21.10.2011. / 19:31

Autor: Hina

'Zakon o ništetnosti pomaže zločincima'

Državni tajnik u srbijanskom ministarstvu pravosuđa Slobodan Homen u petak je, komentirajući novousvojeni zakon o ništetnosti pravnih akata iz Srbije koji se odnose na Domovinski rat, kazao kako to doživljava dijelom političke kampanje prije izbora u Hrvatskoj te ustvrdio kako taj zakon nije sukladan međunarodnom pravu.

Slobodan HomenSlobodan HomenDržavni tajnik u srbijanskom ministarstvu pravosuđa Slobodan Homen u petak je, komentirajući novousvojeni zakon o ništetnosti pravnih akata iz Srbije koji se odnose na Domovinski rat, kazao kako to doživljava dijelom političke kampanje prije izbora u Hrvatskoj te ustvrdio kako taj zakon nije sukladan međunarodnom pravu.

Homen je, u izjavi koju prenose mediji u Beogradu, izjavio kako su donošenjem takva zakona "devalvirani višegodišnji napori i sporazumi" koji su ostvareni radi efikasnijeg procesuiranja zločinaca.

Usvajanje toga zakona, po riječima Homena, ne pridonosi pomirenju u susjedstvu i suočavanju s prošlošću već zločincima pomaže da izbjegnu kaznenu odgovornost.

Podsjetivši kako kaznena djela ratnih zločina ne zastarijevaju, on je kazao kako žali što Hrvatska nije uvažila apele upućene iz Europske unije, relevantnih međunarodnih organizacija i stručnjaka susjednih zemalja.

"Ne želim ulaziti u odnose na hrvatskoj političkoj sceni, ali se nadam da će u budućnosti neki novi odnos političkih snaga staviti ovaj akt izvan snage i donijeti zakonsko rješenje koje je sukladno principima pravde, standarda EU i pravilima struke", izjavio je Homen.

U Hrvatskom saboru danas je donesen zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Srbije, kao i deklaracija o nekim pitanjima suradnje pravosudnih tijela Hrvatske i Srbije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 21.10.11. 19:57

Vratiter nam poštene Srbe,dzaba vam sve i jedan ADZ zločinac.


registracija
28/4/10

Zvonko, 21.10.11. 20:57

Homen vjerojatno pod zločincima, koje se ovim zakonom pokušava štititi, misli na dr. Vesnu Bosanac, Tihomira Purdu, Petra Janjića Tromblona, Dinka Maslova, Juraja Njavru i mnoge druge poput ovih heroja.

U jednoj od zadnjih 44 pristiglih optužnica, za jednog branitelja, koji je optužen za ratni zločin, se kaže da je pucao po tenku.
Jednog branitelja se optužuje da je odgovoran za pogibiju agresorskih vojnika i četnika po minskim poljima pa je valjda čovjek kriv što je postavljao mine.

U ovoj cijeloj hajci najveće fukare su iz međunarodne zajednice koje dopuštaju ovakve presedane. Njima je cilj izmjeniti kroz presude sam karakater agresorskog rata Srbije na Hrvatsku, BiH i Kosovo te ih prikazati kao građanski rat ludih balkanskih plemena. Time žele abolirati sebe od odgovornosti i poticanja Miloševića na agresije prema susjedima. Ova kurvinjska politika je na liniji isto tako kurvinjske odluke vijeća sigurnosti o uvođenju embarga za bivšu Jugoslaviju.

Ta ciničnost i licemjernost ponajviše se vidi danas u slučaju Libije. Da su kojim slučajem u ljeto i jesen 1991., za vrijeme dok su "ratni zločinci" branili Vukovar od ca. 80 000 vojnika i četnika te preko tisuću razno raznog tenkovskog i oklopnog oruđa, kojim preletom i bombardiranjem odaslali poruku, danas bi sve izgledalo drugačije.

Problem u cijeloj ovoj priči je da je HDZ nesposoban se uhvatiti u koštac sa ovim ino-fukarama a oporba i predsjednik, u duhu regiona, poltronski ližu zadnjice Bruxelessu i Beogradu, sanjajući novu Jugoslaviju! Ista priča kao i 1918. i 1945.

Mesić je bio i ostao obični vozač tramvaja ali Josipović je mučko jugo-đubre! Njegova politika nije u skladu s većinskom voljom naroda! Žalosno je samo što taj narod progleda svakih 50 godina kada mu se stavi nož pod vrat!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 21.10.11. 21:13

Zvonko - Nino Raspudiću,
hajde ako se usudiš
napiši za Šeksa ili Đakića
da je
"mučko jugo-đubre"
i bit će to kleveta iz zločina mržnje!
Kaj si Ti?
Pišeš kao "mučko mostarsko -đubre" koje je došlo na sisu Hrvatske i otimaš novac od nas koji smo ovdje rođeni i mukotrpno stvorili vrijednosti Hrvatske.
Vrati se u svoju jebenu Hercegovinu i tamo kritiziraj Predsjednika države.
"Mučko si đubre hercegovačko".
Hrvatske.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 21.10.11. 22:18

Zvonko,

naprotiv mislim da je politika predsjednika Josipovića u skladu sa voljom naroda. U protivnom nebi imao podršku 80% građana.

U jednom postu osuđujete rječnik Jovanovića. Ni vi niste ništa bolji od njega jer se služite sličnim. Gdje vam se pogubila uljuđenost i pristojnost prema onima koji ne misle i rade onako kako bi vi htjeli i željeli.Ostala negdje u šumi iz koje ste došli. Ako je točno što je vinoigradar napisao da ste Nino Raspudić, jadno je da tako mald i fakultetski obrazovan čovjek nema opće kulture u pisanom komuniciranju.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 21.10.11. 22:33

@ajme3meni,
zaista se radi o Nini Raspudiću koji se ovdje javlja pod imenom Zvonko.
To sam utvrdio gledajući što piše Raspudić na svojem blogu i Zvonko ovdje.Isti tekstovi, neki puta prvo je ovdje napisano a zatim na blogu i obratno.
Sramotno je da takav šizofreni tip s dvostrukom ličnošću napada na Predsjednika Josipovića nazivajući ga "mučkim-jugom đubretom"
Gospodina Josipovića podržava 80 posto građana Hrvatske i izabran je na slobodnim izborima voljom većine birača.
I sada ga neki primitivni hercegovački dotepenec Nino Raspudić - Zvonko tako bezobrazno vrijeđa.I jede kruh hrvatski, zagrebački.
Tebi pozdrav !


registracija
26/12/06

capica, 21.10.11. 23:04

Najjasnije su se o Zakonu o n. izjasnili optuženi branitelji. Angažirali su odvjetnika i nadajmo se da će sve dobro završiti (kao Purda, dr Bosanac, Maslov i Janjić). Ovo je samo za dobivanje glasova krajnje desnice. Tko to ne vidi , ah?


registracija
28/4/10

Zvonko, 21.10.11. 23:16

ajme,

zaboravljaš jako bitnu stvar a ta je da je Jovanović saborski zastupnik, javna osoba, koju financira jad i bijeda svih u ovoj zemlji, uživa(o) imunitet, pravo na saborski ručak od 6-7 kuna, saborsku mirovinu i medijski je široko popraćen. Uspoređivati mene i odgovornost za moju pisanu misao/riječ sa Jovanovićevom je besmisleno.

Ja mogu svakako i štete zbog mog nekog javnog djelovanja su smješne u odnosu na sveobuhvatnost njegove odgovornosti.

Josipovića je izabralo 20% od ukupnog biračkog tijela uz apstinenciju od preko 50%, a podrške kakve imaju(imali su) Mesić i Josipović su više odlika totalitarnih režima i posljedica njegove/njihove neodgovorne pozicije.


registracija
12/1/11

Patricija13, 21.10.11. 23:22

Zvonko, replika!!! Nije lijepo nazvati Josipovića tako pogrdnim imenom. Demokratski je biran i izabran, kao što je i ovaj zakon parlamentarnom većinom izglasan. Točka!
Ja bi prije rekla da je manično-depresivan. Malo kuka kako ništa ne može učiniti, pa bi sutradan "konju rep čupo".
I još nešto: Bog dragi neće izbrisati ime Srba koje je sada upisano u knjigu povijesti najbrutalnijih zločina današnjice.
Toga su svjesni svi europski narodi.


registracija
21/2/11

skyway, 22.10.11. 01:56

Vinogradar, posve si u pravu. Taj Rapsudic je jedna obicna ustaska olos, koja se dobro uhljebila u Zagrebu i sada s visoka dijeli maloumne produke. A njegova razina je onaj maloumni Vinko 12, sto je sramotno i jadno za njegovu diplomu, koju nije stekao u Suskovoj Hrvatskoj, inace njegovom idolu, nego malo ranije. Fuj djubre!


registracija
21/2/11

skyway, 22.10.11. 01:57

Zvonko,
Srami se svoje diplome dr Rapsudicu! Gdje ti je dostojanstvo i moral jednog akademski obrazovanog gradjanina?


registracija
9/3/11

ajme3meni, 22.10.11. 08:19

Zvonko,
kakve veze ima post koji ste napisali sa kočijaškim rječnikom koji koristite.

Drugo, kada bi maknuli s popisa birača dijasporu (Hercegovinu) koja konzumira sva prava u BIH i u Hrvatskoj a poglavito socijalna i glasačka bio bi malo veći postotak birača koji su glasovali za Josipovića a bogme ostala i koja kuna više u proračunu.

Treće, vaše štete su daleko veće od Jovanovićevih budući da predajete mladim ljudima koji se nisu u potpunosti formirale kao ličnosti.

Četvrto, nije Jovanović donio odluku da saborski ručak košta 6-7 kuna već HDZ-ovska vlada. Nije Jovanović napisao nacrt zakona a niti uputio u saborsku proceduru, već HDZ- 90-tih ne zbog Jovanovića i ostalih iz oporbe već isključivo zbog sebe.

Peto, nabrojite mi one koji nisu medijski dobro popraćeni a imali su "maštovite" istupe. Mediji od toga žive i za očekivati je da takve stvari i objavljuju.


registracija
7/3/11

medjimurec, 22.10.11. 09:29

Drzavni tajnik u sta ti ja znam srbijanskom ministarstvu iz drzave koja je otpocela rat na ovim prostorima , pocinila zlocine bez presedana, zeli uredovati u Hrvatskoj , podizat optuznice ovdje i sad jos komentira nase zakone ?!! Taj i takav dobija naravno mjesta u Nacionalu , zalosno - pok. Pukanic se sigurno okrece u grobu ako moze vidjet koje je smece od novina ovo postalo!


registracija
28/4/10

Zvonko, 22.10.11. 10:18

Nije ni čudo kad nam na vlast dolaze ljudi kakvi dolaze. Čitajući komentare po ovom forumu jasno je da veći dio pati od idolopoklonstva lišeno svake razumne kritike. Naime, po starom partijskom receptu, ako je partija donijela određeni sud ili politiku, kao u slučaju Josipovića koji pod svaku cijenu želi relativizirati odgovornost Srbije za agresiju, onda se taj usud bezpogovorno prati namjesto da se svi skupa suprostave srpskoj politici pravosudne agresije. Ali kako će to Josipović učiniti kada mu je jedan Dejan Jović savjetnik koji i danas govori da je to bio građanski rat.

Nitko se nije sposoban izdići iznad močvarne ustajalosti, participirajući svjesno/nesvjesno u "monkey say, monkey do" povijesnom presedanu nametnutom nam Bruxelleskom politikom "mrkve i batine".

Josipovićeva politika, koja je na tragu sporazumijevanja sa agresorskom Srbijom za njihove zločine na našem teritoriju, vraća nas pravosudno na pozicije prije priznavanja republika samostalnima. Do tada su se stvari mogle riješavati sporazumima. Danas kao samostalne i priznate zemlje mi se ne možemo sporazumijevati sa agresorom. Ta politika mora biti osuđena.

Zamislite situaciju da je Conrad Adenauer nakon rata sastančio sa Charles de Gauellom riješavajući sporazumima Hitlerove optužnice protiv pojedinaca francuskog pokreta otpora koji su postavljali minska polja, organizirali obranu i pucali po nacističkim tenkovima. Znamo pravosudni epilog tog rata iz Nürnberga. Josipović ne brani hrvatske pozicije nego jugoslavenske a jugoslavenske pozicije iz kuta gledanja Beograda u zadnjih 100 godina su uvijek bile velikosrpske. Zašto Josipović ne brani Domovinski rat kao što brani tekovine NOB-a?

ajme, i Račanova koalicija je jela po HDZ-ovom cijeniku. I ne budite toliko naivni misleći da bi Nino trošio vrijeme po ovom forumu kada mu je dostupan javni servis.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 22.10.11. 18:25

Nino Raspudić
raskrinkan pod tajnim imenom Zvonko
pokazuje svu tragediju
Hrvata u Republici Hrvatskoj.
Dotepel iz hercegovačke vukojebine,
dobio posao na fakultetu u Zagrebu
tu jede kruh svagdašnji
i taj ercegovac, kao mnogi drugi njegovi zemljaci,
PLJUJE PO HRVATSKOJ DRŽAVI !!!
Uglednog političara koji uživa povjerenje 80 posto građana prema anketama,
čovjeka intelektualca s dva fakulteta, izabranog na slobodnim izborima većinom glasova,
PREDSJEDNIKA HRVATSKE
naziva
"MUČKO JUGO-ĐUBRE"
-------------------------------------------
Sramota je za Hrvatsku da se Nino Raspudić sve učestale pojavljuje u hrvatskim medijima,
sramota je za Hrvatsku da taj čovjek radi s mladim ljudima na fakultetu.
Jer, postavlja se pitanje :
čemu ih on može podučiti ? Poštenju, ljudskosti, poštovanju drugih, pristojnosti ?
Zagrebačko sveučilište i rektor Bjeliš trebali bi se zahvaliti takvom profesoru bez morala !
Neka ide u svoju Ercegovinu i tamo pljuje po predsjedniku domovine mu Bosne i Hercegovine.


registracija
30/12/08

csiki, 22.10.11. 20:54

Ko nije gresio za vreme rata taj ne treba da se boji suda a zlocinci mogu se skrivaju iza HDZ Malo mi je cudno da jedan profesor fakulteta kao zvonko govori kao jedan kocijas ( izvinjavam ako sam i jednog kocijasa uvredio) ili je mozda dobio svoju"diplomu" od Kosorice


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika