21.10.2011. / 11:58

Autor: Hina , Nacional.hr

Bebićev apel zastupnicima

Muha zunzara, bjeloglavi sup i slično

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić pozvao je jutros sve zastupnike da se vrate u sabornicu kako bi zajedno mogli završiti 6. zasjedanje "kako to dolikuje" i najavio glasovanje u 12 sati.

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić pozvao je jutros sve zastupnike da se vrate u sabornicu kako bi zajedno mogli završiti 6. zasjedanje "kako to dolikuje" i najavio glasovanje u 12 sati.

"Pozivam sve klubove, bez iznimke, sve kolege i kolegice koje poštujem i cijenim da se vrate u sabornicu i da zajedno završimo 6. zasjedanje Hrvatskog sabora", proučio je Bebić zastupnicama i zastupnicima tijekom saborske sjednice.

Bebić je napomenuo kako je dužan učiniti sve što je u njegovoj moći da se to ostvari i da ne želi snositi ni najmanji dio odgovornosti za sadašnju situaciju.

Vratite se

Zato vas molim, vas u klupama,... u kancelarijama i foajeima da se vratite u sabornicu, apelirao je Bebić i naveo da će Sabor u 12 sati odlučivati o dijelu onoga što je po dnevnom redu.

"Svi oni koji osporavaju pravo Hrvatskom saboru da raspravlja o točkama dnevnog reda koje su ušle u dnevni red - nemaju pravo", kazao je Bebić i dodao da će se o tome odlučivati kad bude kvoruma.

"Male, sitne kalkulacije, interesi i nesposobnost da se prijeđe preko nekih stvari, unatoč isprikama, pokazuje da je plan bio donešen daleko prije, a da su se onda tražili razlozi zbog čega se neće sudjelovati u radu Hrvatskog sabora", ustvrdio je Bebić.

Supava muha

"Ako je bilo uvreda - bilo ih je i prije, i još gorih, na neke uvrede čuli smo i isprike, ne samo potpredsjednika Sabora nego i predsjednice Vlade, a ne sjećam se kad sam čuo isprike za uvrede i kvalifikacije kao što su muha zunzara, bjeloglavi sup i slično", kazao je Bebić dodajući kako ispada da bi se jedni uvijek trebali ispričavati, a drugi vrijeđati.

Pozvao je, međutim, zastupnike da to zaborave i da se izdignu iznad sitnih kalkulacija.

Očekujem da će javnost dobro prosuditi tko trpa na svoja leđa probleme i rješava ih, pa čak i kad su nepopularni, a tko bježi, dodao je.

Radno

Bebić se osvrnuo i na neke tvrdnje da Sabor radi samo u plenumu te na prebrojavanja koliko je zastupnika u saborskim klupama.

"Ne slažem se s tom logikom, da se radi samo u sabornici. Tvrdim da se radi i u odborima, a ne znam što rade oni kojih danas nema jer se odbori ne održavaju, radi se i u klubovima, a ni oni se ne održavaju", kazao je, uz ostalo, Bebić.

Izrazio je želju da, ovih nekoliko dana do raspuštanja Sabora, zastupnici iskoriste radno.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/3/11

vferari, 21.10.11. 12:36

Bebić ie konačno pokazao svoje pravo hdz-ovsko lice,siluje sabor a samim tim i cijeli hrvatski narod jer je sabor prestavničko tijelo hrvatskih gađana u punom sastavu ovako pretavlja vlast hdz i svoje trabante.Prdsjednik sabora omogućio da se ova sramota nastavi i još prenaša na njhovoj hrt televiziji.


registracija
9/3/11

poluprovokator, 21.10.11. 13:47

Bila jednom jedna serija na TV:

"što ja volim pozorište..."
"...i ja ali ne u svojoj kući!"

I inače je tragično ali sramota je kolko se nisko svi političari mogu spustiti tokom kampanje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika