22.10.2011. / 10:45

Autor: Hina

NATO-va operacija u Libiji završava 31. listopada

NATO-ove vojne operacije u Libiji vrlo su blizu zaključenju i saveznici su donijeli preliminarnu odluku da kampanju okončaju 31. listopada, rekao je u petak glavni tajnik NATO saveza Anders Fogh Rasmussen.

Anders Fogh RasmussenAnders Fogh RasmussenNATO-ove vojne operacije u Libiji vrlo su blizu zaključenju i saveznici su donijeli preliminarnu odluku da kampanju okončaju 31. listopada, rekao je u petak glavni tajnik NATO saveza Anders Fogh Rasmussen.

"Složili smo se da su naše operacije vrlo blizu zaključenju i donijeli smo preliminarnu odluku da okončamo operaciju Ujedinjeni zaštitnik 31. listopada", rekao je Rasmussen na konferenciji za tisak nakon sastanka veleposlanika pri NATO-u u Bruxellesu.

"Do 31. listopada NATO će nadzirati stanje i odgovoriti na prijetnje civilima ako bude potrebno", rekao je Fogh Rasmussen i najavio da će savez formalnu odluku o okončanju operacije donijeti početkom idućeg tjedna.

Libijsko Nacionalno prijelazno vijeće (NTC) najavilo je u petak da će u nedjelju objaviti potpuno "oslobođenje" Libije. "To će se dogoditi u nedjelju popodne oko 16 sati", rekao je agenciji Reuters NTC-ov ministar informiranja Mahmud Šaman. "To će biti javna objava predsjedatelja NTC-a Mustafe Abdula Džalila, mislim na glavnom trgu u Bengaziju", rekao je.

NTC je prethodno najavio objavu oslobođenja za petak a potom je dogodio za subotu.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika