22.10.2011. / 16:08

Autor: Totalsport

Kostelić: Hvala Svindalu, ali ja nisam šef muškog skijanja

Trenutak kad sam primio globus i otišao s njime u hotelsku sobu je bio vrlo emocionalan za mene. Bio sam sam, suočen sa svojim snom. Kad ostvarite ono za što ste radili mnogo, mnogo godina, to je dobar osjećaj. Za cijeli život

Ivica KostelićIvica KostelićDan uoči prvog nastupa u Svjetskom kupu ove sezone, aktualni osvajač Velikog globusa, hrvatski skijaš Ivica Kostelić, razgovarao je u Söldenu s novinarima iz cijelog svijeta o svojim očekivanjima.

Iako je prošlu sezonu završio s 400 bodova prednosti pred Didierom Cucheom, Kostelić ne misli da ga čeka nova sezona u kojoj će dominirati.

- U Svjetskom kupu nema osobe koja dominira. Prošla je sezona bila iznimka, ali svih godina prije se vodila borba između više skijaša - rekao je Ivica kojeg je prije nekoliko dana Norvežanin Aksel Lund Svindal nazvao šefom svjetskog skijanja.

- Lijepo od Aksela da je to rekao, ali u muškom skijanju nema favorita. Važno je uhvatiti formu u pravom dijelu sezone i onda pokušati iskoristiti tu prednost. Nema jednoga šefa u skijanju, u Svjetskom kupu ih je mnogo.

Prisjetio se Ivica još malo prošle sezone i trenutka kad je prvi put u karijeri podigao Veliki globus namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa.

- Trenutak kad sam primio globus i otišao s njime u hotelsku sobu je bio vrlo emocionalan za mene. Bio sam sam, suočen sa svojim snom. Kad ostvarite ono za što ste radili mnogo, mnogo godina, to je dobar osjećaj. Za cijeli život.

Priznao je 31-godišnji Kostelić da mu je nakon ostvarivanja cilja pao pritisak s leđa.

- Kada ostvariš cilj, sve se čini kao bonus. Opušteniji si i više se ne moraš opterećivati željama.

Još je jednom Ivica morao objasniti i ulogu svoje slavne sestre Janice u svojim uspjesima.

- Ona je oduvijek važan dio moje karijere. Bilo mi je neobično bez nje u godinama kad je odlučila uzeti odmor. Zato mi se prošla sezona činila kao povratak u stare dane - tata, sestra i ja. To je bio puno bolji osjećaj. Naravno, ona je velika skijašica i uvijek ima poneki savjet za mene.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika