21.10.2011. / 12:49

Autor: Nacional.hr

Prodanović:

Vrh stranke ne može ostati pošteđen

"Valjda tu vrijedi ona, sve dok se lupa po Sanaderu, nikome ništa", zaključuje

Čedo ProdanovićČedo ProdanovićPoznati zagrebački odvjetnik, Čedo Prodanović, u središtu je zanimanja javnosti zbog svog klijenta, Ive Sanadera. No, u razgovoru za Novosti, Prodanović ističe kako se "curenjem" informacija u slučaju Sanader stvara pritisak ne samo na istražitelje u slučaju, već i na suce koji bi Sanaderu trebali suditi.

Naglašava kako je simptomatično da se kompromitirajući detalji iz istrage o Sanaderu pojavljuju točno onda kada se počne govoriti o eventualnom puštanju Sanadera iz pritvora. Dodaje kako to može imati utjecaj na suđenje.

"Prema jasnim kriterijima Europskog suda za ljudska pravo, takvo curenje i javna očitovanja o njemu, suđenje čine nepravednim, no kod nas se očito malo tko obazire na tu pojedinost", ističe Prodanović.

On smatra kako bi trebalo učiniti nešto kako bi se zaustavilo curenje podataka iz Uskoka i Državnog odvjetništva. Kao prvi korak, smatra da bi trebalo tužiti novinare koji objavljuju te informacije.

"Tražiti od novinara da oda izvor je naprosto licemjerno. Ali nemoguće je da novinari koji se time bave nisu podložni nikakvim sankcijama", dodaje Prodanović i konstatira kako se očito njih ne želi goniti.

"Valjda tu vrijedi ona, sve dok se lupa po Sanaderu, nikome ništa", zaključuje.

Osvrnuo se i na reakcije HDZ-a na informacije o Sanaderu rekavši kako se djelatnost predsjednika stranke ne može lučiti od ukupnog vrha te stranke.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
20/6/11

etna47, 21.10.11. 15:18

Gospodine Prodanoviću mislim da je vaš "zadatak"
obraniti vašeg kljenta od ovih svih optužnica koje mu
se stavljaju na teret, a ne tražiti even. neke koji bi još
"djelili" krivnju sa njime.


registracija
30/9/09

davor12345, 21.10.11. 15:29

Kako ne mere bit pošteđen??? Evo kako: ka prvo i prvo, ako se više njih dogovore da kradu i od njih se jedan mora popeti ljestvama, kriv je samo taj jedan što se po ljestvama i popea i ukra. Svi oni drugi, što su ljestve držali, prevozili, možda pravili, nosili, postavljali na mjestu krađe, pridržavali, bodrili kraditelja i sl, nisu krivi... Kriv je samo onaj koji se popea ljestvama i ukra. To i Vlado Šeks zna, a i dr. iur. ili kao se već ne zove gospodin Prodanović. Prema tome, zna se tko je kriv i gotovo. Sanadera u buvaru, a ostali na vlast. Jeba te, kako to ne merete razumit kad je to samo po sebi jasno??? SAMO onaj što je stvarno ništa ukra je krivac. Evo ja ću, ka pravi predstavnik naše narodne mudre glasačke mašinerije prvi glasat za HDZ! Moj glas, glas narodne mudrosti i dugog pamćenja!


registracija
30/9/09

davor12345, 21.10.11. 15:31

Živila Hrvatska Demokratska Zajednica, stranka nosača ljestava (i ostalog što sam naveo u prethodnom kumentaru). Živilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


registracija
23/9/11

Ceraria, 21.10.11. 15:45

Prodanovicu tuzi novinare, to se sad moze!
Jovanovica za izgovorenu rijec, novinare za napisanu
a svakog drugog stanovnika Hrvatske za ono sto misli.
Dokle smo dosli Gospe moja!!!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 21.10.11. 16:47

Vrh stranke ne može ostati pošteđen
-----------------------------------------------------------
Može, može
ako donese Zakon o ništetnosti optužbi protiv vrha HDZ-a
Kak bi Jaca, Šeks, Hebrang, Jarnjak, Bačić, Bebić, Kalmeta i ostale "drage vođe" mogli biti krivi ?!


registracija
2/1/11

prohujalo, 22.10.11. 12:23

bas me cudi da isti bivsi premijer(clan HDZ-e)ima odvjetnika srpske nacionalnosti....a jako dobro znamo misljenje pripadnika HDZ-a o Srbima u Hrvatskoj....dali to isti Senader sam sebi skace u stomak ..... ili nas obicne smtnike pravi glupanima


registracija
2/1/11

prohujalo, 22.10.11. 12:24

bas me cudi da isti bivsi premijer(clan HDZ-e)ima odvjetnika srpske nacionalnosti....a jako dobro znamo misljenje pripadnika HDZ-a o Srbima u Hrvatskoj....dali to isti Senader sam sebi skace u stomak ..... ili nas obicne smtnike pravi glupanima


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika