20.10.2011. / 17:33

Autor: Hina

Monopol nad raspravom

HDZ-ovi monolozi ili kako je Stipe umočen u sve

Najdulje prste imaju upravo oni koji o tome najviše govore, smatra Markovinović, navodeći, kako je rekao, slučaj "najveće moralne vertikale u Hrvata Stipe Mesića, koji je dosad umočen u sve afere koje kod nas postoje pa do Čačića, Kotromanovića, Linića i sličnih"

HDZ-ov zastupnik je optužio Mesića da je 'umočen u sve afere koje kod nas postojeArhivska snimka' (Pixsell)HDZ-ov zastupnik je optužio Mesića da je 'umočen u sve afere koje kod nas postojeArhivska snimka' (Pixsell)HDZ-ovi saborski zastupnici poslijepodne su u Hrvatskom saboru u pojedinačnoj raspravi podržali donošenje novog Kaznenog zakona, a oporbu su prozvali da izostankom s rasprave bojkotira donošenje zakona kojim se sprječavaju malverzacije u poslovanju na štetu radnika.

Krunoslav Markovinović (HDZ) tijekom rasprave, u kojoj su sudjelovali samo HDZ-ovi zastupnici, pozdravio je kažnjavanje poslodavaca koji luksuzno žive a istodobno kasne s isplatom plaće radnicima.

Prozvavši Radimira Čačića (HNS) kao jednog od takvih poslodavaca koji kasni s isplatama plaća i do pet mjeseci, Markovinović je ustvrdio kako najviše Čačić "forsira priču oko izbora jer se nada da će s ovlastima koje dobije u novoj vladi uspjeti konsolidirati svoje tvrtke do 1. siječnja 2013., kada bi novi Kazneni zakon trebao stupiti na snagu".

S ovlastima, "o kojima nam govori dragi političar Ratko, mogla bi se i sama Kukuriku koalicija registrirati kao tvrtka kćer njegove grupe Coning", rekao je Markovinović, poručivši da prste političara treba maknuti s takvih tvrtki.

Najdulje prste imaju upravo oni koji o tome najviše govore, smatra Markovinović, navodeći, kako je rekao, slučaj "najveće moralne vertikale u Hrvata Stipe Mesića, koji je dosad umočen u sve afere koje kod nas postoje pa do Čačića, Kotromanovića, Linića i sličnih".

Slažem se da se treba brinuti za radnike kako bi oni imali uvjete za dostojanstven život, ali isto tako treba goniti sve one koji zatajuju plaću, poručio je Markovinović.

Govoreći o nejasnim vlasničkim strukturama u tvrtkama, Ivan Šuker (HDZ) upitao je komu je u interesu bilo stopiranje vladine odluke da se na visokom trgovačkom sudu sve tvrtke do kraja prošle godine evidentiraju preko OIB-a. Mislim da bi tada u Hrvatskoj danas bilo puno jasnija situacija, smatra Šuker.

Na njegovo izlaganje nadovezao se Krunoslav Markovinović, primijetivši kako je trebalo donijeti Zakon o elektroničkim medijima kako bi se otkrili vlasnici medija, koji su, rekao je, dosad bili potpuno sakriveni.

Đurđica Sumrak (HDZ) osvrnula se pak na činjenicu da u sabornici nema velikog dijela oporbe, upitavši zašto o ovom zakonu opozicija ne želi niti glasati niti razmišljati. "Njima nije u interesu uopće reći otkuda im što", rekla je istaknuvši kako je upravo zato važno da se izglasa novi Kazneni zakon.

Sabor je zasjedanje nastavio raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o pučkom pravobranitelju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 20.10.11. 18:27

odavna se zna daje mesic boljsevicki kriminalni mesetar. A sada ce nas drugi predsjednik mesic (uz prvog josipovica) u svojim dvorima, koje mu placaju jadni radnici, izvjesiti zastavu na polja koplja, jer mu je odapeo kamarad i financijer Gadafi


registracija
30/11/10

jato, 20.10.11. 19:42

Gamad na slici


registracija
14/11/07

laufer, 20.10.11. 19:56

Kakvi jadnici.
Imaju vlast u rukama osam godina, da su nešto imali protiv Mesića, Čačića i ostalih, već bi ih davno zatvorili.
Znaju samo lupetati o "obnovi Jugoslavije", "crvenima" i sličnim budalaštinama, a o ključnim stvarima za ovu zemlju - gospodarstvo, pravosuđe, sređivanje države (popis birača) - tu mudro šute.
A za njihove prljavštine koje izviru svaki dan poput erupcije vulkana - ništa "ne znaju" ili "prvi put čuju".

Ljudi bez srama i obraza.


registracija
23/10/09

spinner, 20.10.11. 20:23

A još četrdesetak dana i tom Markovinoviću i toj Sumrakici će doći kraj kao i njihovom HDZgangu...

Nevjerojatno je to koliko glume da će dobiti izbore a znaju da su pa-pa...


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 20.10.11. 20:57

HDZ-ova bagra hoce sada sve utjerati u isti kos sa njima,ali nema ,niti ce biti gorih od njih.Takva se gamad nadje samo jednom u stoljecu.


registracija
5/10/11

sjeverozapad, 20.10.11. 21:37

HDZ je največa banda koja je ikada harala ovim prostorima od stoljeća sedmog


registracija
30/12/10

putusvemir, 20.10.11. 21:40

Bravo laufer. Ova bijela do Sanadera godinama ništa ne zna ali zato o svim drugima sve zna. To je naprosto nevjerojatno. U budućnosti bi se mogla baviti vidovnjaštvom.


registracija
20/10/11

Rene2, 20.10.11. 22:53

...čudo jedno koliko je taj Markovinović gad,i da mu nitko nije malo poravnao grbu na leđima...;-)))
...ma svi su HDZ-ovci lopovi,i lažovi,samo nemamo mi puno nade,jer neznam tko će bit čstitiji,a što se tiče Zakona,i isplate plaća,svi dobro znaju,da bez plaćanja doprinosa i poreza,nema isplate plaća,samo što ovi novi Poslodavci niti plaćaju rad,a niti uplaćuju doprinose na isplaćenu plaću...varaju...i Državu i radnike,a i moraju,jer su reketirani od političara toliko,da na uloženi kapital nemaju zaradu,koliko moraju dati provizije...i to je istina...


registracija
21/2/11

skyway, 21.10.11. 05:06

Uzas, a sto drugo. Klan glanca svoj vlastiti kriminal i umiva lice pred izbora, a zapravo iz dana u dan sve vise tonu. Jadna je ta nazovi stranka kojoj su "odvjetnici" u spodobama poput Djakica, Sumrakrave, Matosica i svih drugih markovinovica. Fuj bijedo!


registracija
12/12/10

Klarens, 21.10.11. 06:09

Ak sluchajno niste znali
...................................
Drug Stevo
...................................
Predsjednik CK KPH
...................................
A vi si sad mislite !!!


registracija
12/12/10

Klarens, 21.10.11. 06:12

Vlada u sjeni
...............................
Sve ove godine
Sve ove godine
Sve ove godine
..............................
CK KPJ
..............................
Podrzhnica Sitnozubija
..................................
CK KPH


registracija
12/12/10

Klarens, 21.10.11. 06:13

PODRUZHNICA
................................
To vam je neshto kao
................................
Zheljeznichka stanica na
..................................
UKINUTOJ PRUZI


registracija
2/1/11

prohujalo, 21.10.11. 08:00

da kradeze ima ikakav dokaz protiv mesica vec bi ga odavno pokopali.....ovako samo laju na praznu....ko stakori na brodu koji tone.......
a na kraju krajeva ko ga blati......pijandure i glupani(izvinjavam se na izrazu), ali to je ono sto iskreno osijecam.....


registracija
22/3/11

vferari, 21.10.11. 09:17

Sve što znate i što ste naučili u dugogodičnjoj praksi je napadaj da nebudeš napadnut a naročito moralno je da napadaš onoga tko nije prisutan tako da si sigurno u pravu.HDZ dokazuje po kozna koji put da je pokret koji je svoje odradio i konačno bi se trebao transformirati u stranku na čelu s novim ljudima i to nakon što postanu oporba nkon4. 12. ove godine.


registracija
9/3/11

poluprovokator, 21.10.11. 10:48

Svi su nekako postali nervozni primjecujem. Znakovito je da GLASNOGOVORNIK stranke psuje pred novinarima...
Pa paaa!


registracija
13/10/09

branimir, 21.10.11. 11:40

Čim maknemo Jadranku i kad kormilo preuzme mrzovoljni čangrizavac Milanović uz svesrdnu pomoć tajkuna Čačića i umišljene veličine drugarice Pusić, poteći će med i mlijeko Hrvatskom. Jedva čekam taj preporod. Još kad mu se pridruži tzv. predsjednik RH Ivo Da-Ali Josipović, pa kad se lijepo balkanski povežemo s narodima i narodnostima u 'regionu' a s Hagom već tradicionalno jako dobro surađujemo što ćemo i nastaviti...pa gdje nam je kraj!? Tko nas bre zavadi?!


registracija
9/3/11

ajme3meni, 21.10.11. 12:32

Sasvim je sigurno da nam neće teći med i mlijeko. Trebat će desetljeća da se vratimo samo na ono što smo bili prije nego što je 90-tih HDZ preuzeo vlast. Nakon što se komuistički ološ i otpad dočepao vlasti, pokrao je i uništio sve što se moglo pokrasti i uništiti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika