21.10.2011. / 15:42

Autor: Dean Sinovčić

Englezi 'poludjeli' za Stone Roses

Na konferenciji za novinare izjavili su da se nisu okupili zbog novaca, da će objaviti novi album ali da to neće biti iskorištavanje stare slave.

Otkako je početkom tjedna objavljeno da se grupa Stone Roses ponovno okupila (njihov istoimeni debitantski album iz 1989. godine smatra se jednim od najboljih britanskih albuma ikada) u Velikoj Britaniji vlada potpuno ludilo. Grupa se okupila u originalnoj postavi, pjevač Ian Brown, gitarist John Squire, basist Gary "Mani" Mounfield i bubnjar Alan "Reni" Wren, te će prve koncerte održati u Heaton Parku u svom Manchesteru 29. i 30. lipnja 2012. Danas (petak) ujutro pušteno je u prodaju 150 tisuća ulaznica i sve su rasprodane u roku od samo 14 minuta! Za usporedbu, prošlog tjedna 11 tisuća ulaznica za božićni koncert Paula McCartneya u Liverpoolu rasprodano je za dva sata, što se smatralo fantastičnim.

Naravno, odmah je organiziran i treći koncert grupe Stone Roses na istom mjestu, 1. srpnja. Cijena ulaznica iznosila je 55 funti, a preprodavači ih sada nude na internetu po cijeni ne manjoj od 130 funti. Oni stariji, koji se sjećaju njihovih koncerata od prije 20 i više godina su sumnjičavi jer je grupa u to vrijeme bila poznata po groznim koncertnim nastupima. Grupa se počela okupljati nakon što su se nedavno pomirili Ian Brown i John Squire, a dogodilo se to na pogrebu majke basiste Garyja „Manija“ Mounfielda. Na konferenciji za novinare izjavili su da se nisu okupili zbog novaca, da će objaviti novi album ali da to neće biti iskorištavanje stare slave.

Grupa je nakon sjajnog prvog albuma upala u razne probleme tako da je drugi album „Second Coming“ objavljen tek 1994. godine i nije zadovoljio gotovo nikoga. Bubnjar Reni napustio je grupu godinu dana kasnije, a 1996. godine napravio je to i gitarist Squire, ujedno i autor pjesama. Te se godine grupa i službeno raspala nakon čega je Ian Brown objavio šest samostalnih albuma, basist Mani se pridružio grupi Primal Scream dok se Squire bavio umjetnošću.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika