20.10.2011. / 10:32

Autor: Totalsport

Srna: Iskreno, trebali smo izgubiti

Imam dojam da smo dali ono najbolje što možemo, ali očito je ipak da moramo još više zapinjati - rekao je Srna

Darijo SrnaDarijo SrnaDarijo Srna, kapetan nogometaša ukrajinskog Šahtara, vrlo je realno i otvoreno analizirao utakmicu 3. kola Lige prvaka u G skupini, u kojoj je njegova momčad kao domaćin remizirala sa Zenitom 2-2.

Šahtar niti u trećem nastupu ove sezone u Ligi prvaka nije uspio uknjižiti prvu pobjedu. Iako je ukrajinski prvak dva puta vodio, na kraju mora biti presretan i s jednim bodom, jer je Zenit bio bolji, stvorio je puno više prilika i bio je bliži pobjedi. Priznao je to pošteno i Srna.

- Iskreno govoreći, nisam očekivao da će Zenit biti ovako jak. Oni su zaslužili pobjedu, ali je sreća bila na našoj strani. Naš vratar Ribka je bio impresivan i spašavao nas je. Nešto je očito krenulo po zlu za nas. Momčad koja je prošle sezone igrala u četvrtfinalu, sada bi mogla ostati bez prolaska skupine. To je veliki problem. Ukoliko želimo pobjeđivati na ovoj razini, moramo uložiti još više truda i zalaganja. Imam dojam da smo dali ono najbolje što možemo, ali očito je ipak da moramo još više zapinjati - rekao je Srna.

Na upit što je Šahtaru nedostajalo za pobjedu, kapetan momčadi iz Donjecka, kao i hrvatske reprezentacije, zapravo je odgovorio što je za tri boda nedostajalo Zenitu...

- Zabili smo dva lijepa gola, a opet smo mogli izgubiti s tri gola razlike! Ribka je sjajno branio, a pomazila nas je i sreća.

Nameće se zaključak kako Šahtar ima problema s obranom...

- Ne možemo svu krivicu svaliti na obranu. Cijela momčad se brani i cijela momčad napada. Dobro smo proučili Zenit, ali u stvarnosti su se stvari odvijale suprotno našim očekivanjima.

Kakvi su izgledi za prolaz?

- Borit ćemo se do kraja. Sada nas čeka teško gostovanje u Sankt Peterburgu. Ukoliko želimo proći dalje, moramo pobijediti Zenit, iako će to biti jako teško - zaključio je Srna, koji je odigrao cijelu utakmicu za svoju momčad, te je u 62. minuti dobio žuti karton. Eduardo da Silva je cijelu utakmicu odgledao s klupe.

Dodajmo da je Šahtar posljednji na ljestvici G skupine s dva boda. Iznenađujuće vodi ciparski Apoel s 5 bodova, a Zenit i Porto prikupili su po četiri boda...

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika