21.10.2011. / 15:19

Autor: Nacional.hr

EBRD nudi pomoć oko preuzimanja Mercatora

Zsuzsanna Hergaita, predstavnica EBDR-a za Hrvatsku, potvrdila je kako EBDR stoji iza Agrokora i spremna je pomoći u njegovom širenju u regiji

Ivica TodorićIvica TodorićEuropska banka za obnovu i razvoj spremna je financijski potpomoći Agrokorovo preuzimanje Mercatora, ukoliko prodavatelji prihvate njihovu ponudu, piše Bloomberg.

EBDR, koja ima udio u Agrokoru, već je ranije davao financijsku pomoć kompanijama koje žele proširiti svoje poslovanje i izvan granica svojih matičnih zemalja.

Zsuzsanna Hergaita, predstavnica EBDR-a za Hrvatsku, potvrdila je kako EBDR stoji iza Agrokora i spremna je pomoći u njegovom širenju u regiji.

Podsjetimo, Agrokor je dao neobvezujuću ponudu za kupovinu većinskog udjela u Mercatoru. Prema neslužbenim informacijama, Agrokor je za dionicu Mercatora ponudio 221 euro, a spreman je ponuditi istu cijenu i drugim dioničarima koji trenutno ne prodaju svoje dionice Mercatora.

Istovremeno, Finance pišu kako nije isključeno da Agrokor smanji svoju ponudu ukoliko prodavatelji budu predugo odugovlačili s prodajom. Naime, dionica Mercatora trenutno vrijedi oko 165 eura, što je 56 eura manje od ponuđene cijene.

Vezane vijesti

Porast investicijskog interesa, pad BDP-a

Porast investicijskog interesa, pad BDP-a

Međunarodne financijske institucije zainteresirane su za projekte u Hrvatskoj, posebice u infrastrukturi i energetici, a na Hrvatskoj je da te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika