sam bila na otvaranju jednog poznatog butika i tamo susrela brojne uglednike iz našeg javnog života i šoubiza.I tako malo gledala okolo, zujala. Svi se nešto smijulje, manekenke marširaju, a cilj je naravno, svima se pokazat u što lipšem svitlu, odnosno što blještavijem looku.

Umisto da kažu curama da ne uštrcavaju kolagen, liječnici misle: ako joj ne uštrcam ja, uštrcat će drugiJa san, doduše, samo okolo nešto vrtila očima i nakon šta sam isprobala sve domaće i strane keksiće, malo popričala s nekim starim mačcima, kaže jedan: “Vidiš, svi govore da žene danas puno posvećuju pažnju svom izgledu, a ja tvrdima da nikad manje pažnje nisu sebi posvećivale usprkos bjesomučnim reklamama za očuvanje vječne mladosti.” Govori taj dalje: “Sjetimo se samo starih Egipćanki, one su po cile dane sidile u mliku i banjale se, mazale se raznoraznim uljima, kremama i kremicama a šminka im je bila prirodnija od ove danas.” A ja govorin tome: “A jebiga, to si je moglo priuštit svega jedan posto žena, kraljica i kraljeve konkubine, a ostale su bile jadne i nikakve, sve robinja do robinje.” A on govori: “A pogle one žene po afričkim plemenima koliko samo pridaju pažnje svom izgledu. Po cili dan se kite, ukrašavaju i urešavaju.” A ja govorin: “A jebiga kad nemaju druga posla. Tamo svit ne radi u državnoj službi pa je njima to đir tirat modu, kitit se i po cile dane plesat i skakat oko vatre, osim toga, meni ta njihova moda i nije nešto napeta. One uši im visu do pupka, sise se vuku po podu, a one ih ponosno pokazuju. Kome sise više vise, veća je faca. Jedino šta bi mi bilo drago to je da takve sise dođu kod nas u modu, zamislite koju bi sve tlaku i financijska opterećenja onda mi izbjegle. Ne bi bilo puš-apova, silikona,optičkih varki, grudnjaka sa žicama i uljima za povećavanje i varanje muških očiju, ma baš bi bilo super. To koliko nečiji uspjeh zavisi od izgleda, to je zapravo postalo, ruku na srce, više nego zastrašujuće.

Priča mi taj estetski kirurg s kakvim se sve slučajevima sreta u svojoj karijeri, pa to ti je da ti mozak stane, a onda sve više iz dana u dan čitam i sama o tim plastičnim operacijama i kad vidim one slike iskasapljenih lica i usana, dođe mi za povratit. Pa se mislim koje to zlo mora natirat te bidne lipe mlade ženskice da tako olako sidnu na operacioni stol. Čitam tamo kako jedan kirurg upropasti te jadne cure, pa ih operira po sedam puta, onda kad više vidi da nema pomoći, cili taj slučaj preda drugom kirurgu, onda taj drugi neće da popravlja ono šta je uprska i spizdija onaj prvi i onda najebe bidna mušterija. Ja sad razumin da je mladost ludost i da bi svaka ženska tila bit najlipša i da je spremna, pogotovo u današnja vrimena, više ulagat u tilo nego u mozak, odnosno da joj je lakše izdvojit za uštrcavanje kolagena, silikona ili neke treće pizdarije nego za tečaj kompjutora, ali ne razumin doktora koji ih ne upozore na posljedice takve njihove odluke.

Na primjer, cure traže da im uštrcavaju one pizdarije u usta sve više i više, a liječnici pristaju na to umisto da im kažu ne, ne i ne, ne može, to nije dozvoljeno. Može samo toliko i toliko, ali šta ćeš ti. Oni računaju, ako joj ne uštrcam ja, uštrcat će joj drugi, onda bolje da ja uzmem lovu nego drugi, a za nju me se baš briga kad je luda pa oće, ja ću joj ga uštrcat pa nek se jebe. I tako. No, međutim, tila bi reć da mi je drago i svaka čast curama koje su javno progovorile o tim svojim problemima kako bi upozorile druge moguće nesritnice. Sandra Mileusnić, bivša manekenka iz čijeg se prezimena vidi da je tila imat mile usne, imala je čak 22 zahvata. Sedam puta išla je na injektiranje silikona a 15 puta na vađenje tog silikona. Tako da se bidna žena sva izmučila.

Ana Grepo govori da je bila četri puta kod Glumičića a da joj je dr. Ostojić ugura kroz cila usta takvu igletinu da je jadna počela plakat od užasa, usna joj je nakon toga počela visit, ali doktor je reka da će to sve doć na svoje. Međutim, govori žena da su posli novine objavile da je postala žena monstrum. Fala Bogu, ovo je priča sa sritnim završetkom jer su curi to posli u više dugosatnih operacija izvadili i sad je O.K., jer je taj silikon iz usta puno teže vadit nego silikon iz sisa jer je onaj u sisama zavijen u nešto a ovaj se u ustima razlita na sve strane pa more otputovat po cilom licu i onda je to teško prokopavat. Dakle, fala Bogu, ova je cura dobro prošla, ali zato ima na desetke onih koji se više ne usuđuju izać iz kuće i upadaju u raznorazne psihičke probleme, a to su onda tek pizdarije, tek onda cure postaju pravi bolesnici na teret kući, sebi i državi.
Pa jeste vidili onog Majkla Džeksona. Obožavateljice su dugo vikale i skrikale za njim dok je nosija onu crvenu maramu priko lica, šta im je bilo za popizdit jebozovno, i tako sve dok nisu skužile da je to zbog nosa koji se raspa. A šta se tiče onog botoxa šta ga uštrcavaju ispod očnih borica, to je stvar stara dvadesetak godina. Jednoj ženi su u Kanadi to 1987. uštrcali kako bi se oslobodila abnormalnog žmirkanja i gle čuda, nestale joj sve bore oko očiju ka rukom odnesene. Tako da mi to danas koristimo ka neki hit, jer sve ono šta u svitu zastari kod nas postaje nakon dvadeset godina hit. Zato šta mi kaskamo za svitom i Evropom, al kad uđemo u nju, stvari će se valjda prominit. Ali i kod tog Boxtrota vam postoji zajeb, ako to uštrcate u donji dio lica, postoji opasnosta da vam se cila faca obisi ka čarapa i Bog je više neće moć dignit.

Ustvari šta sam ja tila reć. Tila san reć da je ta lipota relativan pojam i da ono šta je nekad bilo lipo nije danas, a ono šta je danas lipo ne znači da će bit sutra. Recimo, prije su bile moderne žene velikih sisa, bokova i guzica, odnosno one napridne i nazadne ala Ava Gardner i Sofija Loren, a danas su moderne štakice ravne ka daske ala ona Tvigi i njene sljedbenioce. U Africi je moderno da sve visi, u Evropi da sve stoji, u nekim zemljama dlakave su na cini, u nekim glatke i tako. Zato kad mi je prija neki dan rekla da ide operirat nos, ja sam popizdila. Baš joj je onaj njen bija simpa, ali ona se pripala da će je muž ostavit i otišla pod nož, sad šta ću, ić je vidit, ali šta će učinit ako je blentavi muž ostavi zato šta je sad u modu doša onakav nos kakav je ona imala prije operacije. Zato, žene moje, oprez, ljubav je slipa i ako vas neko voli, sve na vama bit će mu super, a kad slipilo prestane, čarolija ionako nestane, onda bolje tražit nekog drugog slipca nego sebe minjat.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika