22.10.2011. / 10:01

Autor: Hina

'HDZ se intenzivno priprema za izbore'

HDZ-ov koordinator za V. izbornu jedinicu Petar Čobanković je u Vinkovcima uoči sastanka s 200 izbornih koordinatora HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji rekao da se HDZ intenzivno priprema za izbore u koje uključuje širi krug ljudi, što je jedna od novina u stranci.

Petar ČobankovićPetar ČobankovićHDZ-ov koordinator za V. izbornu jedinicu Petar Čobanković je u Vinkovcima uoči sastanka s 200 izbornih koordinatora HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji rekao da se HDZ intenzivno priprema za izbore u koje uključuje širi krug ljudi, što je jedna od novina u stranci.

Po njegovim riječima, rezultati dosadašnjega rada HDZ-a "u toj županiji daju stranci pravo da bude optimistična i na idućim izborima. HDZ je najjača stranka u Vukovarsko-srijemskoj županiji i moramo učiniti sve da tako i ostane. Zato i idemo u ovako velike aktivnosti i uvodimo novine u izbore", poručio je uoči sastanka s HDZ-ovim izbornim koordinatorima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Sastanak je bio zatvoren za javnost.

Na primjedbu novinara kako je još prije nekoliko dana tvrdio da je nemoguće razriješiti problem radnika "Đakovštine", a međuvremenu je pronađeno riješenje, kazao je kako je vlada ubrzano tražila rješenje za "Đakovštinu" i pronašla ga nakon sugestija pravnih stručnjaka. Sugerirano je da nije nemoguće da vlada praktički iskupi potraživanja i stane na mjesto zaposlenika, kratko je kazao Petar Čobanković.

Božinović: HDZ izborni program provodi već dvije godine

Koordinator HDZ-a za VIII. izbornu jedinicu i ministar obrane Davor Božinović u Puli je, predstavljajući stranački izborni program, ustvrdio kako HDZ vrlo optimistično ulazi u ovu kampanju jer, kako je rekao, "svoj izborni program gospodarskog oporavka provodi već dvije godine".

"Za razliku od jedne Grčke ova je vlada uspjela u teškim uvjetima sačuvati gospodarsku i financijsku stabilnost zemlje te je okrenula trendove prema gospodarskom rastu", kazao je Božinović. Dodao je kako je završetak pregovora o članstvu u Europskoj uniji, slijedom kojih će Hrvatska 1. srpnja 2013. postati punopravna članica EU-a, najveći poratni doseg hrvatske države. Poručio je kako je "Hrvatska na tračnicama te kako taj vlak ide svojim planiranim tokom".

"Glasujući za HDZ, na idućim izborima građani glasuju za program koji je osigurao stabilnost", zaključio je koordinator HDZ-a za VIII. izbornu jedinicu Davor Božinović, najavivši nove pogodnosti ponajprije za male i srednje poduzetnike te u turizmu. Osvrnuvši se na najnovija istraživanja i ankete koje Kukuriku koaliciji daju prednost pred HDZ-om, Božinović je ustvrdio da "HDZ ne bi nikad bio na vlasti u Hrvatskoj kad bi mjerilo bile ankete i razna istraživanja". "Situacija je potpuno drukčija. Ova vlada je u potpunosti okrenuta budućnosti", zaključio je Božinović.

Predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce naglasio je kako je vlada dala svoj doprinos gospodarskim projektima u Istri te kako IDS netočno tvrdi da je Istarski ipsilon njihov projekt. "To je projekt hrvatske vlade, kao što je uostalom i projekt izgradnje plinovoda od Pule do Umaga", rekao je Roce.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika