22.10.2011. / 16:32

Autor: Totalsport

Wenger: Olimpijske igre su za atletiku i plivanje, a ne za nogomet

Trebali bi raditi u interesu nogometaša i njihovog zdravlja, a takav turnir je samo novi napad na njih. Niti je pametno, niti korisno gurati ih na Olimpijske igre

Arsene WengerArsene WengerBliži se početak Olimpijskih igara kojima je iduće godine domaćin London. S obzirom da se Igre održavaju na Otoku tako su i tamošnji mediji zainteresiraniji za sve turnire koji će se održavati na njima.

Jedna od češćih tema je nogometni turnir, a po tom pitanju svoje je mišljenje Telegraphu i ostalima iznio francuski trener Arsene Wenger, dugogodišnji prvi čovjek struke u Arsenalu.

- Olimpijske igre su za atletiku i plivanje i druge slične sportove. Olimpijske igre nisu za nogomet. Evo, recimo, kažite vi meni tko je bio olimpijski nogometni prvak tijekom osamdesetih ili devedesetih godina - rekao je Wenger i nastavio:

- Loše je održavati takve turnire krajem srpnja i početkom kolovoza. Sezona tada već počinje u mnogim ligama, a umor i natrpani raspored od sezone ranije ostavlja mnogo traga na nogometašima. Trebali bi raditi u interesu nogometaša i njihovog zdravlja, a takav turnir je samo novi napad na njih. Niti je pametno, niti korisno gurati ih na Olimpijske igre.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika