22.10.2011. / 10:07

Autor: Hina

Šeksovo punjenje mreže Kukuriku koalicije

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimr Šeks izjavio je večeras u Dnevniku HTV-a kako predsjednik Josipović nema pravo jer zagovara tezu da SDP ima pravo širiti govor mržnje te da se treba štititi s imunitetom.

Vladimir ŠeksVladimir ŠeksPotpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimr Šeks izjavio je u Dnevniku HTV-a kako predsjednik Josipović nema pravo jer zagovara tezu da SDP ima pravo širiti govor mržnje te da se treba štititi s imunitetom.

Šeks je to izjavio komentirajući izjavu predsjednika Republike Ive Josipovića da ukidanje saborskog imuniteta SDP-ovcu Željku Jovanoviću nije dobra odluka te će donijeti "priličan debalans u politički život".

Osvrćući se na Josipovićevu izjavu kako se u ukidanju Jovanovićeva imuniteta radi o "novumu koji je donesen u istom trenutku kada je i jednom drugom zastupniku (Petru Mlinariću) uspostavljen imunitet za slično ili istovrsno kazneno djelo", Šeks je podsjetio da je u slučaju HDZ-ova zastupnika Mlinarića za klevetu tužio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. "Ali ga je tužio za izgovorenu riječ u sabornici, ne izvan nje", kazao je Šeks. Pokazavši na svoju knjigu "Delikt mišljenja", Šeks je rekao kako verbalni delikt ne znači kažnjavanje kritičkoga, već klevetničkog govora.

Negirao je i da HDZ-u šteti sve što se danas događalo u Hrvatskom saboru. Stranka je svojim potezima ohrabrila demokraciju u Hrvatskoj te spriječila i zaustavila govor mržnje, rekao je Šeks.

"Nije sebi HDZ zabio autogol, nego je zabio više golova u mrežu Kukuriku koalicije i dobro im napunio mrežu", odgovorio je na upit.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 22.10.11. 10:15

Tko je kome napunio mrežu, zabio autogol i sl, vidjet ćemo 04.12. Strpi se Šeks!


registracija
28/5/07

MarinZG, 22.10.11. 10:45

Šeks se žali da su optužnice protiv njega stajale mjesec dana u ladici. Pa jel on zna da drugima stoje predmeti godinama po ladicama u sudovima? Zašto bi se baš njegov predmet morao procesuirati odmah? Ljudima sporovi traju godinama, jer je takvo pravoduđe kakvo nam je HDZ napravio.


registracija
3/12/10

Yoda, 22.10.11. 11:42

Da, da... Moj spor se povlačio 5 godina po Upravnom sudu da bih na kraju dobio "rješenje" u kojem piše: postupak se obustavlja... Zamislite, nakon pet godina postupak se obustavlja umjesto da je riješen: jesi u pravu ili nisi u pravu. Na žalost moju i na sreću njihovu, nemam novaca da ih tužim u Strasbourg..


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 22.10.11. 12:26

..Hrvatska bi trebala obeštetiti one koji su stradali krivnjom i nezakonitim postupanjem hrvatskih vojnih i policijskih snaga, kao i onih hrvatskih bandi koje policija nije spriječila u počinjenju zločina.
.
Zašto to do sada Hrvatska nije učinila, trebalo bi pitati velike "domoljube" Kosorku i Šeksa, koji se bave puno "važnijim" stvarima - donošenjem glupavih i beskorisnih zakona... uvođenjem verbalnog delikta i stalnim laprdanjem o "komunistima". ....pustite ih samo neka se izjasne oni koji glasaju za mafijašku organizaciju HDZ....
.
neka sada budu ponosni pa neka javno ističu za koga su glasali.
.
Da vidimo koliko će biti hrabri. A uz to policija treba privoditi takve radi podržavnja kriminalnih djelatnosti HDZ-a i svih drugih oblika pljački tj. mafijaških poslova...ZLOČINCI!


registracija
7/7/11

gadovi, 22.10.11. 12:57

HDZ - KRIMINALNA ORGANIZACIJA


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika