22.10.2011. / 11:00

Autor: Hina

Grad Rab turistički prvak za 2011.

Dodjelom turističkih nagrada za najbolja turistička odredišta i za djelatnike godine u turizmu u šibenskom Hotelskom naselju Solaris u prisustvu premijerke Jadranke Kosor završili su trodnevni Dani hrvatskog turizma 2011 koji su okupili oko dvije tisuće domaćih i stranih turističkih djelatnika i njihovih gostiju.

Grad RabGrad RabDodjelom turističkih nagrada za najbolja turistička odredišta i za djelatnike godine u turizmu u šibenskom Hotelskom naselju Solaris u prisustvu premijerke Jadranke Kosor završili su trodnevni Dani hrvatskog turizma 2011 koji su okupili oko dvije tisuće domaćih i stranih turističkih djelatnika i njihovih gostiju.

Na dodjeli nagrada bili su i ministri Đuro Popijač, Branko Bačić, Jasen Mesić, Davorin Mlakar te ministar turizma Damir Bajs koji vjeruje da će Hrvatska uz strategiju i suradnju javnog i privatnog sektora nastaviti s dobrim turističkim rezultatima i idućih godina.

Uručujući nagradu gradu Rabu za ovogodišnjeg turističkog prvaka Hrvatske premijerka je čestitala svim turističkim djelatnicima na uspješnoj sezoni i svim nagrađenima dodavši da su to zaslužili jer ulažu puno truda i vjere u svoj posao. Ustvrdila je kako je uspjeh pokazao da se isplatilo izdvojiti 35 milijuna eura za promociju i da su vladine odluke vezane za turizam bile dobre.

Za 2012., za koju se hrvatski turizam već priprema, poručila je da bude i bolja, tim više što poslije slijedi 2013. kada će Hrvatska ući u EU, a temeljem, kako je kazala, završenih pregovora, čiji je završetak navijestila na lanjskim Danima hrvatskog turizma u Rovinju.

Osim Raba kao turističkog prvaka Hrvatske za 2011. u akciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije Turistički cvijet-kvalitetu za Hrvatsku pobjednici po kategorijama i među dobitnicima prvih nagrada među gradovima su Krk i Varaždin, marina Frapa, među hotelima s pet zvjezdica Excelsior iz Dubrovnika i The Regent Esplanade iz Zagreba.

Među dobitnicima prvih nagrada Plavi i Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za najbolje uređena mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske su Opatija i Velika Gorica, Krk, Našice, Grožnjan, Đakovo, Mlini i Nin.

Prvi put su dodijeljene i nagrade HTZ-a za najbolji kulturni projekt u turizmu, a dobitnici su grad Zadar, Memorijalni centar Nikola Tesla iz Smiljana i Rabska fjera s otoka Raba.

HTZ ove nagrade za djelatnike godine u turizmu dobilo je njih 24, i to za organizatora putovanja Mehdi Langanke iz TUI-a, agent iz Hrvatske Ana Predovan Brkarić, u prodaji i marketingu Hrvoje Hudoletnjak, animator Marko Valentić, vodič Miran Bojanić, recepcioner Željko Soče, konobar Hrvoje Rončević, kuharica Marija Kuzminski, domaćica hotela Anica Daničić, privatna iznajmljivačica Grazia Tognela Granić, domaćin turističkog seoskog gospodarstva Srđan Lacković, policajac Robert Brečević, inspektor Nikola Škember, djelatnik u pomorskom prijevozu Vatroslav Nazor, a u zračnom prijevozu Vena Batel.

Djelatnici godine su i vozačica Jela Fuček, taksist Ivan Radas, prodavač Sonaj Juričić, hortikulturni djelatnik Lori Luketa Dagostin, čistač Toni Vujčić, spasilac na plažama i bazenima Diego Fuchs, djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima Boris Filičić i djelatnica u sustavu turističkih zajednica Branka Tropp.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika