20.10.2011. / 12:12

Autor: Hina , Nacional.hr

HDZ brusi sjekutiće na novinarima

Međunarodni moćnici u zaštiti klevetničke gamadi

Boris Kunst (HDZ) ocijenio je kako je očito da je novinarska kampanja ublažila kazne za klevete, dodavši kako, za razliku od europskih zemalja gdje je za to predviđena zatvorska kazna, u Hrvatskoj toga neće biti. "Očito da je pritisak Europske federacije novinara imao svoj učinak", ustvrdio je Kunst.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (HDZ) danas je u pojedinačnoj raspravi o prijedlogu Kaznenog zakona posebno pozdravio propisivanje kaznenog djela sramoćenja i klevete čime će se, po njegovom mišljenju, stati na kraj dijelu medija kojima je jedini cilj sramoćenje pojedinaca iz političkog i javnog života.

Novinari plaćenici nam se rugaju

"Jedan dio medija koji su obuzeti groznicom profita ili su glasnogovornici, agitatori ili propagandisti grupnih ili političkih interesnih skupina stavio si je kao 'vrhovno' načelo sramoćenje pojedinaca iz političkog ili javnog života", rekao je Šeks dodavši kako se tome mora stati na kraj.

Šeksističko moraliziranje

Pozdravljajući uvođenje kaznenog djela sramoćenja, kojim se propisuje odgovornost onih novinara koji se ne pridržavaju novinarskog kodeksa, Šeks je kazao kako u javnom životu danas za to ima 'pregršt' dokaza.

Međunarodni moćnici su izvukli klevetničku gamad

Replicirajući Šeksu, Boris Kunst (HDZ) ocijenio je kako je očito da je novinarska kampanja ublažila kazne za klevete, dodavši kako, za razliku od europskih zemalja gdje je za to predviđena zatvorska kazna, u Hrvatskoj toga neće biti. "Očito da je pritisak Europske federacije novinara imao svoj učinak", ustvrdio je Kunst.

Poštenima ne smeta boravak u zatvoru

Po njegovom mišljenju, novinarima koji pošteno rade svoj posao, ne baveći se senzacionalizmom, klevatama i sramoćenjem ne smeta da se u kazneno zakonodavstvo uvede zatvorska kazna za klevetu.

Vruhunaravski agitatori istinske mržnje

Goran Marić (HDZ) je ocijenio kako se u dijelu medija "doista promiče mržnja, ali mržnja prema istini", dodavši kako ima i onih koji za ubojice tvrde da su ugledni građani i poduzetnici, što Marić smatra nedopustivim.

Šeksualno oslobađanje

Šeks je zaključio da se propisivanjem kaznenog djela sramoćenja i klevete ne ugrožava sloboda medija već jamči sloboda ali, rekao je, sloboda za istinu, a ne za laž i klevetu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 20.10.11. 12:43

Ovaj Kra-De-Zeov kanalizacijski štakor još nije preminuo od ciroze jetre ?!?


registracija
24/7/11

mrvek, 20.10.11. 12:51

Smije se jer je pijan. Još malo kad ga alkoholna kriza uhvati u zatvoru, neće se više tako smijati. Onda ću se ja smijati.


registracija
16/2/11

pro, 20.10.11. 13:30

Hobotnica se udebljala - vrijeme je za peku!


registracija
16/2/11

pro, 20.10.11. 13:33

jer za očekivati je da će se dohraniti neka nova udebljala hobotnica
i to žderanje djece k(oje postoji u svijetu riba i nekih drugih jednostavnijih životinja ili organizama) je začudna pojava novog doba.
žrtvovanje djece u malom broju je bilo poznato u raznim kulturama, možda se radilo o bolesnoj djeci za koju zajednica teško skrbi.
ali prvi put u povijesti čovječanstva ždere se čoporativno od djece sve a time i djecu
stari Bik koji sjedi je poznat po izgovaranju one stare indijanske:
Zemlju smo posudili od svoje djece
ovo bahaćenje i bogaćenje elite uz podršku vlade govori obrnuto
onako kako su oni militanti upali na rimske prosvjede:
što će nam budućnost, uzmimo je sad


registracija
12/10/11

hiperborejac, 20.10.11. 15:18

Mržnja kod lijevo orijentiranih novinara je očita u svim tiskovinama. To nije dobro niti za čitatelje niti za novinare. ja sam osobno za bez emocionalno pisanje i izvještavanje građanstva. Istine u tikovinama ima negdje oko 10%, sve drugo je neprovjereno. zato je dobro da se primjeni zakon koji bi prisilio novinare da se profesionalno odnose prema javnosti i građanima.


registracija
14/7/11

Trinity, 20.10.11. 17:04

Postoje pravila struke,profesionalna etika, postoje zakoni, dobri običaji itd. itd. Istina nema veze s time je li netko orijentiran desno ili lijevo. Ako novinar i jest lijevo orijentiran, zašto svi koji nisu tako orijentirani, nazivaju njegovo pisanje mržnjom? Ne postoji lijeva i desna istina. Postoje činjenice i dokazi.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 20.10.11. 17:46

Baš je mudra izjava
Gorana Marića
kako ima novinara koji za ubojice tvrde da su ugledni građani i poduzetnici
a prije te izjave
u VIP loži maksimirskog stadiona
ugledni zastupnik Goran Marić
bio je zajedno s "uglednim građaninom i poduzetnikom"
HORVATINČIĆEM!
I kaj sad,
tko je ugledniji iz VIP lože - Marić ili Horvatinčić
ili one lažljive novinari treba kazniti
jer su ih proglasili uglednim građanima?


registracija
30/12/10

putusvemir, 20.10.11. 21:31

A kak bi bilo da se donese kazneni zakon o progonu onih koji sramote, lažu, kradu i neodgovorno troše novac svoga naroda npr. kao ove kreature ( Šeks, Kunst, Marić, Markovinović, Sumrak, Matošič,Kosor i dr. ) i da nam još plate za duševne boli što moramo te gadove već godinama gledati. To se Šeks i Kunst još nisu dosjetili.


registracija
5/10/11

sjeverozapad, 20.10.11. 21:43

Bilo koji i bilo kakav zakon da se donese ili predloži, ovakav ili onakav, uvijek i samo uvijek ostat če velika istina, a to je da je HDZ lopovska, pljačkaška banda


registracija
14/11/07

laufer, 20.10.11. 22:47

Kunst... dno dna.


registracija
17/10/07

Radmila, 21.10.11. 03:39

Samo budala moze misliti da Seksu ne sljedi osveta Sanadera.Samljet ce ga u prah i pepeo. Seks je sve znao i aminovo. Ne kaze se badava da je politika Ku....a


registracija
21/2/11

skyway, 21.10.11. 05:14

Ovaj klan umjesto da se bavi kljucnim problemima zasto su i birani, nazalost, njima je veci problem to sto se o njima pise. To se u nizu primjera i do sada potvrdilo, kao ono - otkud cure informacije? Dakle, zataskaj da se kriminal ne procuje, pa cemo ga lakse i rasporediti medju domoljubima. Fuj, bando!


registracija
20/5/09

BXLCRO, 21.10.11. 06:17

Jos malo pa do 4 prosinca ce uvesti bivsi jugoslavenski clan 133 (neprijateljska propaganda) i gubitkom izbora HDZ policiijsko izvanredno stanje sedamdesetih u Hrvatskoj!? Eto tako!


registracija
2/6/11

stereo, 21.10.11. 06:59

Toliko je kletve bačeno na vas, a niti ste se pretvorili u ružno pače, niti u žabu. Niste niti zaspali stoljetnim snom kao Snjeguljica nego ste završili (većinom vaši tzv. 'čelnici') u zatvoru iliti zatvorima.
Neke čudne čari je netko bacio na vas, sa posebnim osvrtom na ove koji su iz čista mira preobukli kožune i iz okruženja zaštite radničkih prava otišli na jedan viši NIVO igrice zvane LICEMJERSTVO.


registracija
2/1/11

prohujalo, 21.10.11. 07:55

iskreno pitam sve.....dali postoji i jedna osoba(novinar)
koji moze oblatiti Seksa???????
drugo pitanje.....dali ta spodoba nije sebe svijesna, ako nije onda je zadnje vrijeme da se obrati nekom od strucnjaka-psihijatara-da sazna pravu istinu o sebi.....
jer je toliko ohol da ni ne obraca paznju na nas obicne smrtnike(kojima ipak treba polagati racune-jer ruku na srce prima tj uzima novac poreskih platisa za svoja iz.sranja


registracija
7/4/11

ivanovac, 21.10.11. 07:58

Ova dvojica idiota Kunst i Šeks su zadnji koji bi mogli moralizirati novinarima. Očito boje se pravih istina o sebi, srećom brzo će "popušiti" na izborima pa će i ove nakarade iz zakona biti maknute, a oni će odgovarati za svoije postupke. Kunst za pronevjere dok je vodio sindikat , koristio (ili još uvijek koristi) gradski stan onda se uhljebio u KRADEZEU. Šeks za nedjela koja je počinio (ili ih odobrio) za vrijeme rata u Osijeku kao i u
cjelokupnom radu HDZ-a, jer je nemoguća činjenica da ništa nije znao. Također promijenio je dva stana u Zagrebu. Kad treba ofarbati i urediti stan,otseli u drugi, i važno je da ga pred ulazom čuva policija kao u Bauerovoj.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 21.10.11. 19:55

Kunst izasao iz kanalizacije.Dali postoji nesto sto vise smrdi od njega.?


registracija
6/7/11

mariandr, 21.10.11. 22:08

seks mrzim te ! trala-la-la....mogu me poljubit u dupe...


registracija
3/3/11

bljesak4, 22.10.11. 21:37

''već jamči sloboda ali, rekao je,
sloboda za istinu, a ne za laž i klevetu.
Kakva ludost.
Odgovorit ću mu riječju;
Iv 18,38
Reče mu Pilat: "Što je istina?"


registracija
29/11/09

Ivis, 23.10.11. 15:42

Davno sam rekao, kako je Remetinac nedostatan, ali banda lopovska ne zeli aktivirati Goli. Ovome smradu je tamo mjesto! Ipak mu se ubrzano priblizava kraj.


registracija
23/10/11

Bozidar1, 23.10.11. 21:05

Seks je "penicilin" za razne "sumnjive" elemente ovog drustva, kako danas , tako i prije ovoga rata ,a to se vidi prema gornjim komentarima. Nemam nista protiv druga Jovanovica , ali dajem glas za gosp. Seksa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika