21.10.2011. / 17:42

Autor: Nacional.hr

Intel ostvario rekordan prihod i dobit

Tvrtka je generirala otprilike 6,3 milijarde USD u gotovini od operacija, isplatila 1,1 milijardu USD dividendi u gotovini te upotrijebila četiri milijarde USD za otkup 186 milijuna redovnih dionica

Paul OtelliniPaul OtelliniTvrtka Intel Corporation objavila je rezultate za treće tromjesečje, kojima je postavljen novi rekord u broju isporučenih mikroprocesora, dobiti po dionici, dobiti i prihodima, koji su bili 28 posto veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

"Intel je u trećem tromjesečju ponovno ostvario rekordne rezultate te je prvi put premašio četrnaest milijardi USD dobiti, uglavnom na krilima dvoznamenkastog rasta u odjelu prijenosnih računala", izjavio je Paul Otellini, Intelov predsjednik i generalni direktor. "Podatkovni centri također su nastavili sa snažnim performansama, potaknutima nastavkom rasta mobilnog računalstva i računalstva u oblaku."

Po nestandardnom je knjiženju prihod iznosio 14,3 milijarde USD, dobit prije oporezivanja 5,1 milijardu USD, neto dobit 3,7 milijardi USD, a dobit po dionici 69 centi. Intel je po GAAP-u prijavio prihod u trećem tromjesečju u iznosu od 14,2 milijarde USD, dobit prije oporezivanja u iznosu od 4,8 milijardi USD, neto dobit u iznosu od 3,5 milijardi USD i dobit po dionici u iznosu od 65 centi.

Tvrtka je generirala otprilike 6,3 milijarde USD u gotovini od operacija, isplatila 1,1 milijardu USD dividendi u gotovini te upotrijebila četiri milijarde USD za otkup 186 milijuna redovnih dionica. Intelova je uprava glasovanjem odlučila povećati ovlaštenje za otkup za deset milijardi USD, čime je ukupan neiskorišteni saldo na kraju trećeg tromjesečja povećan na 14,2 milijarde USD. Intel je ujedno dovršio ponudu za pet milijardi USD seniorskih obveznica, prvenstveno za potrebe za otkupa dionica.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika