20.10.2011. / 14:45

Autor: Hina , Nacional.hr

'Hajduk pred bankrotom'

"Postoje samo tri izlaza iz ove situacije, a to je stečaj, prodaja i smanjenje temeljnog kapitala. Mi smo protiv prodaje, jer Hajduk je institucija ovoga grada", zaključio je Tomasović

ArhivaArhivaZbog duga od 164 milijuna kuna nogometnom klubu Hajduk iz Splita prijeti bankrot.

"Hrvatski nogometni klub Hajduk uskoro će bankrotirati jer je ovog trenutka dužan vrtoglavih 164 milijuna kuna. Potpisana mu je smrtna presuda, ali nitko toga nije svjestan", izjavio je u četvrtak na konferenciji za medije predsjednik Gradske organizacije Hrvatske stranke prava Split Mario Tomasović.

Po njegovim riječima gradonačelnik Splita Željko Kerum bio je upoznat sa financijskim stanjem u Hajduku, ali ga je vješto skrivao sve do skupštine na kojoj je predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš obznanio podatke po kojima su prihodi Hajduka za 2010. godinu bili oko 57 milijuna kuna, a rashodi nešto veći od 108 milijuna kuna, pa je gubitak za prošlu godinu bio veći od 50 milijuna kuna. Smanjeni su prihodi od sponzorstva za 55 te prodaje igrača za 60 posto, ali su za 11 posto povećani troškovi administracije.

"Hajduk ima 100 zaposlenih bez trenera i igračkog kadra, a nagomilali su i rukovodeće kadrove, pa tako za isti resor postoji savjetnik, direktor i voditelj resora, a niti jedan od njih nema plaću manju od 5000 eura bruto. Vodstvo kluba je prešutilo da imaju kratkoročnu obvezu isplate dobavljačima od dodatnih 50 milijuna kuna. Imaju i obveze po sudskim presudama od 21 milijun kuna bez kamata što ukupno iznosi oko 122 milijuna kuna. Pored toga su 42 milijuna kuna prenijeli kao gubitak iz 2009. godine pa to znači da ovoga trenutka minimalni dug Hajduka iznosi 164 milijuna kuna", kazao je Tomasović.

Pravaši smatraju kako Uprava kluba cijelu situaciju želi gurnuti pod tepih do izbora, a ternutno posluju zahvaljujući zaduživanju kod banaka kako bi pokrili tekuće troškove.

Tomasović je uvjeren "da Hajduk svoje poslovanje neće moći izvršiti čak i ako proda sve igrače po maksimalnim cijenama. "Postoje samo tri izlaza iz ove situacije, a to je stečaj, prodaja i smanjenje temeljnog kapitala. Mi smo protiv prodaje, jer Hajduk je institucija ovoga grada", zaključio je Tomasović.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika