22.10.2011. / 10:10

Autor: Hina

'HDZ je pokazao da zakoni vrijede samo za neke'

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić izjavila je da će ta stranka, koristeći se svim pravnim mehanizmima, pokušati obezvrijediti saborsku odluku o skidanju imuniteta SDP-ovcu Željku Jovanoviću.

Milanka OpačićMilanka OpačićPotpredsjednica SDP-a Milanka Opačić izjavila je da će ta stranka, koristeći se svim pravnim mehanizmima, pokušati obezvrijediti saborsku odluku o skidanju imuniteta SDP-ovcu Željku Jovanoviću.

"Ta odluka je udar na parlamentarizam, udar na demokraciju te je presedan, jer se u 20 godina nikad nije dogodilo da se nekom oduzima imunitet za izgovorenu riječ", rekla je Opačić za središnji Dnevnik HTV-a.

Istaknula je kako je danas HDZ po tko zna koji put pokazao da "zakoni za jedne vrijede, za druge ne vrijede, a u ovom slučaju Ustav". "Nažalost, tako je građanima sve ove godine. Za sirotinju zakoni vrijede, za druge ne vrijede", ocijenila je.

Upitana hoće li podnositi ustavnu tužbu, potpredsjednica SDP-a odgovorila je da će o tome još razgovarati s pravnim stručnjacima, prvenstveno ustavnim.

Na pitanje hoće li se SDP idući petak vratiti u sabornicu, Opačić je odgovorila da će se vratiti u sabornicu kako bi se mogao izglasati zakon o privremenom financiranju te odluka o raspuštanju Sabora. "Sve drugo više nije predmet našeg interesa u Saboru", rekla je Opačić.

Vezane vijesti

E moj Karamarko, malograđanine...

E moj Karamarko, malograđanine...

Ministar obrazovanja Željko Jovanović nazvao je na svom Facebook profilu predsjednika HDZ-a "malograđaninom", nakon što je ovaj na svečanosti… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 22.10.11. 10:27

Da podsjetim ovu Opaćićku, i da Ivo Josipović ne poštuje ZAKON O GRBU, ZASTAVI I HIMNI RH TE ZASTAVI I LENTI PREDSJEDNIKA RH a njihova koalicijska pravednica Vesna Pusić kaže da deklaraciju Sabora o Domovinskom ratu treba marginalizirati.

Pa tako se prema zakonima i deklaracijama sabora nije ni Stanimirović ponašao. Ništa se drugo i ne može očekivati od političara jugoslavenskog usmjerenja.


registracija
31/5/09

tvrtko3, 22.10.11. 10:38

Zvonko, koja si ti iritantna budala, to je za nevjerovati.


registracija
3/12/10

Yoda, 22.10.11. 11:38

Da budala? Zvonko je proizvod politike hdz-a... Što očekivati od lika koji umjesto argumenata koristi riječi kao što su: "političari jugoslavenskog usmjerenja" i slične...


registracija
2/1/11

prohujalo, 22.10.11. 12:10

u ovih dvadestak godina vladavine HDZ-a, naucila sam da ljude klasiram po imenu i prezimenu....drugim rijecima ova Milanka Opacic je Srpkinja.......ali bez obzira na to glasam za njenu opciju.....jer dosta je ovih domoljuba-lopova.......
a za Zvonka....... Grb, zastava i himna......manipilacija naroda.....za sto smo zrtvovali mnoge zivote, a sad nam isti domoljubi nude EU, zajedno sa Srbijom......ociti dokaz nase samobitnosti i rata je bio jednostavno receno PLJACKA


registracija
23/10/09

spinner, 22.10.11. 12:15

Nevjerojatno je da u Hrvatskoj ima bar 20% idiota koji će i dalje glasovati za HDZ...


registracija
30/12/08

csiki, 22.10.11. 20:38

Nema rasizma u RH? Ljudi se ocenjuju po narodnosti, vjere, boje koze tek posle po ostalim osobinama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika