21.10.2011. / 11:50

Autor: Totalsport

SP 2014: Otvaranje u Sao Paulu, finale u Riju

FIFA je također odlučila promijeniti uobičajenu formu od triju utakmica po danu na četiri utakmice unutar 24 sata

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSaopaulski stadion koji se gradi u Itaqueri, a primat će 65.000 gledatelja, bit će poprištem otvarajuće utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva 2014. godine u Brazilu.

Vijest je u četvrtak potvrdio glavni tajnik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Jerome Valcke otkrivši također da će se finalna utakmica 13. srpnja igrati na legendarnoj Maracani u Rio de Janeiru.

Na Maracani će se tijekom turnira odigrati još šest utakmica (od 64) osim finalne. Brazil će, međutim, igrati na Maracani samo ukoliko izbori finale.

Na stadionima svih 12 gradova-domaćina igrat će se najmanje po četiri utakmice.

FIFA je također odlučila promijeniti uobičajenu formu od triju utakmica po danu na četiri utakmice unutar 24 sata. Igrat će se s trosatnim razmacima, uz početke u 13, 16, 19 i 22 sata po lokalnom vremenu. Od osmine finala, odnosno nokaut-faze, igrat će se ne ranije od 17 sati.

FIFA je također odlučila zadržati običaj iz Južnoafričke Republike kad je u pitanju mjesto odigravanja utakmica pojedinih reprezentacija. Momčadi koje će sudjelovati ponovno će morati putovati diljem zemlje umjesto da igraju u blizini svojih baza.

Vezane vijesti

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Nogometni savez Srbije (FŠ) uputio je žestok prosvjed Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog odluke njezina Izvršnog odbora da reprezentaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika